כללי עזרה בפוטושופ - עיבוד צבע תמונה

• הוסף לסימניות
איך אני מעבדת את הפרצופים כך שיהיו פחות או יותר אותו גוון? לא נעים - שכחתי.. :eek:

קבצים מצורפים

• 123.jpg
    KB 939 · צפיות: 9
  • הוסף לסימניות
קודם כל נשאל, כיצד קרה שינוי הצבע הלזה?

בעיקרון, השיטה הנכונה לתיקון גוונים בתמונה היא הוספת שכבת "התאמות צבע" (הלחצן עם חלוקה אלכסונית שחור/לבן, ליד לחצן הוספת מסכה בתחתית חלון השכבות) מעל השכבה הדורשת תיקון, ושילובן במצבי צבע. לדוגמה: אם התמונה אדומה מדי וגם כהה מדי, אפשר להוסיף מעליה שכבת Color Balance או Hue Saturation, ושכבה זו לשלב במצב Lighten או Overlay, תלוי בתמונה, ולעיתים ב- Opacity נמוך מעט.

ייתכן שזה מה שעשית כדי לתקן את צבעי הפנים, ומה שקרה הוא ששיוני הגוון לדמות אחת - שיפר את צבעי הדמות, ויחד עם זה - עיוות גוונים של דמות אחרת.

הפתרון הוא "שכבה נגזרת" - יש להקפיד ששכבת התאמות הצבע תהיה מעל השכבה אותה רוצים לתקן, ואז עומדים על הקו המפריד בין שתי השכבות ולוחצים+ Alt. עכשיו התאמת הצבע מוגבלת לתחומי השכבה שתחתיה בלבד. (שחרור ה"גזירה" כנ"ל)

• הוסף לסימניות
כיצד קרה? פשוט מאד - כל תמונה הבאתי בנפרד, הם הרי לא היו מצולמים יחד.. זה הכל.

לגבי השכבה נגזרת - אני חושבת שיהיה לי עם זה בעיה, היות וכל הדמויות הנ"ל הם שכבות נגזרות לצורה הכללית.. (המתעגלת הזו..)

• הוסף לסימניות
הצלחתי! תודה רבה רבה. (אגב - לגבי הבעיה עם השכבה נגזרת, פשוט את הדמות הוצאתי מהנגזרת, הוספתי לה את השכבת התאמה, מיזגתי אותם והכנסתי חזרה לנגזרת..)

• הוסף לסימניות
להוריד לו צהוב ואדום...

• הוסף לסימניות
אם כך, הפתרון הוא: בצעי שכבה נגזרת לכל שכבת דמות+שכבת התאמת.
את הצמד- חמד הזה הפכי ל- Smart Object, ואת כל השכבות החכמות הכניסי בגזירה לתוך הצורה המעוגלת.

עכשיו אני רואה, שעד שעניתי כבר מצאת פתרון.
בכל אופן - זה פתרון נכון יותר, כיון שאת תמיד יכולה להיכנס לשכבות ההתאמה ולהתאים את הגוונים זה לזה בצורה אחידה ומדויקת. מה שאין כן בשיטת המיזוג שהשתמשת בה, שכן לא תוכלי לשנות את תיקוני הגוונים אחרי המיזוג.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Graphic;211764:
אם כך, הפתרון הוא: בצעי שכבה נגזרת לכל שכבת דמות+שכבת התאמת.
את הצמד- חמד הזה הפכי ל- Smart Object, ואת כל השכבות החכמות הכניסי בגזירה לתוך הצורה המעוגלת.

עכשיו אני רואה, שעד שעניתי כבר מצאת פתרון.
בכל אופן - זה פתרון נכון יותר, כיון שאת תמיד יכולה להיכנס לשכבות ההתאמה ולהתאים את הגוונים זה לזה בצורה אחידה ומדויקת. מה שאין כן בשיטת המיזוג שהשתמשת בה, שכן לא תוכלי לשנות את תיקוני הגוונים אחרי המיזוג.

אכן, לאחמ"כ רציתי שוב לטפל בצבעים, ונאלצתי לחזור כמה פעולות אחורה. ממש תודה רבה, החכמתני!

• הוסף לסימניות
נדמה לי שיש שלי שנקרא 'התאמת צבעים' וזה תפקידו

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה