כללי עזרה בהדפסה על בד קנווס.

• הוסף לסימניות
זוג טרי רוצה שאעשה אפקט ציור מתמונה של חתונה שלהם ואדפיס על קנווס בגודל ענק כך שיראה כאילו זה צוייר ביד אומן.

אני צריכה מתכון טוב לאפקט ציור (יש לי את הקוקבוק ולא מצאתי שם משו נורמלי) שיראה על בד קנווס
-האם כל אפקט שאני עושה בפוטושופ יראה במציאות כמו כאשר אגדיל תצוגה ל 100%?
-למישו יש נסיון עם הדפסה על קנווס בהגדלה. האם רואים אפקט ציור או שהאפקט נעלם?

• הוסף לסימניות
האמת, לדעתי כדי להגיע לאפקט של ציור ממש צריך:

א. לשחק הרבה עם הפילטרים, לעשות כמה שכבות ולשחק עם שיטות שילוב שכבה, כשבכל שכבה פילטר אחר. בסוף תגיעי לאפקט יפה כלשהו.
שימי לב שעל המסך רואים את האפקט של הציור גם בהקטנה, אחרת כמו שכתבת - הוא עלול ללכת לאיבוד בהדפסה.
יכול להיות אפילו שהתמונה נראית מטושטשת (הרי אם מביטים בציור אמיתי מקרוב זה המון קוים קטנים וכו')
מנסיון, לוקח הרבה זמן ויגיעה להגיע לתוצאה טובה.
מצורף משהו שעשיתי פעם, שהצלחתי באמת להגיע לאפקט שהשביע את רצוני.

ב. מאוד יוסיף לתת כמה נגיעות עם מברשת צבע אמיתי פה ושם, אם זה התחום שלך

קבצים מצורפים

• boy.jpg
    KB 114.8 · צפיות: 12
  • הוסף לסימניות
התמונה שהעלת לדוגמא, האם גם בתצוגת 16% ראית את האפקט? כי עשיתי אפקטים ופילטרים על תמונה ובתצוגה רחוקה כאילו שום שינוי לא נעשה ובתצוגה של 100 אחוז רואים ממש מצוייר.אז איך באמת יודעים איך זה יצא בריאלי? ואולי זה תלוי ברזלוציית התמונה או המסך?? זה קשור???

• הוסף לסימניות
קודם כל, בתמונה הנ"ל - כן, גם בגודל של 12% רואים את האפקט.
(מה שהעלתי פה זה גרסה מאוד מוקטנת של הקובץ המקורי ששוקל 8 מגה אחרי שיטוח שכבות.)

האפקטים צריכים להיות קצת "גסים", כאילו קצת לא מעובד, לא 100% דיוק, אחרת זה באמת נעלם.

לגבי תצוגת מסך - אל תסמכי על זה, את חייבת להדפיס הדפסת נסיון, על נייר עבה כלשהו. לכי ללשכת שרות, תשלמי 4-5 ש"ח ותבדקי איך זה יצא (או תדפיסי לבד אם יש לך מדפסת A3)
אני עשיתי עכשיו עבודה מסויימת, שמורכבת מהרבה קבצים שהם תמונות שעברו עיבוד, ובהדפסת נסיון ראיתי שיש הרבה תיקונים לעשות, למרות שעל המסך נראה מצויין.

ודבר אחרון - כדי לדעת איך הקובץ נראה במציאות, כלומר, 100% פיקסלים - קליק כפול על הזכוכית מגדלת. כך אפשר לבדוק למשל אם תמונה היא מטושטשת וכד'.

• הוסף לסימניות
לענ''ד יש גם לשחק עם המסיכות ולא לתת לכל השכבה בבת אחת את כל האפקטים שבחרת ושלבת, דווקא חוסר האחידות המסוים יוצר דינמיקה ותחושה של ציור אמיתי.
גם אפקטי הרינדור (תאורה) כמובן לא בשכבה שלמה אלא בשכבה עם מסיכה ונתינת זריקות אור בצבע נוסף בזויות מסוימות וקבועות מוסיף המון.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
בפוטושופ לא מציירים מתמונות נקודה.
אפשר אבל הפילטרים האלו כאלו לעוסים שזה כבר ממש ...

• הוסף לסימניות
יש לי תכנה שאני עובד איתה בשילוב

אבל לא בפוטושופ
מצ"ב תמונות מעובדות

קבצים מצורפים

• 14_small.jpg
    KB 552.7 · צפיות: 9
  • aaa_small.jpg
    KB 622.7 · צפיות: 9
  • הוסף לסימניות
איזה יופי, איך עושים את זה?

• הוסף לסימניות
באיזו תוכנה מדובר?

• הוסף לסימניות
מענין מאוד, אבריל איזו תוכנה זו, גלה לנו...

• הוסף לסימניות
אבריל, זה נראה כל כך ציור. אתה בטוח שזה צילום מעובד?...

• הוסף לסימניות
מקסים!!
איזו ציירת סיפרה לי פעם שהיא עובדת על הציורים שלה עם איזו תוכנה שאני לא זוכרת את השם שלה, והיא הרבה יותר שווה מפוטושופ לעניין עיבוד ציורים.
אז כנראה שוקולטה, כדאי לך להגיע לתוכנה העלומה ההיא. פוטושופ, עם כל הכבוד האהבה וההערצה, באמת לא נותנת פתרון מלא לזה.

• הוסף לסימניות
אולי...

:cool: corel painter
לא? מקווה שלא גיליתי סוד מקצועי...;)
צריך אנגלית טובה ושימוש מאסיבי כדי להוציא ממנה את מה שבאמת אפשר להוציא ממנה.
כך בכ''א היה נראה לי מהיכרות שטחית עם התוכנה.
ו---כמובן, בלי עט גרפי, חבל על הזמן!
במסגרת פורום הציור, לא יזיק לפתוח אשכול בנושא, טיפים עיצות ורעיונות ממי שיודע ומכיר כמובן...
ליצירת ציורים ממש (ולא תמונה שעברה ניתוח פלסטי) שמעתי מבעלי מקצוע מפורסמים שכל הציירים הגדולים מסיימים וסוגרים ציור בפוטושופ... זהו זה.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אני מכירה מישהו עם כשרון ציור מדהים, הוא אמן של AIRBRUSH (אייר-ברוש)
את הסקיצה לתמונות הוא עושה בפוטושופ, מעמיד דמויות, מצייר קוי בסיס, וכו'.
אח"כ מדפיס הכל על קנווס, ורק אז הוא מתחיל את הציור - על גבי הקנווס המודפס.
ברור שרוב העבודה שלו זה ציור ממש כפשוטו, על גבי הסקיצה המודפסת.
התוצאה מהממת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה