- הוסף לסימניות
למשהו יש כאן נקדן אוטומטי? התייאשתי באמצע
==============================
רַב וּשְׁמוּאֵל
אֶל הָאָמוֹרָא - רַב, הִגִּיעַ פַּעַם יְהוּדִי אֶחָד, וְאָמַר לוֹ שֶׁרְצוֹנוֹ לִלְמֹד מִמֶנוּ תּוֹרָה.
אִישׁ זֶה, מִלְבַד הֱיוֹתוֹ בּוּר וְעַם הָאָרֶץ, שֶׁאַף אֶת צוּרַת הָאוֹתִיוֹת אֵינוֹ יוֹדֵעַ, הָיָה גַם חֻצְפָּן וְעַז פָּנִים.
רַב הִתְפַּנָה מִכָּל עֲסָקָיו הַנַּעֲלִים, וְיָשַׁב לִלְמֹד עִמּוֹ, בְּנֹעַם וּבְסַבְלָנוּת, אֶת אוֹתִיּוֹת הָאַלֶף בֵּית.
הראה לו רב צורת אות אלף, הביט האיש על האלף, ובמקום ללמד ולקבל את דברי האמורא הגדול, שהיה ראש הישיבה ומחשובי האמוראים, שאל בלעג: "מי אומר שזו היא אלף?"
כשלמדו בית, לעג שוב ובקש הוכחה שזו אמנם בית... וכך בהמשך, במקום ללמד ולהתקדם, הוא לעג ללימוד.
רב, שראה עם מי יש לו עסק, שלחו לנפשו.
עזב האיש את רב, והלך אצל האמורא - שמואל.
נכנס הלה אצל שמואל, ובקש ממנו שילמד אותו תורה.
שמואל אף הוא הראהו על אות אלף, והוא בטפשותו ממשיך לשאל:
"וכי בטוח אתה שזו היא אמנם אלף... בית...?" וכן הלאה.
נטל שמואל את אזנו של התלמיד הסורר ומשך אותה בכח... הלה החל זועק בקול: "אי! אי! הזן שלי..."
שמואל הביט בו בחיוך, ושאל:
"וכי מי קבע שזו אזנך...?"
"אוי לי," מרר האיש בבכי, הדבר ידוע לכל כי אזני היא..."
"אכן," השיב לו שמואל, גם צורת האותיות ידועה לכל, צא נא ושאל ותראה, שכלם יצביעו על אות זו כאלף ועל השניה כבית וכן הלאה..."
דבריו האמתיים של שמואל האמורא שכנעו אותו. מאז התישב ללמד ברצינות, עד שהצליח לדעת את התורה.
(מדרש רבה קהלת ז')
רַב וּשְׁמוּאֵל
אֶל הָאָמוֹרָא - רַב, הִגִּיעַ פַּעַם יְהוּדִי אֶחָד, וְאָמַר לוֹ שֶׁרְצוֹנוֹ לִלְמֹד מִמֶנוּ תּוֹרָה.
אִישׁ זֶה, מִלְבַד הֱיוֹתוֹ בּוּר וְעַם הָאָרֶץ, שֶׁאַף אֶת צוּרַת הָאוֹתִיוֹת אֵינוֹ יוֹדֵעַ, הָיָה גַם חֻצְפָּן וְעַז פָּנִים.
רַב הִתְפַּנָה מִכָּל עֲסָקָיו הַנַּעֲלִים, וְיָשַׁב לִלְמֹד עִמּוֹ, בְּנֹעַם וּבְסַבְלָנוּת, אֶת אוֹתִיּוֹת הָאַלֶף בֵּית.
הראה לו רב צורת אות אלף, הביט האיש על האלף, ובמקום ללמד ולקבל את דברי האמורא הגדול, שהיה ראש הישיבה ומחשובי האמוראים, שאל בלעג: "מי אומר שזו היא אלף?"
כשלמדו בית, לעג שוב ובקש הוכחה שזו אמנם בית... וכך בהמשך, במקום ללמד ולהתקדם, הוא לעג ללימוד.
רב, שראה עם מי יש לו עסק, שלחו לנפשו.
עזב האיש את רב, והלך אצל האמורא - שמואל.
נכנס הלה אצל שמואל, ובקש ממנו שילמד אותו תורה.
שמואל אף הוא הראהו על אות אלף, והוא בטפשותו ממשיך לשאל:
"וכי בטוח אתה שזו היא אמנם אלף... בית...?" וכן הלאה.
נטל שמואל את אזנו של התלמיד הסורר ומשך אותה בכח... הלה החל זועק בקול: "אי! אי! הזן שלי..."
שמואל הביט בו בחיוך, ושאל:
"וכי מי קבע שזו אזנך...?"
"אוי לי," מרר האיש בבכי, הדבר ידוע לכל כי אזני היא..."
"אכן," השיב לו שמואל, גם צורת האותיות ידועה לכל, צא נא ושאל ותראה, שכלם יצביעו על אות זו כאלף ועל השניה כבית וכן הלאה..."
דבריו האמתיים של שמואל האמורא שכנעו אותו. מאז התישב ללמד ברצינות, עד שהצליח לדעת את התורה.
(מדרש רבה קהלת ז')
הנושאים החמים

Reactions: ilan p ו-בעיקר להודות2 //