עזרה!!! בגלל שערב יו"כ

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;861226:
לפעמים כדי לעלות על הפתרון (שלא תמיד קיים) יש לבודד את מרכיבי הבעיה.

זה נכון תמיד. איך היית עושה את זה פה?
(סתם, אולי קודם צריך לשאול את שושיה אם היא מעוניינת בניתוח :eek:)

• הוסף לסימניות
1. האם האשה מתנהגת כך לכל השכנים או רק אליך? ואם כן אולי היא חושבת שאת מבקרת אותה, או שהיא מרגישה נחיתית לידך וכו----
2. האם האשה באה מרקע פחות מתורבת והיא פשוט לא מבינה מה מדברים אליה בכלל---
3. האם יש לאשה יכולת טכנית להשתלט על ההפרעות של ילדיה?
ועוד---

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;861234:
קל לייעץ אה?
כולם פה פשוט ציס"ע...:mad:

את רצינית, את זוכרת מהמבחן במושגים?:p
אני מניחה שלכולנו יש שכנים, ולכל אחד יש את הסיפורים שלו.
לפני שבועיים ניהלתי שיחת בירור במשטרה לגבי חוק הזוי ששכני המציא, חוק כה נחמד שאפשר לחצות את כל הגבולות. ועוד היד נטויה מידי פעם.
אנחנו כותבים ממקום כנה. מקום חווה ומשתתף.

• הוסף לסימניות
שושיה, יש לנו שכנים נורא דומים :)
אומנם לא מדובר ב 11 ילדים, אלא ב 8 אם אינני טועה, אבל הרעש... והבלגן... והתלונות על כל מה שאנחנו לא עושים... ומה עוד.
מה אומר לך?
פתרון - אני לא חושבת שיש. (אם תמצאי תספרי לי)
להגיד לעצמי את כל הרעיונות שהם רק שליחים, יסורים מכפרים, וכו' וכו' וכו' - אמרתי לעצמי לא פעם.
לרחם במקום לכעוס, לעזור כדי לאהוב - ניסיתי קצת, זה קשה :)
אבל עשיתי הרבה פחות ממה שאת מתארת בהודעה שלך :(
נו מה?
לפעמים מצליחים יותר, לפעמים פחות.
לפעמים יש יותר כח להיות סבלניים, ולפעמים פחות.

תכל'ס אני בהחלט מרחמת. לא הייתי רוצה (חלילה!!!!) שהמצב יהיה הפוך.
להגיד שאני אף פעם לא כועסת? נו נו.
בסך הכל אנחנו בני אדם... שמשתפרים עם הזמן. (מקווה, על כל פנים.)

• הוסף לסימניות
אנשים שלא משתלטים על הילדים שלהם- זה לא משנה בכמה ילדים מדובר, מי שיודע "להחזיק" את הילדים, יודע גם במספרים גבוהים בלעה"ר..
לי יש שכנים עם 3 ילדים, לא קטנים בכלל (הקטנה בת 9) וד' ישמור מה שהם מעוללים פה לכל הבניין, חוץ מהחילול ה' הנוראי- לא כולם דתיים בבניין, וכבר הזמינו להם משטרה כמה פעמים. לפעמים זה פשוט הזוי, מילאו לי את השולחן שבת בחול ששפכו לי דרך החלון, דופקים לי עם מקלות מטאטא על התריסים והסורגים שכל הבית רועד, מושכים לי כביסה מהחבלים,(עברתי למיבש בלבד!) במרפסת הפתוחה שלי אני מזמן לא משתמשת היא פשוט הפכה להיות הצפרדע הפרטית שלהם, ועכשיו לקראת סוכות אני רועדת מה הולך להשפך לנו על הראש באמצע סעודות החג.
ולהורים אין מילה הילדים עושים מה ומתי שבא להם.
לפעמים אני שומעת משם כאלו צרחות וחבטות שאני תוהה אולי מתפקידי לדווח לרווחה?..

בקיצור הפתרון המושלם לשכנים שעושים צרות -
וילה!!

בהצלחה לכולם בהתמודדויות..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;861230:
אני לא רב, וגם לא רבה, אבל משהו פה נורא צורם.
ככל הידוע לי בפשטות ייסורים מכפרים עוונות גם אם הבן אדם לא אומר כלום....
ואם הוא חולה עם הנשמה ולא יכול לדבר, אז הייסורים האלו לא מכפרים לו?
מזדהה מאוד עם מה שכתבת במיוחד השורה האחרונה.

ראיתי היום בעיניים אדם שנפשו שואלת למות והוא ממש רצה להתאבד לנו מול העיניים[נשכב על פסי הרכבת הקלה והיא התעכבה בגללו כעשרים דק' הפקחים 6 גברתניים במספר לא השתלטו עליו]
ניכר היה שהיסורים שלו עברו כל גבול .ואני שואלת האם זה לא מכפר לו?אין ספק שהוא מכפר על כל עוונותיו רק מהבושות שהיו לו...

והוא ממש לא היה במצב נפשי לומר את הנוסח הוא רק צעק ובכה שאין לו כבר כח יותר.
ת'אמת זה היה מייסר לראות את זה ולדאבוני לא זכרתי לאמר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Bיוטי;861315:
אנשים שלא משתלטים על הילדים שלהם- זה לא משנה בכמה ילדים מדובר, מי שיודע "להחזיק" את הילדים, יודע גם במספרים גבוהים בלעה"ר..
לי יש שכנים עם 3 ילדים, לא קטנים בכלל (הקטנה בת 9) וד' ישמור מה שהם מעוללים פה לכל הבניין, חוץ מהחילול ה' הנוראי- לא כולם דתיים בבניין, וכבר הזמינו להם משטרה כמה פעמים. לפעמים זה פשוט הזוי, מילאו לי את השולחן שבת בחול ששפכו לי דרך החלון, דופקים לי עם מקלות מטאטא על התריסים והסורגים שכל הבית רועד, מושכים לי כביסה מהחבלים,(עברתי למיבש בלבד!) במרפסת הפתוחה שלי אני מזמן לא משתמשת היא פשוט הפכה להיות הצפרדע הפרטית שלהם, ועכשיו לקראת סוכות אני רועדת מה הולך להשפך לנו על הראש באמצע סעודות החג.
ולהורים אין מילה הילדים עושים מה ומתי שבא להם.
לפעמים אני שומעת משם כאלו צרחות וחבטות שאני תוהה אולי מתפקידי לדווח לרווחה?..

הוי, לא, אופס...
בעצם השכנים שלי ממש דבש.
בחיים הם לא שפכו עלינו חול, וגם לא חטפו לי כביסה. לא התכוונתי עד כדי כך :eek:.

(אגב, לגבי שאלתך האחרונה - אם נראה לך שהילדים שם עוברים התעללויות או סובלים מאלימות, את צריכה לשאול רב. "לא תעמוד על דם רעך" - זה ממש לא פשוט!)

• הוסף לסימניות
שמעתי על סגולה (לא ניסיתי...) להיפטר משכנים קשים: לשמור את טיפות היין שמטפטפים מן הגביעים בליל הסדר בשעה שאומרים את המכות (דם, צפרדע... דצ"ך, עד"ש וכו') ולטפטף אותן לאחר מכן סמוך לסף ביתם של השכנים. מי שסיפר לי זאת אמר לי כי הדבר בדוק ומנוסה - השכנים יעברו דירה. לא אחריותי מה שקורה אם השכנים תופסים אתכם בשעת מעשה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;861349:
(אגב, לגבי שאלתך האחרונה - אם נראה לך שהילדים שם עוברים התעללויות או סובלים מאלימות, את צריכה לשאול רב. "לא תעמוד על דם רעך" - זה ממש לא פשוט!)

לאט לך,
הידעת מה קורה כשרווחה בעיר חילונית מקבלת סיפור כזה?
(כמובן חודש תרעש הארץ ותנוע, כל חרדי שיעבור ברחוב יקבל גופרית ואש מזוקקים, הקריקטוריסטים וההומריסטיקנים יצחקו בדרך אל הבנק, בפרוג תקום תחרות כרזות ו....)
עכשיו אני מעורה בסיפור כזה, אישה ישראלית מקסימה שהתגוררה עם בעלה הישראלי וילדיהם בחו"ל, הוא התעלל בהם והיכה, והיא ברחה עם הילדים ארצה. כאן היא חזרה בתשובה כשהוא מתנגד ללא הרף-לדוגמא הוא אוסר עליה למול אותם! לפי אמנת אג חובה להחזירם לרשות ההורה שממנו הם נחטפו, אלא אם ההתעללויות מוכחות בבית המשפט. והם הוכחו כבר. השופטת נזפה חמורות באב. אבל מחלקת הרווחה בעירם לא מעוניינת שהאם הדתיה תגדל את הילדים ומנסה לבצע שינוי בפסיקה בכדי להחזירם לרשות האב המתעלל או משפחתו.
מה תאמרנה ע"כ? האם להסגיר משפחה לרווחה כזו זה לא תעמוד על דם רעך? ואולי זה עמידה ממש?
צריך לברר מי רב הקהילה ולבקש שיטפל, עסקנים, ארגוני חסד וכו' (אפילו אם רואים שלא זז, לאיים בפנייה לרווחה-אבל לא לפנות באמת.)
בכל אופן אנא התפללנה על משפחה זו, אם יהודיה מסורה וילדיה המתוקים שיזכו לגדול כיהודים כשרים בשמחה ואושר.

• הוסף לסימניות
אולי פשוט להתיעץ עם בעל מקצוע משהו על חומר בידוד לפחות במקומות המרעישים ביותר.

• הוסף לסימניות
לגבי התעללות- שמעתי בדיוק היום ש"ועד הרבנים" מטפל בדברים האלה בצורה מאוד טובה ומקצועית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפכא מסתברא;861396:
שמעתי על סגולה (לא ניסיתי...) להיפטר משכנים קשים: לשמור את טיפות היין שמטפטפים מן הגביעים בליל הסדר בשעה שאומרים את המכות (דם, צפרדע... דצ"ך, עד"ש וכו') ולטפטף אותן לאחר מכן סמוך לסף ביתם של השכנים. מי שסיפר לי זאת אמר לי כי הדבר בדוק ומנוסה - השכנים יעברו דירה. לא אחריותי מה שקורה אם השכנים תופסים אתכם בשעת מעשה...

נראה לי שאם הם תופסים אתכם בשעת מעשה - אתם אלו שתעברו דירה :rolleyes:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לללי;861221:
משום מה, אנחנו נוטים להצדיק את הצד השני, כאשר החבר סובל.
נכון, יש מקום ללמד זכות על כל אדם מישראל,
אבל יש מקום גם להציע פתרונות למקרים בהם באמת נעשה עוול.
אותו הדבר לגבי בניה של שכנים.
הכי קל לנופף ב"צרות עין" וחוסר פרגון, ובזה לפטור את המתלונן לנפשו.
אכן, זה נשמע מאד חינוכי להסביר לשושיה שתתמודד, ותראה את המצב שלה כסולם לעליה.
אבל יש מקרים בהם אכן ישנו חוסר צדק, וגבול דק מאד מפריד בין צרות עין או שכן רגיז, לבין התנהגות לא יפה.
לא קרה כלום אם שכן מבקש מרעהו לנסות לשמור על שקט.
כאשר השכן מלמעלה, או השכן הבונה, או הדייר המפריע מפגין אנושיות, קל יותר לסבול את חסרונותיו בשקט.
ה' יעזור שנראה תמיד מעלת חברינו ולא חסרונם,
ושנדע לשמור על זכויותינו ברוח טובה.
לללי - נטיה להצדיק את השני כשהחבר סובל? מוזר, לפחות כאן בד"כ זה ממש הפוך.
אני חושבת ששושיה לא הגדירה את סוג הרעשים או הנזקים שנגרמים,
לומר שמשפחה בת 12 נפשות מרעישה כי הילדים משחקים זה לא דבר שמעורר הצדקה רבה,
למרות שזה באמת עלול להוות מטרד.
תחפשי פה אשכולות של סבל מבנייה של שכנים (בתור אחת שפתחה אשכול כזה בעבר) ותראי שאין שום תגובה על צרות עין או חוסר פרגון, והכל מלא בהזדהות ועצות לעזרה!
כאן לא הוסבר מה רמת הבעיה, ורעש של משחקי ילדים נשמע כמעט מכל הבתים ב"ה ברמה זו או אחרת, וככל שמס' הילדים יותר גדול בד"כ הרעש יותר גדול.

• הוסף לסימניות
כמה דברים:
דבר ראשון: זאת שמספרת על ההתעללות, יש היום עו"ס חרדיות וזה יותר פשוט, חוצמיזה יש פה באזור שלי משפחה שמתנהלת בצורה לא הגיונית (האבא הוא זה שמספר את הילדות... ועוד בעיות של התעללות מצד האמא) והרווחה מעורבת ולא הגיע לתקשורת...
דבר שני: על הפרעות כוונתי, אני בעצמי בכורה בבית ברוך בל"ע אז אני קצת יודעת מה זה רעש... מדובר על משחק כדורגל כשהתינוק שלי ישן בחדר שמעל (מרחק שני מטרים!) ומידי פעם מהלהט הכדור נדפק על התריסים... והתינוק... צרחות, (ותכף תגידו לי לחנך אותו...) או שמשחקים בצהרי ר"ה בחבל בחצר (משטח בטון) והקפיצות מקפיצות לי את המיטה.
או שבלילה אחד הבעירו לי אש מתחת לחלון וכל החדר (שינה) התמלא עשן וכמה שהתחננתי שיכבו הם שלחו את הקטנים שהתחצפו אלי, וצעקו את השם שלנו בתוספת כינוי לא מחמיא...
ויש לי כבר בידוד בבית ובאמת רעשים סבירים אני לא שומעת (להוציא כשהיא צורחת על הילדים...)

• הוסף לסימניות
במצבים של שכנות טובה מאוד מקובל לבקש בנעימות התחשבות במקרים מסויימים
וכמובן גם להתנצל אם קרה הפוך - שאנחנו אולי גרמנו להם רעש/סבל/לכלוך

סתם כך, מהצד השני -
אם הם בקומת קרקע מעניין מה נופל להם על הראש מלמעלה? משחקים של תינוקות, תפוח חצי אכול, פרורים של לחם שאוכלים במרפסת בערב פסח, ועוד כהנה וכהנה
בתור דיירים בקומת קרקע עם לא הרבה מדי דירות מעל הראש, אשמח לספק לך רשימה לא קטנה של הפרעות שאנחנו סובלים (גרירת כסאות מעל הראש, בימבה כיף שעושה רעש של טייסת קרב, קפיצות חבל וגומי, וכמובן כל האוצרות שנופלים לפעמים, מעטיפות של איגלו ועד נעליים)
מצד שני, השכנים לגמרי בני-אדם, ואם הקטנים עשו שטויות אמא שלהם תשלח אותם לנקות אחריהם, או את הבת הגדולה אם המצב ממש קשה...
ואנחנו ביחסים טובים איתם, של עזרה הדדית, חברות בין הילדים והכל
וכנראה שגם אנחנו לא תמיד צדיקים...

אם המצב ממש נורא, ומדובר בכאלה שלא מתחשבים -
הם כנראה לא יתחשבו, והסברים\בקשות\תחנונים לא יעזרו
יש גם כאלה אנשים בעולם.
ואולי קרה מצב הדדי, שבגלל שהרגישו חוסר התחשבות מצדכם גם הם לא מתחשבים?
אולי קצר בתקשורת על עניין בכלל אחר, גרם שיהיה להם פחות אכפת לא להשתיק את הילדים כשמרעישים?

• הוסף לסימניות
ממש ממש לא!!
יש לי תינוקות, והם לא זורקים חפצים מחלונות (הם פשוט עוד לא מגיעים...) הם לא יוצאים למרפסת (היא גם סגורה בחומות גבוהות) ואין לנו בימבות, הם לא גוררים כיסאות וילדים רגועים למדי. כך שאין עלינו טענות... (כי אם היו הם היו אומרים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;861430:
נראה לי שאם הם תופסים אתכם בשעת מעשה - אתם אלו שתעברו דירה :rolleyes:

ולי נראה שעלול להתקיים המדרש של שני האחים שמרוב אהבה(...) נפגשו באמצע דרכם להעביר זה אלומתו של זה...

ואז המריבה תהפוך לדיירת קבע....

• הוסף לסימניות
שושיה ברשותך נחזור להתחלה.
השינה שלך קלה? בעיה מספר 1.
שכנים קרציות? בעיה 2.
שנתו של התינוק מופרעת מרעש? בעיה מספר 3.
עכשיו ננסה להתעלם מהבעיה השניה. נגיד שאין מה לעשות עם השכנים כפי שכתבו רבים. כמובן שלא נגזר עליך לסבול.
יש הרבה שיטות ותרופות לנדודי שינה כמו שלך (תעזבי את השכנים, לי יש חיידר מתחת לבית... לא תמיד אפשר להשתיק את כל העולם:)) תנסי לברר.
ד"א עיצה שאני מכירה בטוח- קשה מאוד להירדם מתוך מתח כי הגוף מפריש אדרנלין שנוגד את השינה- אז תנסי להרפות.
ולתינוק אם הוא עד 5 חודשים מומלץ לעטוף בעדינות את הידיים ליד הבטן- זה עוזר לא להתעורר מרעש.
(קשה לי לעזור לך עם השכנים כי ב"ה אין לי נסיון כזה...השכנים שלי מקסימים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rosmarin;863871:
שושיה ברשותך נחזור להתחלה.
השינה שלך קלה? בעיה מספר 1.
שכנים קרציות? בעיה 2.
שנתו של התינוק מופרעת מרעש? בעיה מספר 3.
עכשיו ננסה להתעלם מהבעיה השניה. נגיד שאין מה לעשות עם השכנים כפי שכתבו רבים. כמובן שלא נגזר עליך לסבול.
יש הרבה שיטות ותרופות לנדודי שינה כמו שלך (תעזבי את השכנים, לי יש חיידר מתחת לבית... לא תמיד אפשר להשתיק את כל העולם:)) תנסי לברר.
ד"א עיצה שאני מכירה בטוח- קשה מאוד להירדם מתוך מתח כי הגוף מפריש אדרנלין שנוגד את השינה- אז תנסי להרפות.
ולתינוק אם הוא עד 5 חודשים מומלץ לעטוף בעדינות את הידיים ליד הבטן- זה עוזר לא להתעורר מרעש.
(קשה לי לעזור לך עם השכנים כי ב"ה אין לי נסיון כזה...השכנים שלי מקסימים)

נדמה לי שהרבה פעמים השכנים מתנהגים כמו שהשכנים מתנהגים אליהם. ואדם שדן את כל העולם לכף זכות, ותמיד הכל טוב לו, גם השכנים שלו טובים (ואם הם לא טובים כל כך, הוא לא מרגיש)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה