- הוסף לסימניות
מה זה?נכתב ע"י שושיה;861234:קל לייעץ אה?
כולם פה פשוט ציס"ע...![]()
צדיק-יסוד-עולם?
מה זה?נכתב ע"י שושיה;861234:קל לייעץ אה?
נכתב ע"י obyektiv;861226:לפעמים כדי לעלות על הפתרון (שלא תמיד קיים) יש לבודד את מרכיבי הבעיה.
נכתב ע"י שושיה;861234:קל לייעץ אה?
מזדהה מאוד עם מה שכתבת במיוחד השורה האחרונה.נכתב ע"י מי;861230:אני לא רב, וגם לא רבה, אבל משהו פה נורא צורם.
ככל הידוע לי בפשטות ייסורים מכפרים עוונות גם אם הבן אדם לא אומר כלום....
ואם הוא חולה עם הנשמה ולא יכול לדבר, אז הייסורים האלו לא מכפרים לו?
נכתב ע"י Bיוטי;861315:אנשים שלא משתלטים על הילדים שלהם- זה לא משנה בכמה ילדים מדובר, מי שיודע "להחזיק" את הילדים, יודע גם במספרים גבוהים בלעה"ר..
לי יש שכנים עם 3 ילדים, לא קטנים בכלל (הקטנה בת 9) וד' ישמור מה שהם מעוללים פה לכל הבניין, חוץ מהחילול ה' הנוראי- לא כולם דתיים בבניין, וכבר הזמינו להם משטרה כמה פעמים. לפעמים זה פשוט הזוי, מילאו לי את השולחן שבת בחול ששפכו לי דרך החלון, דופקים לי עם מקלות מטאטא על התריסים והסורגים שכל הבית רועד, מושכים לי כביסה מהחבלים,(עברתי למיבש בלבד!) במרפסת הפתוחה שלי אני מזמן לא משתמשת היא פשוט הפכה להיות הצפרדע הפרטית שלהם, ועכשיו לקראת סוכות אני רועדת מה הולך להשפך לנו על הראש באמצע סעודות החג.
ולהורים אין מילה הילדים עושים מה ומתי שבא להם.
לפעמים אני שומעת משם כאלו צרחות וחבטות שאני תוהה אולי מתפקידי לדווח לרווחה?..
נכתב ע"י מי;861349:(אגב, לגבי שאלתך האחרונה - אם נראה לך שהילדים שם עוברים התעללויות או סובלים מאלימות, את צריכה לשאול רב. "לא תעמוד על דם רעך" - זה ממש לא פשוט!)
נכתב ע"י אפכא מסתברא;861396:שמעתי על סגולה (לא ניסיתי...) להיפטר משכנים קשים: לשמור את טיפות היין שמטפטפים מן הגביעים בליל הסדר בשעה שאומרים את המכות (דם, צפרדע... דצ"ך, עד"ש וכו') ולטפטף אותן לאחר מכן סמוך לסף ביתם של השכנים. מי שסיפר לי זאת אמר לי כי הדבר בדוק ומנוסה - השכנים יעברו דירה. לא אחריותי מה שקורה אם השכנים תופסים אתכם בשעת מעשה...
לללי - נטיה להצדיק את השני כשהחבר סובל? מוזר, לפחות כאן בד"כ זה ממש הפוך.נכתב ע"י לללי;861221:משום מה, אנחנו נוטים להצדיק את הצד השני, כאשר החבר סובל.
נכון, יש מקום ללמד זכות על כל אדם מישראל,
אבל יש מקום גם להציע פתרונות למקרים בהם באמת נעשה עוול.
אותו הדבר לגבי בניה של שכנים.
הכי קל לנופף ב"צרות עין" וחוסר פרגון, ובזה לפטור את המתלונן לנפשו.
אכן, זה נשמע מאד חינוכי להסביר לשושיה שתתמודד, ותראה את המצב שלה כסולם לעליה.
אבל יש מקרים בהם אכן ישנו חוסר צדק, וגבול דק מאד מפריד בין צרות עין או שכן רגיז, לבין התנהגות לא יפה.
לא קרה כלום אם שכן מבקש מרעהו לנסות לשמור על שקט.
כאשר השכן מלמעלה, או השכן הבונה, או הדייר המפריע מפגין אנושיות, קל יותר לסבול את חסרונותיו בשקט.
ה' יעזור שנראה תמיד מעלת חברינו ולא חסרונם,
ושנדע לשמור על זכויותינו ברוח טובה.
נכתב ע"י מי;861430:נראה לי שאם הם תופסים אתכם בשעת מעשה - אתם אלו שתעברו דירה![]()
נכתב ע"י rosmarin;863871:שושיה ברשותך נחזור להתחלה.
השינה שלך קלה? בעיה מספר 1.
שכנים קרציות? בעיה 2.
שנתו של התינוק מופרעת מרעש? בעיה מספר 3.
עכשיו ננסה להתעלם מהבעיה השניה. נגיד שאין מה לעשות עם השכנים כפי שכתבו רבים. כמובן שלא נגזר עליך לסבול.
יש הרבה שיטות ותרופות לנדודי שינה כמו שלך (תעזבי את השכנים, לי יש חיידר מתחת לבית... לא תמיד אפשר להשתיק את כל העולם) תנסי לברר.
ד"א עיצה שאני מכירה בטוח- קשה מאוד להירדם מתוך מתח כי הגוף מפריש אדרנלין שנוגד את השינה- אז תנסי להרפות.
ולתינוק אם הוא עד 5 חודשים מומלץ לעטוף בעדינות את הידיים ליד הבטן- זה עוזר לא להתעורר מרעש.
(קשה לי לעזור לך עם השכנים כי ב"ה אין לי נסיון כזה...השכנים שלי מקסימים)
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים