עזרה ברכישת ציוד מקצועי למתחילה

• הוסף לסימניות
מתחילה בתחום של תסריטאות ועריכת וידאו רוצה לקנות מצלמת וידאו ומחשב מתאים. הצעות המחיר שקבלה ממקומות "מקצועיים" נשמעות לי גבוהות.

האם יש כאן מישהו שמבין בתחום ומוכן לעשות חסד ולסייע בעצה והכוונה? איפה לקנות, מה לקנות, מה אפשר לדחות ומה לא וכו'.

• הוסף לסימניות
מה התקציב, מהם הצעות המחיר שקיבלה ועבור מה?

• הוסף לסימניות
סדר גודל של 14-18 למצלמה ולמעלה מ10 למחשב לעריכה.
אני צריכה לארגן לה את התקציב ולכן תוהה אם יש דרל להשיג יותר בזול, יד שניה וכד' כי עוד אין לה עבודות, היא תצטרך להתחיל לעבוד

• הוסף לסימניות
לגבי מצלמה חסרה אינפורמציה בסיסית כמו למשל מה היא מתכוונת לצלם....
חתונות, הופעות, ראיונות, סרטי תדמית, סרטים מבוימים, סרטים תעודיים.
לגבי מחשב יש כאן את הניק פופקו שאני לא מכיר אישית, אבל יש לו המלצות כבר שנים כאן בפורום, אז....

• הוסף לסימניות
אם את משקיעה למעלה מ10 למחשב- אז עדיף לך שזה יהיה כבר מחשב של פופקו...

• הוסף לסימניות
לגבי מצלמה, זה ממש תלוי במה היא מתמקדת,
אם בצילום סרטי תדמית, קליפים. סרטים מבוימים וכדו' אז מומלץ לה לקנות מצלמת dslr ולהשקיע בעדשה טובה.
אם היא רוצה להסריט מסיבות או בחתונות אז שתקנה מסרטה טובה (זה לא ממש התחום החביב עליי אז אני לא יודעת על איזה להמליץ לך...)
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אני רוצה להשקיע כמה שפחות. היא עוד לא התחילה לעבוג וצריכה להזיע על שיווק ולמצוא עבודה. אולי בהמדך שתשתדרג, אבל להתחלה את המינימום הנדרש.

• הוסף לסימניות
14-18 למצלמה למתחילה זה מטורף!!!!!
יש מצלמות dslr נחמדות מאד להתחלה ב3500 שח....
ומצלמות וידאו של פנסוניק באזור ה-5000
לאט לאט כשתתחיל לעבוד ותדע לאיזה כיוון היא הולכת- תוכל לרכוש ציוד יותר מתקדם

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול:
מה אתן רכשתן בתור מתחילות-
מצלמת dslr או מצלמת וידאו? (כשעדין לא ידעתן בדיוק על איזה ז'אנר אתן מתמקדות..)

• הוסף לסימניות
כל אחת והשיקולים שלה. אני למשל הייתי בטוחה שאני הולכת על צילום ארועים, ואחרי 4-5 פעמים שהתנסיתי בשטח (אמנם במצלמה לא שלי אלא של הצלם), ידעתי שזה הכיוון והשקעתי בציוד מלא. לא מצאתי ענין להתחיל במשהו מינימלי ואח"כ להשתדרג, חבל על הכסף.
ו10-15 למצלמה מקצועית זה מחיר סביר בהחלט

• הוסף לסימניות
אני רואה שזה באמת תחום רחב ודורש לימוד.

היא בעקרון רוצה להתמקד בסרטי תדמית, ביוגרפיות וכד'. מה זה נקרא מבחינה מקצועית? לאיזה סוג מצלמה?

• הוסף לסימניות
אני תכננתי לקנות מצלימה באיזור 10,
הגעתי לחנות (יוגנד ת"א) ואז הבנתי
שלפי מה שאני מחפשת זה מצלימה מקצועית.
בסוף השקעתי כמעט כפול 4 ממה שתכננתי----
לעיתים שווה להשקיע בציוד מקצועי מאוד,
ולא לקנות סתם ואז אחרי שנה להתחרט,
אבל שוב כמו שאמרו קודמי,
תלוי לאיזה מטרה------

• הוסף לסימניות
וכמו שציינו מחשב עם המון אחריות והמלצות לפנות לפופקו
0548416494
ואם אני לא טועה המחירים שלו באזור-6-8

• הוסף לסימניות
ב"ה
שלום לך.
היתי ממליצה לך ללכת קודם על מחשב ניד חזק, במפרט טכני מעולה
חברה שלי קנתה מחשב ניד חזק באיבורי. עם I5 ומפרט טוב מאד ב- 2500₪ בערך! זה כלום. ומחשב ניד זה דבר שתמיד כדאי שי'הי'ה. זה טוב ומתאים גם כשצריך לצאת וכו'. היתי ממליצה לך ללכת על זה. לפחות להתחלה. אח"כ, בע"ה, תצטרך משהו חזק ומקצועי יותר, ואז גם י'הי'ה לה סכום נכבד ביד מעבודות שכבר עשתה.
הרבה הצלחה!
זוהי דעתי בעניני מחשב, בזה אני בקיאה ב"ה.
מצלמות וכו' תשאלי כאן - הן מבינות בזה יותר ממני :)

• הוסף לסימניות
אני דווקא חושבת שכדאי לקנות בהתחלה מחשב שיש מאחוריו משהו עם ידע בעריכה ואפשר במקרה הצורך לחזור אליו.
לדעתי הרבה מתחילות נופלות במקצוע הזה, בגלל מחשבים לא מספיק חדשים ואי ידע בכל מיני בעיות.
תקני מחשב אצל פופקו תשלמי קצת יותר אבל יש לך סיכוי גבוה יותר לא להגיע ל"רגעי משבר קשים"

• הוסף לסימניות
אין מפרט טוב מאוד וחזק ב 2500 ש"ח. זה תרתי דסתרי.
מצד שני, גיליתי שהרבה פורשות ממקצוע העריכה והתלת עקב זה שהמחשב שלהם חלש וזה מתסכל אותם לעבוד עליו ולהיתקע/להמתין הרבה זמן.
לגבי מצלמות אני דווקא חשוב שבהתחלה כדאי לקנות DSLR ולהתאמן עליה, היא תביא תוצאות הרבה יותר טובות מאשר מצלמת וידאו של 10000. מקסימום תמיד אפשר להשתדרג.
בהצלחה !

• הוסף לסימניות
המורה שלי מאד המליצה על מצלמת dslr מכיון שאיכות הצילום שלה מאד גבוהה. היא טענה שבשביל להגיע לכזאת רמה במצלמת וידאו צריך מצלמה של קרוב ל30000 ש"ח.
כשאני קניתי מצלמה לפני שנה פלוס המליצו לי על מצלמת dslr של 70D canon. יש לי חברה שצילמה עם המצלמה הזאת שני סרטים באורך מלא, שהוקרנו בפסח וסוכות. המורה שלי הראתה לנו בקורס פרסומת שחברת רלף לורן עשו עם מצלמת dslr.
מהנסיון שלי עם מצלמת dslr מומלץ מאד לקנות גם פילטר ND, כדי שהצילומים בשמש לא יצאו שרופים. לעניות דעתי זה ממש הכרחי. לי הוא עלה בסביבות ה-200 שקל, וזה היה הסוג הטוב שהיה בחנות. (למורה שלי היה את הזול והוא עשה לו בעיות, אז לא יודעת אם שווה לחסוך בזה).
עוד דבר נחוץ זה סוללה נוספת כדי לא להיתקע באמצע עבודה. יש סוללות לא של החברה המקורית של המצלמה שהן זולות בהרבה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י esterk;1964720:
המורה שלי מאד המליצה על מצלמת dslr מכיון שאיכות הצילום שלה מאד גבוהה. היא טענה שבשביל להגיע לכזאת רמה במצלמת וידאו צריך מצלמה של קרוב ל30000 ש"ח.
כשאני קניתי מצלמה לפני שנה פלוס המליצו לי על מצלמת dslr של 70D canon. יש לי חברה שצילמה עם המצלמה הזאת שני סרטים באורך מלא, שהוקרנו בפסח וסוכות. המורה שלי הראתה לנו בקורס פרסומת שחברת רלף לורן עשו עם מצלמת dslr.
מהנסיון שלי עם מצלמת dslr מומלץ מאד לקנות גם פילטר ND, כדי שהצילומים בשמש לא יצאו שרופים. לעניות דעתי זה ממש הכרחי. לי הוא עלה בסביבות ה-200 שקל, וזה היה הסוג הטוב שהיה בחנות. (למורה שלי היה את הזול והוא עשה לו בעיות, אז לא יודעת אם שווה לחסוך בזה).
עוד דבר נחוץ זה סוללה נוספת כדי לא להיתקע באמצע עבודה. יש סוללות לא של החברה המקורית של המצלמה שהן זולות בהרבה.

סרטים באורך מלא ב- DSLR איך?

הבנתי שהחיסרון של מצלמת DSLR שהיא מתחממת מהר ולכן אינה מתאימה להסרטות ארוכות של מספר שעות. :confused:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הוליווד;1964907:
סרטים באורך מלא ב- DSLR איך?

הבנתי שהחיסרון של מצלמת DSLR שהיא מתחממת מהר ולכן אינה מתאימה להסרטות ארוכות של מספר שעות. :confused:

כנראה תלוי בצלם ובמצלמה,
יצא לי לערוך חתונות מלאות ב DSLR , מדהים.
קצת בעיות פוקוס, אבל הצלם היה מספיק מנוסה להתגבר על זה,
היד חייבת להיות מאוד מאוד יציבה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה