דיון עזרה בהתלבטות!

• הוסף לסימניות
קדם כל בערים קטנות ועניות גם ההוצאות הן יותר קטנות. כך שזה בסדר להרויח פחות.
רק הסתייגות קטנה: החומרים למטבח קונדיטורי יקרים מאד בכל מקום.
כך שכשבונים תמחור לעוגה או כל מוצר אחר המיקום לא משנה.

• הוסף לסימניות
לגבי הטענה שאנשים שמוכנים לשלם עבור תוצר משובח הם מעטים: היא לא נכונה.
אני צודקת שמעולם לא ניסית לעבוד בתחום???
את יודעת שעשרות קייטרינגים ביתיים נסגרים מידי שנה כי לא עומדים בתחרות עם הגדולים בתחום, חרף עבודת השטח שעשו ויעוץ עסקי מצויין שליווה אותם...
תבררי על התחום הזה ספציפית לפני שאת קובעת בהחלטיות.

• הוסף לסימניות
ומישהי אחרת שיושבת וטוענת כל היום ש"אני פצצה בעניין אבל אף אחד לא מוכן לשלם על התוצרים שלי /העבודה רבה מדי יחסית לשכר" ועוד טענות
למה? יש לי עוד כמה וכמה עיסוקים בחיים....
דיברו כאן על הנושא, והבעתי את דעתי מנסיון רב מאוד מאוד. מעניין לשמוע שנסיונך אומר אחרת...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני צודקת שמעולם לא ניסית לעבוד בתחום???
את יודעת שעשרות קייטרינגים ביתיים נסגרים מידי שנה כי לא עומדים בתחרות עם הגדולים בתחום, חרף עבודת השטח שעשו ויעוץ עסקי מצויין שליווה אותם...
תבררי על התחום הזה ספציפית לפני שאת קובעת בהחלטיות.
ביררתי, לא לגבי עצמי. בשביל חברה שהתלבטה.
היא באמת פתחה עסק מתואם- לא קייטרינג, כי אחרי בדיקת השוק זה לגמרי לא השתלם לה. עסק אחר בתחום הזה.
לכן כתבתי שיווק הוא ממש לא העיקר, קודם כל צריך לעשות סקר לגבי השוק ולבנות תכנית הולמת לעסק שיכול להצליח. חבל לפתוח עסק בשביל לגלות שההוצאה והרווח כמעט שווים. ואגב - רוב העסקים הקטנים במדינה הזאת קורסים בגלל מדיניות הממשלה ובגלל עומס ביריוקרטיה, לאוו דווקא בגלל העדר לקוחות. גם עסקים קטנים מרובי לקוחות עלולים להתברר כלא רוחיים בעליל.

• הוסף לסימניות
קדם כל בערים קטנות ועניות גם ההוצאות הן יותר

...

ואגב אצלינו בישוב תעשיית הקונדיטוריות מהמטבח הביתי פורחת... מה שמענין שנשים תופסות נישה ומיצרות הרבה מאותו מוצר. יתכן שזה מקל ורוחי יותר.
דוג' ממה שאני מקבלת פרסומת:
לחם מחמצת, חומוס ביתי. (יום בשבוע, מקבלת כל השבוע הזמנות)
סושי (יום בשבוע)
מארזי עוגיות (ארוזים מאד מאד יפה בהמון גדלים)
עוגות קונדיטוריה (בעיקר מספרים)
סלטים לשבת
קינוחים לארועים
חלק עושות יום מכירה חד שבועי ואחרות לפי הזמנה. אני מניחה שכולן עושות את זה במקביל לעבודה נוספת. כי זה נראה כמו תוספת הכנסה ולא משהו שאפשר לבנות עליו. לפחות לא בתחילת הדרך.
את רואה פרסומות אבל האם בדקת את הרווחיות שלהם? הלוואי שאני טועה, אבל מירב הסיכויים שעסקים אלו יסגרו מחוסר רווח בעתיד הלא רחוק

• הוסף לסימניות
מצטרפת לתסכול, אבל מכיוון נוסף.
למדתי בשתי מקומות, השקעתי קרוב ל20,000 שקלים.
ובמקומות מקצועיים ונחשבים. מאד!
קבלתי המון ידע, נסיון, ובטחון.
אבל מה שלא, וזה כרגע תוקע אותי,
זה למשל, איך משנעים עוגות, פטיפורים?
במיוחד בקיץ.
גם כשמדובר במוצר מטומפרר.
עדיין הוא צריך להיות ארוז בצורה שאפשר לשנע בבטחון.
היתה לי פעם הזמנה, מרחק של חמש דקות הליכה.
היה סיוט לעטוף את המגש, עם הניילון וכו'...
ושלא יידבק לפטיפורים.

איפה קונים את המארזים לפטיפורים? מגשים לעוגות ויטרינה, קופסאות?
אשמח לכל מידע!

• הוסף לסימניות
עוד בעיה שהיום כולם משווקות את עצמן דרך ווטצאפ אינסטגרם ופייסבוק וזה גם מה שמלמדים בכל הקורסים של השיווק ותמחור
במיוחד למי שגרה באזור חילוני כמוני, שכל מי שפונה אליי רוצה דוגמאות בווטצאפ
ובקטע הזה אני בתחושה שאין לי בכלל איפה לשווק את עצמי!

• הוסף לסימניות
את רואה פרסומות אבל האם בדקת את הרווחיות שלהם? הלוואי שאני טועה, אבל מירב הסיכויים שעסקים אלו יסגרו מחוסר רווח בעתיד הלא רחוק
מרבית העסקים בישראל נסגרים תוך 5 שנים מיום הפתיחה. לאו דווקא בתחום זה.
אני מניחה שחלקן יסגרו וחלקן יתפתחו... מה שכן לפחות עושה רושם שאף אחת לא תפסיד. בשונה מפתיחה של קייטרינג מלא. בדברים כמו שהצעתי אין השקעה כמעט בפתיחת העסק. ומי שאוהבת את זה, בונה על זה כתוספת הכנסה ואולי אופציה לעסק מלא בעתיד לדעתי שווה בדיקה.
אגב כשחפשתי קייטרינג לארוע שערכתי והלכתי מראש על כאלו שעושות בבית (בגלל איכות התוצר) ממש לא כולן היו זולות, ולקח לי המון זמן למצא מישהי מומלצת פנויה. באזור ירושלים. אני מדברת על כאלו שיש להן קייטרינג במשך כמה שנים ולא נראה לי שהן היו ממשיכות לעבוד אם זה היה הפסד.

• הוסף לסימניות
לדעתי תשבי עם עצמך ותבני את כל הידע שלך מסודר ומסוכם בדפים תארגני כללים ותפתחי את הקורס בעצמך!
תראי לבד שאחרי שכתבת את כל הידע שלך יש לך את כל ההבטחות של הקורסים היקרים!
מה שצריך זה רק סדר וכללים בעבודה...

• הוסף לסימניות
עוד בעיה שהיום כולם משווקות את עצמן דרך ווטצאפ אינסטגרם ופייסבוק וזה גם מה שמלמדים בכל הקורסים של השיווק ותמחור
במיוחד למי שגרה באזור חילוני כמוני, שכל מי שפונה אליי רוצה דוגמאות בווטצאפ
ובקטע הזה אני בתחושה שאין לי בכלל איפה לשווק את עצמי!
צודקת, נושא לא פשוט.
אבל עדיין חושבת שאפשר להסתדר עם האפשרות של שליחת תמונות במייל.
זה מה יש!

• הוסף לסימניות
מרבית העסקים בישראל נסגרים תוך 5 שנים מיום הפתיחה. לאו דווקא בתחום זה.
אני מניחה שחלקן יסגרו וחלקן יתפתחו... מה שכן לפחות עושה רושם שאף אחת לא תפסיד. בשונה מפתיחה של קייטרינג מלא. בדברים כמו שהצעתי אין השקעה כמעט בפתיחת העסק. ומי שאוהבת את זה, בונה על זה כתוספת הכנסה ואולי אופציה לעסק מלא בעתיד לדעתי שווה בדיקה.
אגב כשחפשתי קייטרינג לארוע שערכתי והלכתי מראש על כאלו שעושות בבית (בגלל איכות התוצר) ממש לא כולן היו זולות, ולקח לי המון זמן למצא מישהי מומלצת פנויה. באזור ירושלים. אני מדברת על כאלו שיש להן קייטרינג במשך כמה שנים ולא נראה לי שהן היו ממשיכות לעבוד אם זה היה הפסד.
המציאות מוכיחה שמסעדות בישראל לא מצליחות לשמור על רווחיות ונסגרות. הגם שמדובר במסעדות פופולריות מאד.
ובנק לאומי כבר לא מסכים לפתוח חשבון עסקי למסעדות.
מי שלמד חשבונאות ניהולית ותמחיר יודע כמה מורכב לתמחר מוצר במקסימום רווח בפרט כשמדובר בעסק עם תזרים קשה שדורש תשלומים במזומן ומלאי מהיר.
רוב אלו שפגשת אכן מנהלות את זה כעסק צדדי בנוסף לעבודתן כשכירות.

נכתב ע"י *טובית*:
אבל עדיין חושבת שאפשר להסתדר עם האפשרות של שליחת תמונות במייל.
אפשר "להסתדר" אבל פירושו שיווק חלקי ולא מוצלח.

• הוסף לסימניות
ואיזה חילוני היום משתמש במייל בכלל?
קודם כל, משתמשים.
מנסיון.
יש להם הרי כתובת, אז אפשר לומר שיש לי רק מייל, והם יקבלו את זה.
נכון שווצאפ וכדו' יותר נוח.
אבל זו החלטה שלנו אם להחזיק מכשיר כזה, או בכלל, לפתוח אתר.
נראה לי שבשביל ההתחלה, אפשרי לעמוד על כך שכרגע יש לי רק מייל.
דעתי.

• הוסף לסימניות
בינתיים זה מה שאני עושה!
אבל צריך להבין שכמוני יש עוד מאה מוכרות שיכולה להראות להם תיק עבודות בצורה יותר
נגישה!
אבל צריך להתחזק שפרנסה משמיים!

• הוסף לסימניות
שוק הקייטרינג והקונדיטוריה הוא שוק גדול מאוד ומורכב.
יש הרבה פרמטרים שנלקחים בחשבון ההצלחה.
תלוי מאוד היכן משרתים. כלומר ימי קהל היעד. ישראלים באופן טבעי לרוב רוצים זול יותר אלא אם כן זו אוכלוסיית סטייל אבל אלו לא יקחו קונדיטוריות קטנות או קייטרינגים קטנים אלא ילכו על שמות גדולים.
חוצניקים ישלמו יותר, אבל צריך לשרת אותם במקום שהם מתרכזים. הם גם ידרשו רמה יותר מהסטנדרט, לרוב.

צריך גם לדעת איך לשווק את עצמך שזה נושא נפרד.

צריך גם מרפקים ויכולת להוכיח שאת טובה יותר מאחרות ושיש ערך בכך שפונים דווקא אליך.
בשביל זה צריך כבר שם.
ושם לא פשוט לרכוש.
כך שזה באמת מורכב.

מי שמתעקש בכל זאת, אם ישקיע הרבה, יצליח.

עיינו ערך ציפי כהן שהתחילה במכירה ביתית קטנה של מוצרי אפיה ולא ויתרה, השקיעה, למדה, התקדמה והיום מנהלת בית ספר מצליח לכל מקצועות המטבח.

• הוסף לסימניות
ההוצאות הן יותר קטנות.
ממש לא נכון! זה מיתוס שנפוץ בציבור, אבל מניסיון- זה פשוט שטויות
אם כבר- ההיפך הוא הנכון: בערים קטנות ההוצאות הרבהה יותר גדולות!
אין נגישות לכל דבר אז תוסיפי נסיעות לקניית מוצרי הבסיס, משלוחים, בקיצור- הכל הרבה יותר יקר.

לגבי הנושא של פותחת האשכול:
גם אני התחלתי ב"ה להתעסק עם עוגות וזילופים, בשאיפה ללמוד ולהתפתח בתחום הקונדיטוריה לעומק בעז"ה.
מה שכן- אני מאוהבת בתחום הזה ברמות קשות, ככה שבעלי לדוג' יודע שנכון- כלכלית זה לא כ"כ שווה כל ההתעסקות הזאת,
אבל הוא יודע כמה אני נהנית מזה, זה פשוט תרפיה בשבילי!

וכן, אני עושה עוגות רק מסכום מסוים- שפחות מזה אני לא יורדת, ומי שרוצה- מוזמן
מי שיקר לו- שיחפש מישהי אחרת... אני לא עובדת בחינם אחרי הכל....

• הוסף לסימניות
ממש לא נכון! זה מיתוס שנפוץ בציבור, אבל מניסיון- זה פשוט שטויות
אם כבר- ההיפך הוא הנכון: בערים קטנות ההוצאות הרבהה יותר גדולות!
אין נגישות לכל דבר אז תוסיפי נסיעות לקניית מוצרי הבסיס, משלוחים, בקיצור- הכל הרבה יותר יקר.
לא דברתי על ערים קטנות. אלא ערים עם אוכלוסיה פחות מבוססת. הדגמתי עם מודיעין עילית.
הבאתי גם דוגמאות ספציפיות, את מוזמנת לדבר עליהן.
תבדקי עלויות של ספר/ית, תיקונים של תפירה, גנים פרטיים, פרסום במקומונים, פאנות, קוסמטיקה, השכרת שמלות לארועים, שכירות, ארנונה וגם תחום האוכל כמו קייטרינג, אוכל מוכן וקונדיטוריה ביתית בין ירושלים ומודיעין עילית ותחזרי אלי. אח"כ נבדוק אם זה שטויות או לא.
כנראה שקונדיטורית בירושלים מרויחה יותר, אבל ההוצאות שלה (לאו דווקא בעסק) הן גדולות בהרבה כך ששורה תחתונה יכול להיות שישאר לה פחות כסף בבנק בסוף החודש.

בכל מקרה הנתונים לא נתנים כל כך לשינוי. אבל סתם צורת ההסתכלות. אם מישהו גר במודיעין עילית שיהנה מהיתרונות ויתאים את העסק שלו למקום. לא יעזור לו לקונן שבמקומות אחרים עובדים דברים שלא עובדים אצלו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה