כללי עזרה בעיצוב ספר וסגירה

• הוסף לסימניות
אני עושה עבודה למישהו, מדובר בספר שכולו תמונות.
עשיתי לו כריכה ועיבודים בפוטושופ לתמונות, ואת עיצוב הספר והסגירה לדפוס עשתה מישהי אחרת.
עכשיו, אחרי שהספר ערוך ומוכן וסגור להדפסה - הוציאו אייריס והעמודים כהים מדי (לכל עמוד יש רקע של תמונה, ועוד תמונות בפנים, בקיצור, רוב הספר הוא תמונות).

האם יש דרך להבהיר את הכל ב-20% בבת אחת (הספר כאמור סגור לדפוס כבר)
אחרת אני צריכה לפתוח עמוד עמוד ולעשות זאת, וזה כאב ראש ענק.

יש לציין שאין לי נסיון בעיצוב ספרים, אני לא עובדת עם אינדיזיין, אבל יש לי אותה על המחשב.

תודה מקרב לב למי שיעזור! :)

• הוסף לסימניות
באיזה תוכנה סגרו את זה לדפוס?
ובכמה עמודים מדובר?

• הוסף לסימניות
אינדיזיין

כמה עמודים? בערך 50

• הוסף לסימניות
בעקרון, אפשר להגיד לדפוס, הכל ב20% יותר בהיר.

מצד שני אני חושב על כמה פתרונות אפשריים, כמו הוספת Watermark לכל העמודים באקרובט של מלבן 10% אחוז לבן על כל הדפים בב"א, אבל זה לא הצליח לי.

אולי אפשר להוסיף דף אב באינדיזיין של מלבן לבן עם שקיפות של כך וכך אחוז, ואח"כ להעלות אותו מעל כל הדפים.

אבל עוד מעט יגיע נקי כפיים, ויסביר עד כמה שזה פשוט באקרובט לבד...

• הוסף לסימניות
אני מחכה...

• הוסף לסימניות
בינתיים כדאי להרים טלפון לדפוס, אם זה אפשר...

• הוסף לסימניות
הדפוס בחו"ל, הם שולחים אייריס לחו"ל ולפי זה ידפיסו את העבודה.
לכן חשוב שזה יהי'ה מדוייק.

• הוסף לסימניות
תנסו לעשות עוד אייריס במקום אחר או להוציא הדפסה בדפוס דיגיטלי, קרה לי כבר פעם שהאייריס בכלל לא התאים למה שהיה על הלוח והדפסה שהדפסתי בדפוס דיגיטלי היה הרבה יותר דומה.

• הוסף לסימניות
מצטרף לגרף ודוחה בשתי ידיים את ההצעה של 10 אחוז לבן על הכל זה לא מקצועי בעליל.
למה להתעצל - אחרי זה מתחרטים
אם עשית כאן אייריס נוסף ועדיין זה כהה
אז בשעה שעתיים את יכולה לטפל בזה ולסגור סה"כ 50 עמ'
חבל על המתח אי נעימות ושם רע שיוצא לגרפיקאי בגלל קומבינות כאלו
דעתי הענייה.

• הוסף לסימניות
עוד נקודה שאולי הסגירה לא הייתה טובה.
כלומר עם התמונות כהות גם בפי די אף.
צריך לדעת לסגור, תבררי מה הגדרות הסגירה שלה.

• הוסף לסימניות
ברור-ברור שאני לא מחפשת קומבינות. אם אין ברירה אני כמובן אלך אחד אחד.
חשבתי שאולי יש דרך לתת לכל העמודים יחד הבהרה (ואני עדיין אשמח לשמוע, אם מישהו מכיר דרך כזו...)

זו שסגרה - נראה לי שהיא יודעת מה היא עושה, יש לה הרבה נסיון בעיצוב ספרים.
אבל אולי לא בספר מהסוג הזה, שכולו תמונות? אני אדבר איתה מחר.

תודה תודה לכם.

• הוסף לסימניות
חשבתי אולי לעשות כך (לא יודע אם הכי מקצועי, והאם בדיוק משרת את המטרה)

פשוט ליצור "אקשן" בפוטושופ, שפותח כל קובץ בתיקיה, מבהיר אותו בx אחוזים, ושומר.

(ואם הקובץ עם שכבות וזה לא יבהיר את הכל, ניתן ליצור ב"אקשן" שיטוח שכבות לפני ההבהרה [רק לא לשכוח לעשות גיבוי לכל החומר])

• הוסף לסימניות
לא יודעת אם זה יעזור לך, אך יתכן שהמסך שלך לא מספיק מכויל ואז תמונות שנראות בהירות אצלך יוצאות כהות במציאות

• הוסף לסימניות
המסך שלי בסדר, עבודות אחרות יוצאות טובות.
ככל הנראה הפתרון היחיד יהי'ה להבהיר כל תמונה בנפרד, לפי האחוזים הנדרשים, ולסגור שוב. מה לעשות...

תודה לכל המגיבים!

• הוסף לסימניות
אני לא מבין.

אם המסך בסדר גמור ובמסך זה נראה מצויין, צריך לבדוק איפה הבעיה. חבל לעבוד קשה ולהבהיר ובסוף זה יצא מדי בהיר.

• הוסף לסימניות
הבעי'ה שהתמונות עצמן מאוד כהות עם כל מיני אפקטים מיוחדים, ועל המסך זה קשה להעריך בדיוק.
קצת קשה לי להסביר, אבל כדי לשמור על סודיות אני לא יכולה לספר בינתים במה מדובר.

בכל אופן עברתי תמונה תמונה וזה לא לקח יותר מחצי שעה, ב"ה.

• הוסף לסימניות
במיוחד כשעבודה נמשכת חודשים וכל פעם שהכל גמור יש עוד משהו שפתאום צריך לשנות... העבודה הנ"ל זה ככה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה