עזרה בגאומטריה

• פותח הנושא mc
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
עברו כבר למעלה מ11 שנים מאז שלמדתי גאומטריה,
אני מנסה קצת לנער את האבק מעל התאים הרדומים - מישהו יכול לעזור?
איך מחשבים שטח מצולע,אם נתון ההקף?

• הוסף לסימניות
האם זה מצולע משוכלל? אם כן - כמה צלעות?

• הוסף לסימניות
4 צלעות:
A=500
B=1693
C=521
D=1643

תודה רבה

• הוסף לסימניות
אני חושב שהיקף בלבד (כמות 4 הצלעות יחד) לא מספיק. [כי אם כן מעויין וריבוע באותו היקף אמור להיות שטחם שווה וזה לא נכון].
תנסה להפוך אותם למשולשים.

• הוסף לסימניות
חיוכון - תודה, נראה לי שאתה צודק
חילקתי את המצולע לשני משולשים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mc;418183:
חיוכון - תודה, נראה לי שאתה צודק
אתגרת אותי עכשיו...
איך מצאת את האלכסון? (ז"א את בסיס המשולשים?) או את הגובה?
איך אפשר מ-2 צלעות למצוא שטח משולש???

(את מזכירה לי את הימים היפים בהם דגרנו על סינוסים וקוסינוסים וכולי וכולי... וידענו איך משתמשים בהם...;) היום אפילו למסור שיעורי עזר אני לא זוכרת את החומר...:eek:)

• הוסף לסימניות
סינוסים וקונוסים הוא בתחום של טרינוגומטריה.
צריכים עזרה?

• הוסף לסימניות

א. צריך למדוד את האלכסון
ב. להוריד אל האלכסון גבהים מקודקודי המצולע (גובה לכל משולש), למדוד את הגבהים.
ג. לחשב שטח של כל משולש בנפרד: בסיס(האלכסון)x הגובה : 2.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה