עזרה במציאת מחקר גויי על שבעת ימי אבל, מעניין!

• הוסף לסימניות
פעם קראתי באיזשהו מקום (אם הייתי זוכרת, לא הייתי שואלת פה:confused:) על מחקר גויי שמצא שמשך הזמן האידיאלי ביותר לעיבוד אבל מתייחדים איתו ונותנים לו מקום, הוא, איך לא: שבעה ימים!!! ואפילו פורט שם את "הגילויים המרעישים" לגבי שלושת הימים הראשונים וכו'... דווח שם שגויים שנהגו כך דיווחו על שיבה קלה ומוצלחת יותר לחיים שאחרי.... ועמעום הכאב החד. בכתבה תיאר הכותב את החוכמה האינסופית שטמונה בהלכה היהודית המותאמת לנפש האדם שהרי "הסתכל באורייתא וברא עלמא".
(תמיד כשאני קוראת את המחקרים האלו (הגויים:cool:) בא לי לומר: "בוקר טוב, אליהו...":D)
אני מחפשת בנרות את הכתבה/ידיעה הזו.
אם יש מישהו שנחשף פעם לנושא ולחומר הזה, אשמח אם יוכל להפנות אותי אליו.
ובכלל, אם יש לכם עוד מקורות להרחיב בנושא זה אשמח לשמוע.
ודוגמאות נוספות על מסקנות "פסיכולוגיות" בנות ימינו שמעוגנות כבר אלפי שנים ביהדות, אשמח אם תעשירו אותי בהם.
זה חשוב לי לצורך פרוייקט עכשווי.
תודה! (ושלא תדעו מצער....!!!)

• הוסף לסימניות
מה שאת מבקשת זה שמישהו יחפש ובינתיים יצטרך לקרוא את כל המאמרים בדרך.
ניסיתי לחפש לך עד שהתייאשתי מלקרוא כל כך הרבה מחקרים שונים.

אם תרצי מחקר גויי על מוות קליני, זה עוד שמור לי אבל לא על השבעה.
מצטערת

• הוסף לסימניות
לא נראה לי שהיא ביקשה דווקא חיפוש בגוגל, אלא סתם ככה אם מישהו מכיר.

• הוסף לסימניות
תודה לך "גינגית" על הרצון לעזור ועל הנסיונות. סורי אם לא הובנתי נכון. ו"מי" - ברוך שכיוונת...
קראתי את זה באיזשהו ספר "משלנו" משהו בנושא נפש האדם, לא מאמר אינטרנטי.
אני לא מצליחה להיזכר בשום אופן איפה זה היה, ולכן אני מנסה אולי מכאן תצמח הישועה.
אודה לכל מידע נוסף בנושא.
ומי יודע, אולי בדיוק אתמול את/ה קראת את מה שאני מחפשת. אז אנא שתף/י אותי.
יישר כח על הרצון של כולכם,
מעניין מי יהיה הפעם השליח משמים?!

• הוסף לסימניות
סליחה, זו היתה בדיחה, לא ממש האשמתי אותך.
באמת ניסיתי למצוא לך אבל היו יותר מדי מאמרים שלא התחשק לי לעבור עליהם.
יכול להיות שזה נמצא בספר של הידברות או משהו כזה. זה מתאים לסגנון על חיים שאחרי החיים.
יש לי ספר כזה אגב, אם לא תסתדרי, אחפש לך שם.
נדמה לי שיש מחקרים כאלה של מודי ועוד כל מיני.

• הוסף לסימניות
הידברות- זה באמת רעיון, אנסה לחפש באתר שלהם.

תמשיכו גם אתם לנסות להיזכר, אולי תצליחו... (מה שאני ניסיתי כל הלילה, ולא הצלחתי... אתם מכירים את זה שעומדות לכם מול העיניים המילים ממש, ואתם אפילו יכולים לומר בדיוק שזה היה "בעמוד ימני בספר, בעשר השורות האחרונות"... ויחד עם זאת הנעלם עדיין גדול מדי:()

כמו"כ תודה לניק שטרח לשלוח לי עוד דוגמא כזו בהודעה פרטית.

אם גם לכם עומד עכשיו מול העיניים איזשהו "גילוי מרעיש" של מחקר בן ימינו, ואתם יודעים לציין את המקור העתיק והחכם יותר שנמצא ביהדות בדברי חז"ל, אנא שתפו אותי.
שבת שלום.

• הוסף לסימניות
יש 2 ספרים בנושא אחד זה המהפך של הרב זמיר כהן (2 כרכים) שזה המדע מגלה את האמת שבתורה ועוד אחד זה של הרב בא גד.
אולי תשיגי אותם ותראי לפי כותרות או נושאים או שאת יכולה להפנות שאלה באתר הידברות יש יותר סיכוי שיעזרו לך שם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה