דרוש מידע עזרה בטופס 4

• הוסף לסימניות
"אני כבר בסיום הבנייה של הדירה – כל המערכות מוכנות, החשמל עבר בדיקה, האינסטלציה תקינה והעבודות הסתיימו. נשאר לי רק טופס 4, וזה כבר שבועיים תקוע. הקבלן שלי לא ממש מתקדם עם זה, והוא מסביר שזה שלב בירוקרטי שהוא לא מתעסק בו יותר מדי. בפועל, נראה שהוא פשוט לא רוצה להיכנס לריצות מול העירייה וחברות התשתית, במיוחד כשמבחינתו העבודה בשטח כבר הסתיימה והוא עבר לפרויקטים אחרים. ניסיתי להבין לבד מה חסר, אבל כל פעם צץ עוד מסמך או בדיקה שאני לא בטוח לגביהם. אני מחפש מישהו שמכיר את התהליך, יודע איך לגשת לזה ויכול לכוון אותי כדי שאוכל סוף־סוף לסיים את זה ולקבל את האישור להיכנס לבית."

• הוסף לסימניות
באיזו עיר ?
ממה נובע הצורך בטופס 4 (תוספת יח"ד בבנין קיים, שחרור ערבויות בעיריות הדורשות זאת ?)

• הוסף לסימניות
טופס 4 באמת יכול להיתקע בשלב הזה, כי הוא דורש סגירה מול כמה גורמים במקביל: עירייה, חשמל, מים, כיבוי אש ולעיתים גם פיקוד העורף. הרבה קבלנים פחות מתעסקים בזה לאחר שהביצוע הסתיים, ולכן זה נופל על הדייר.
מומלץ לעבוד עם מישהו שמכיר את התהליך המקומי ויכול לקדם את כל המסמכים והבדיקות עד לאישור סופי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה