כללי עזרה בסידור תפילה בוורד

• הוסף לסימניות
כשאני מוריד מנוקד נוסח תפילה ואני משנה את הגופן הוא לא מסתדר עם הניקוד השאלה אם צריך גופן מיוחד שהולך עם גופנים
ב. כשאני עושה את הטקסט ישר לשני הצדדים מילה אחד בימין והשני בשמאל איך אני מסתדר שיהא אחד ליד השני בלי שהכל יהפך למרכז

• הוסף לסימניות
בהחלט לא כל הפונטים מסתדרים עם הניקוד.

לגבי ב. אתה מתכווין שהמילים נמרחות לכל הרוחב??

• הוסף לסימניות
אכן, הבחנתי שאם אני מוריד שורה ואז מיישר זה מסתדר
השאלה איזה פונט שמתאים לסידור מסדתר עם הניקוד

• הוסף לסימניות
פונטים מסוג OpenType.
הפונטים של גוטמן הם בסדר (לא מושלמים אבל בסדר) - מתאים לסידור: וילנא, דרוגולין

• הוסף לסימניות
בוורד רק פונטים בודדים טובים לניקוד
גוטמן וילנא
דוד
נרקיסים
תפוז

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י זאבי;253846:
בוורד רק פונטים בודדים טובים לניקוד
גוטמן וילנא
דוד
נרקיסים
תפוז
זה נכון שבוורד עצמו אין אפשרות לתקן מיקום של ניקוד, אך זה לא נכון לומר שרק פונטים בודדים טובים לניקוד כיון שכל פונט שמתנקד טוב באינדיזיין בלי שיצטרכו לתקן את מיקום הניקוד באופן ידני, יתנקד יפה גם בוורד.
כל הפונטים שנמכרים בתור OpenType - הניקוד אמור לשבת יפה על האות.
לגבי הפונטים המצויינים לעיל:
פונט 'דוד' הרגיל הוא לא OpenType והוא לא מתנקד יפה (שים לב למשל לניקוד מתחת לאותיות ד, ר, ך)
כל הגוטמנים ולא רק גוטמן וילנא (למיטב ידיעתי) הם OpenType שמתנקדים בסדר.
את הפונט "תפוז" אני לא מכיר.
פונט שהוא לא OpenType ניתן להמירו ל OpenType ולתקן את מיקום הניקוד, אבל אם הפונט מוגן בזכויות יוצרים, זה לא חוקי לעשות את זה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה