כללי עזרה בקשר לפונטים- פונטביט

• הוסף לסימניות
1. בבחירת פונט, מספיק לבחור רגיל וכבד או שיש שימוש יעיל גם במשקל קל/ שחור?
2. דוד חדש, הדסה חדש, אהרוני וכו'- ה"חדשים", יש בהם תועלת או שהם דומים מדי למקור?
3. יש להם איזה יתרון (אפילו מהיבט זכויות יוצרים- הרשיון שלהם גמיש יותר?) ע"פ המקור?

תודה מראש, העניין נחוץ לי לקראת גמר זמן הבחירה...:(

• הוסף לסימניות
לא יודעת לענות על כל השאלות, אך מה ששאלת לגבי הגופנים החדשים יש בהם תועלת אדירה בזה שהם דומים לכתבים המוכרים ועם זאת אופנתיים וחדשניים.

• הוסף לסימניות
אני לא הייתי ממליצה על שחור... מקסימום אם מאוד צריך אותו מעבים אותו עם קו- לא מורגש בכלל.....

• הוסף לסימניות
לעבות פונט כבד עם קו לעולם לא יגיע לאיכות ולרמה של פונט "שחור" באמת. ודאי לא בפונטים מעוצבים דוגמת פונטביט ופונטייפ, ששם *יוצרים* שחור ולא *מעבים* כבד.

אני מוצא שימוש נרחב ביותר בשחור.

• הוסף לסימניות
מהמשפחות המובילות תקח את כל המשפחה וגם את האנגלית
להעבות פונט עם קו לא מומלץ לכתחילה כי זה הורס את שטחי האויר הקיימים בפונט
בהצלחה

• הוסף לסימניות
עדיף לרכוש את כל חבילת הפונטים למה להיות מוגבלים??

• הוסף לסימניות
כבר ראיתי שהמרחק בין רגיל לשחור גדול מדי, ובעצם עדיף כבד במקומו. או שהמרחק קטן מדי וחבל שלא לקחתי שחור... הבעיה שאת זה רואים רק אחרי רכישה.
השאלה היא האם שחור באמת שימושי. כרגע לקחתי רק לטיפוגרף וספייסר, אשמח לקבל המלצות.

• הוסף לסימניות
דאבל, אענה כאן בקצרה.
א. גופני קטע שיש להם כמה משקלים לא נורא אם תקח משקל בודד מתוכם או שניים.
ב. גופני כותרת וטקסט חשוב לקחת לפחות רגיל מודגש שחור והייתי ממליץ גם על הקלים.
ג. גופני ספר חשוב לקחת את כל המשקלים שלהם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י atara m;1198895:
אני לא הייתי ממליצה על שחור... מקסימום אם מאוד צריך אותו מעבים אותו עם קו- לא מורגש בכלל.....

תבדקי גם באות ק' וה' אם זה לא מורגש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י atara m;1198895:

א. הוספת קו סותמת את האות. (תנסה לראות מה קורה לאותיות כמו ,א,מ,ש,ט,ע,פ,ק,)
ב. הוספת קו עובר את כל האות הווי אומר שהאות נהית גבוה יותר ונמוכה יותר.
משקלים שחורים מעופבים כלפי פנים האות בלי לגעת בגבהים שלהם

• הוסף לסימניות
הנה דוגמא

..

קבצים מצורפים

• Weight.jpg
    KB 42.6 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
אני אישית מנסיוני בעימוד
כשאני בוחרת פונט לעימוד חדש בתחילת עבודה - לא יכולה לבחור פונט שיש לי בו פחות מארבעה משקלים. (טקסט רץ+כותרות+הבלטות+הערות וכולי)
אם יש פונט ראוה, פונטים רק לכותרות, וכדומה - כאלו פונטים מספיק שניים. (וגם פה, הרבה פעמים יוצא לי שאני דוקא מרגישה שהייתי צריכה משקל שאין לי, ואז אני פונה לחפש במשפחה שיש לי בה יותר משקלים)
ולעולם לא מעבים פונט עם קו, כמו שכתבו הקודמים לי
הדסה חדש - פונט שונה לחלוטין מהדסה הרגיל. אני אוהבת מאד את הפונט הזה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ביקי;1198972:
אני אישית מנסיוני בעימוד
כשאני בוחרת פונט לעימוד חדש בתחילת עבודה - לא יכולה לבחור פונט שיש לי בו פחות מארבעה משקלים. (טקסט רץ+כותרות+הבלטות+הערות וכולי)
אם יש פונט ראוה, פונטים רק לכותרות, וכדומה - כאלו פונטים מספיק שניים. (וגם פה, הרבה פעמים יוצא לי שאני דוקא מרגישה שהייתי צריכה משקל שאין לי, ואז אני פונה לחפש במשפחה שיש לי בה יותר משקלים)
ולעולם לא מעבים פונט עם קו, כמו שכתבו הקודמים לי
הדסה חדש - פונט שונה לחלוטין מהדסה הרגיל. אני אוהבת מאד את הפונט הזה

אשמח לשמוע על פונטים טובים לעימוד מבית פונטייפ.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה