עזרה בהקמת סטודיו לצורך התנסות

• הוסף לסימניות
אהלן חברים..
מצורף כאן סקיצה של החדר שבו אני מצלם.. מכיוון שאני מנסה ללמוד את תחום הצילום ובתחילת דרכי אשמח לעזרה ממכם..
אני מעוניין שהרקע הלבן יצא לבן לגמרי (או שרוף כלשון המומחים בעניין)
אני משתמש בשתי גופי תאורה 400W על אחד יש מטריה לבנה ובשני יש סופטבוקס.. ומצלמת nikon d70
אשמח לעזרתכם אם תוכלו להגיד איפה הייתם מעמידים כל דבר, באיזה חוזק של פלאש. ואיך הייתם מגדירים במצלמה את הצמצם.. ניסתי כמה אפשרויות ותמיד יצא לי רקע אפרפר במקום לבן עם האוביקט מואר.. אני רוצה לדעת לפחות מאיפה להתחיל ומשם העולם גדול...
תודה מראש לכל העוזרים, והעיקר תעשו את זה עם חיוך :)
שכחתי לציין שהקירות צבועים בצבע תכלת בהיר..

קבצים מצורפים

• שרטוט-1.jpg
    KB 56.1 · צפיות: 27
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י דבושינקה;1504674:
קודם כל עדיף שאת המתקן לרקעים תמקמו בצד השני ממול...
למה?

• הוסף לסימניות
יותר פשוט שתעלה תמונה שצילמת
בכל מקרה תנסה למקם את הפלאש לרקע בערך מטר מהרקע, עדיף עם מטריה שחורה אך גם הסופטבוקס בסדר ןאפשר בלי המרככים, תנסה על חצי עוצמה
את הפלש השני תמקם בערך ב3 מטר ב45 מעלות מהמצולם עם המטריה (או הסופטבוק- עדיף)
בשלב הזה תנסה- ולפי התוצאות תשחק בעוצמות ובמרחקים
אין מתכונים מדויקים זה המון ניסוי ותהיה

• הוסף לסימניות
הבעיה שבצד השני יש ספריה קטנה... בעז"ה שנוציא אותה נחליף את הצד כמו שאמרת... תודה על התגובות המהירות.. ותודה ליצרתית על התשובה המפורטת..

• הוסף לסימניות
שאלה נוספת האם צריך לכבות את התאורה בחדר (מנורה פשוטה עם תאורה לבנה) וכן למנוע כניסת אור מהחלון או הדלת?

• הוסף לסימניות
חלון הוא מקור תאורה מעולה (אם משתמשים בו נכון)
תאורה בחדר אין צורך לכבות

• הוסף לסימניות
תמונה שניסתי

נכתב ע"י יצירתית;1504710:
יותר פשוט שתעלה תמונה שצילמת
בכל מקרה תנסה למקם את הפלאש לרקע בערך מטר מהרקע, עדיף עם מטריה שחורה אך גם הסופטבוקס בסדר ןאפשר בלי המרככים, תנסה על חצי עוצמה
את הפלש השני תמקם בערך ב3 מטר ב45 מעלות מהמצולם עם המטריה (או הסופטבוק- עדיף)
בשלב הזה תנסה- ולפי התוצאות תשחק בעוצמות ובמרחקים
אין מתכונים מדויקים זה המון ניסוי ותהיה

זה מה שיצא מה אני לא עושה נכון?

קבצים מצורפים

• DSC_0003.JPG
    1.2 MB · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
בס"ד,
מאוד לא מאוזן !!
התאורה בצד ימין (אחורית) מאוד חזקה, וזולגת ושורפת גם את הדמות בצד ימין. והכל נראה כביכול בתוך ערפל.
אין לכאורה תאורה אחורית משלימה מצד שמאל.
כדאי להחליש בצד ימין לרמה דומה לזו שבתאורה בצד שמאל (אחורית), לשחק עם המיקום /זוית ולראות שאין זליגה על הדמות. ואז לבחון עוצמת תאורה קדמית, שהיא תשלוט מקדימה.

ולא לשכוח לאזן WB, כדי לקבל לבן אמיתי ככל האפשר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה