עזרה! במילוי טופס לקבלת פיצויי פרישה מעבודה.

• הוסף לסימניות
  1. עבדתי בכמה מקומות מקום אחד עזבתי מה אני צריכה למלא בטופס בחלק ב' כדי לקבל פיצויים משם? (מצורף הטופס)
  2. מה זה היוון קיצבאות?
  3. מה עוד אני צריכה למלא בטפסים ואיך?

קבצים מצורפים

• טופס-161א-הודעת-עובד-עקב-פרישה-מהעבודה.pdf
    KB 538.6 · צפיות: 34
  • הוסף לסימניות
אף אחד לא יכול לעזור לי בכלום? זה דחוף לי להיום.
מה זה היוון קיצבאות?

• הוסף לסימניות
המעסיק אמור למלא את זה לא את.
הוא אמור לטפל בזה אחרי שהוא מקבל נתונים מחברת הביטוח.

• הוסף לסימניות
  1. עבדתי בכמה מקומות מקום אחד עזבתי מה אני צריכה למלא בטופס בחלק ב' כדי לקבל פיצויים משם? (מצורף הטופס)
  2. מה זה היוון קיצבאות?
  3. מה עוד אני צריכה למלא בטפסים ואיך?

2. היוון - מלשון הון. להפוך את הקצבה לסכום הוני שמקבלים בפעם אחת. (לרוב העובדים בימינו זה לא רלוונטי, כי קופות הגמל שלהם מיועדות רק לקצבה ואי אפשר למשוך מהן סכום אחד).

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
1. המעביד אמור למלא את הטופס. לרוב הוא מוציא אותו ישירות מתוכנת השכר עם כל הנתונים בפנים.
2. היוון - מלשון הון. להפוך את הקצבה לסכום הוני שמקבלים בפעם אחת. (לרוב העובדים בימינו זה לא רלוונטי, כי קופות הגמל שלהם מיועדות רק לקצבה ואי אפשר למשוך מהן סכום אחד).
3. המעביד אמור לסדר את העניין מול סוכן הביטוח (לבקש מהסוכן הכנה ל-161, ולהנפיק את ה-161).
רותי, כתבת על 161
היא צרפה טופס 161א - טופס זה ימולא ע"י העובד עצמו.

• הוסף לסימניות
מתי אמורים למלא כזה טופס?
אני התפטרתי לפני קצת יותר מחודשיים ולא מילאתי טופס כזה.

• הוסף לסימניות
שימי לב, טופס 161 ו 161א ממלאים על מנת להעביר את הקופה לבעלותך כדי שתוכלי לשחרר את הכספים.

כשמעסיק מפריש כספים לקופת פנסיה/גמל זה נקרא שהקופה בבעלותו, הטופס הזה מאשר שהוא מוותר על הבעלות ומעתה הקופה שלך, ואת יכולה לעשות עם הכספים כרצונך, לכן מאוד מאוד חשוב למלא את הטופס הזה.

את צריכה למלא את חלק א - הפרטים שלך...
בדרך כלל שאר הסעיפים בעמוד הראשון פחות רלוונטים, לדעתי גם פחות רלוונטי עבורך..

בעמוד השני את צריכה למלא את סעיף ד' 1
שם המשלם / קוד התשלום / סוג התשלום / הסכום והכל מופיע בטופס שאמרת שהמעסיק הביא לך - 161.. (בגדול שם המשלם - זה חברת הביטוח/המעסיק/או שניהם - והשאר לפי חישוב הפיצויים או הטופס עזר להכנת 161...)

עכשיו, אם את רוצה למשוך את הכספים - אז זהו, מילאת הכל.
אם את רוצה להשאיר את הכספים בקופה ברצף, את צריכה למלא גם את סעיף 5 (תבררי אם 5.1 או 5.2)
(התפטרות זה נראה לי 5.2 - תבדקי את זה טוב יותר..)

וזהו - גם את סעיף ה' תמלאי... וסיימת...

• הוסף לסימניות
שימי לב, טופס 161 ו 161א ממלאים על מנת להעביר את הקופה לבעלותך כדי שתוכלי לשחרר את הכספים.

כשמעסיק מפריש כספים לקופת פנסיה/גמל זה נקרא שהקופה בבעלותו, הטופס הזה מאשר שהוא מוותר על הבעלות ומעתה הקופה שלך, ואת יכולה לעשות עם הכספים כרצונך, לכן מאוד מאוד חשוב למלא את הטופס הזה.

וזהו - גם את סעיף ה' תמלאי... וסיימת...
תודה רבה, עזרת לי מאד.
עכשיו אני שולחת את זה לחברת הביטוח או לרשות המסים?

• הוסף לסימניות
אני חושבת שגם וגם אבל לא בטוחה....

(כאילו לחברת הביטוח, לדעתי אם את רוצה לשחרר את הכספים)

לא בטוחה, עדיף שתשאלי מישהו נוסף.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה