כללי עזרה בסריקה

• הוסף לסימניות
שלום ידידי ורעי

אני מציירת ציורים בצבעי מים, אבל כשאני סורקת אותם למחשב, האיכות שלהם מזעזעת. כל ציור וציור אני צריכה לעבד מחדש בפוטושופ.
יש למישהו עצה בשבילי?

תודה מראש

• הוסף לסימניות
סורק אפסון שעולה איזה 1500$ או סריקות תוף

• הוסף לסימניות
תודה על ההענות.
מה זה סריקות תוף?
מה עשו בכל הספרים והעיתונים שמודפסים בהם ציורי מים והם נראים בסדר גמור?

• הוסף לסימניות
תנסי משהו,

תעמידי את הציור ובמצלמה דגיטלית טובה תצלמי על גבי חצובה ואח"כ תעבירי למחשב.
בכל אופן סריקה יוצרת גרעון מסויים. אם תעשי בפוטושופ ישר קצת טשטוש זה יכול לעזור.

כמה פעמים עשיתי את זה וזה יצא נהדר

• הוסף לסימניות
דוקא ניסיתי במצלמה דיגיטלית, אבל ראיתי שאחרי עיבוד פוטושופ, התמונה על בסיס סריקה יוצאת יותר מוצלחת מהתמונה על בסיס הצילום. אולי לא כי צילמתי מעל חצובה?
בכל אופן, אני מתכוונת לקנות עכשיו סורק, ורציתי לשמוע אם יש דברים על סריקה איכותיתשכדאי לי לדעת לפני הקניה.
אולי אם אצרף כאן דוגמאות תוכלו תגידו לי אם כך זה אמור להיות בסריקה, או שיש כאן סורק עלוב במיוחד?
תודה מאד רבה על העזרה.

• הוסף לסימניות
חייבים סורק רגיש מאוד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טיפוגרף;41791:
חייבים סורק רגיש מאוד

הבעיה בצילום שהאור שנקלט במצלמה (הרווח מהמצלמה עד התמונה לפחות כמה ס"מ) מפריע לצבעים המקוריים של התמונה, היא יוצאת דהויה קצת, עדיף לסרוק מה שאפשר לסרוק, צילום הוא לא תחליף מהיר או פשוט.

• הוסף לסימניות
הכי טוב שתשלחי לסריקות מקצועיות בלמדה
אני עשיתי הרבה בדיקות ובלמדה יוצא הכי איכותי

• הוסף לסימניות
ענבל, מה זה ואיפה זה 'למדה'?

נראה לכם שכדאי לי לנסות לצייר בגואש, עפרונות צבעוניים או שמן, או שגם כך זה מתקלקל בסריקה?
מי בעל ניסיון וידע להמליץ לי מה הכי מוצלח?
צביעת מחשב הם לא רוצים.

• הוסף לסימניות
לאיזו מטרה הציורים? ספר? עיתון?.....
אני מציירת המון וצובעת המון ומשתמשת בסורק ביתי די פשוט והאיכות מספיק טובה בשביל הנ"ל.
אולי את לא סורקת באיכות גבוהה?

• הוסף לסימניות
הציורים הם עבור ספר ילדים.
אני פשוט משתמשת בסורק שנמצא אצלנו במשרד, אני לא מבינה בזה הרבה. אין כאן עוד גרפיקאים, אז אני לא יודעת אם הסורק נורמלי, אבל הציורים יוצאים זוועה.
איך אני מצרפת תמונות כ'סמלונים'? הייתי מצרפת דוגמא של תמונה כפי שהיא נראית לאחר סריקה, וכפי שהיא נראית לאחר שיפוץ - כמו שהיתה אמורה להיראות... זה ממש מזעזע!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;43328:
איך אני מצרפת תמונות כ'סמלונים'?

צריך לראות שהתמונה בצבעי rgb בדר"כ זה ככה, ואם סגור בjpeg אז כמו שאת מצרפת קובץ תצרפי את התמונה.

• הוסף לסימניות
אז הנה, אני מצרפת שתי תמונות, באחת רואים את הציור כמו שהוא נראה אחרי סריקה,

ובשניה - כפי שהוא נראה אחרי תיקון מדוקדק... וגם במקור!

קבצים מצורפים

• 83769.jpg
    KB 841.1 · צפיות: 7
  • 83769.jpg
    KB 919.5 · צפיות: 9
  • הוסף לסימניות
כן רואים שיש בעיה בסורק שלך, הוא מוסיף הרבה אפור לתמונה, תנסי להוריד אפורים.
בדוגמא שצרפת הצבעים מאוד זורחניים, אך קחי בחשבון שבהדפסה זה לא יצא לך כך, כי ברגע שתשני לcmyk האיכות יורדת הרבה.
והייתי ממליצה לך לעשות בדיקה אצל למדה, תבקשי שאת רוצה סריקה דווקא על למדה.
03-578240803

• הוסף לסימניות
אם הבנתי נכון התמונה העליונה היא המתוקנת והתחתונה-הסרוקה?

בפנל/תוכנת הסריקה אמורות להיות אפשרויות של שליטה בבהירות, בניגודיות וברוויה של הצבע ולצפות בתוצאה לפני הסריקה, אם יש לך אפשרויות כאלה נסי לשחק איתם

בכל מקרה לספר ילדים שמופק לדפוס הייתי ממליצה לך לבצע סריקה בלשכת שרות מקצועית

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה