עזרה בתוכנת MyPaint

• הוסף לסימניות
בדקתי שוב וקבצים בסיומת ora היא כן שומרת לי, אבל לא jpg. מוזר. בכל אופן, מה יש לעשות עם קבצים בסיומת הזו, חוץ מלפתוח שוב במייפיינט ולהוסיף...? ב GIMP הם לא נפתחים.

• הוסף לסימניות
הם יפתחו לך אם תורידי את התוסף שמוסיף תמיכה לגימפ מאתר הבית של מייפיינט, זה נמצא בדף ההורדות.

• הוסף לסימניות
זה חסום לי. מישהו יכול אולי להעלות את זה לכאן?
בGIMP אני אוכל לשמור כ jpg?

• הוסף לסימניות
כן
בבקשה
אם אני לא טועה את רק צריכה לחלץ את הקובץ לתיקייה בשם פלגאין

קבצים מצורפים

• file-ora.zip
    KB 3.2 · צפיות: 16
  • הוסף לסימניות
המון תודה על ההענות המהירה!!
אולי אתם יודעים איפה נמצאת התקיה הנ"ל? בתוכנה GIMP לא מצאתי כזו, אין לי בכלל תקיה של התוכנה רק את סמל התוכנה עצמה.

• הוסף לסימניות
אני לא מצליחה למצוא את התיקיה הנ"ל. בתוכנה GIMP לא מצאתי כזו, אין לי בכלל תקיה של התוכנה רק את סמל התוכנה עצמה.
למי הפיתרונים?

• הוסף לסימניות
כשאינ יהיה בבית אני אוכל לראות איך זה בווינדוס
ננסה בכל אופן בדרך אחרת
כנסי לעריכה >> הגדרות >> תוספים/פלאגינים ותראי אם יש שם אפשרות כזאת.

• הוסף לסימניות
עוד לא זוכר שלי יש מק? לא ווינדוס ולא דומיהם...
עריכה וכו' שייך בpc, נכון? יש לך מושג איפה במק?

• הוסף לסימניות
אני מדבר על התוכנה והנתיב שננתי לך הוא של התוכנה
לא היה לי כח לכתוב אנגלית לכן תרגמתי וזה אגב אותו דבר

היות ואני לא בטוח שאני מכיר את מק מהבחינה הזאת בכל זאת שווה ניסיון
כל תוכנה שמתקינה את עצמה אצל המשתמש יוצרת תיקייה ניסתרת של ההגדרות שלה ועוד תיקיות אחרות כומ תיקיית מברשות, סקריפטים, פטרנים וכו', אפשר לומר שזה מקביל ל"פרוגרם פיילס" בווינדוס תחפשי תיקיה בשם .gimp (עם נקודה לפני הגימפ כן?)

• הוסף לסימניות
חרשתי וחיפשתי בכל מקום אפשרי. אין לתוכנה הזו ש-ו-ם תיקיה בא-ף מקום! רק האייקון של התוכנה עצמה. איפה למען השם להכניס את הפלאגין??

• הוסף לסימניות
ופה גם אין?
/usr/share/gimp (מתחיל מתקיית השורש רק שפה ה/ מתהפך)

• הוסף לסימניות
טוב בדקתי קצת באינטרנט בקשר למייפיינט מה הבעיה שלך איתה ולפי מה שנראה חסרה לך ספריה בשם libjpeg הייתי מנסה להגיד לך איך להתקין אבל זה אומר שתצטרכי לקמפל חבילה או שתיים וכאן אפשר להסתבך (במיוחד שההכרות שלי עם מק היא דרך לינוקס)

בקשר להתקנה של התוסף לגימפ אז כך
תראי בצילום מסך שתוכנה אומרת לך איפה נמצאת תיקיית הפלאגינים שלה
תראי דוגמה אצלי במנהל קבצים ובחלון ההגדרות של התוכנה

קבצים מצורפים

• לכידת מסך19.jpg
    KB 265.4 · צפיות: 32
  • הוסף לסימניות
הצלחתי!!! הצלחתי!!! לא יאומן! מאיפה כל הידע שלך? תודה רבה על כל העזרה!!
אז הצלחתי לפתוח את הקובץ ora בגימפ!
ולגבי הבעיה שלי עם מייפיינט, אולי בכל זאת ננסה לפתור את הבעיה? עשיתי חיפוש באינטרנט בשם של הספריה שלדעתך חסרה (libjpeg) והורדתי את התיקיה שהופיעה בהורדות בשם jpeg-6b , האם זה הצעד הנכון? ואם כן איפה לדעתך אני צריכה לשים אותה?
ושוב- תודה על כל הסבלנות והעזרה! רואים פירות....

• הוסף לסימניות
מה שהורדת הוא מן הסתם קובץ המקור ואותו צריך לקמפל, אם יש לך את כל הספריות הנללות זה לא אמור להיות בעיה זה רק להריץ 4 פקודות בטרמינל, הבעיה מתחילה מה קורה כשאין את הספריות הנלוות, בלינוקס מנהל החבילות עושה לי את הכל המק מן הסתם צריך לקמפל (אם לא את החבילת אז את מנהלי החבילות שאגב עוד לא מצאתי להם הורדה נורמלית)

בכל אופן אלו הפקודות שתצטרכי להריץ
כל שורה היא פקודה בפני עצמה
איפה שרשום שם הקובץ שימי לב שכך באמת נקראת התיקייה שלך כי אחרת הוא לא ימצא את הקבצים שהוא צריך

זאת פקודה לחילוץ הקובץ המכווץ במידה וחילצת דלגי עליו.
קוד:
tar zxvf jpegsrc.v6b.tar.gz
קוד:
cd jpeg-6b
קוד:
cp /usr/share/libtool/config.sub .
קוד:
cp /usr/share/libtool/config.guess .
קוד:
./configure --enable-shared --enable-static
קוד:
make
קוד:
sudo make install
קוד:
sudo ranlib /usr/local/lib/libjpeg.a
כל הכבוד על האומץ הרבה הצלחה

• הוסף לסימניות
אוי... סינית...
אין לי מושג מה זה "לקמפל" וגם אין לי מושג מה נקרא להריץ...
זה מושגים שמאיירת צריכה להכיר?...
אז זהו? אבוד לי?

• הוסף לסימניות
דרך אגב- הספריה של הפלאגין של גימפ ריקה אצלי, זה הגיוני? (חוץ מהאחד שהכנסתי עכשיו) ראיתי שאצלך יש הרבה.

• הוסף לסימניות
לא זה מושגים ש"מקיסט" מכיר בשלב כלשהו (נראה לי כך בכל אופן)
יש לך את חלון הטרמינל שם את מריצה כל שורה בתור שלה (העתק הדבק ואנטר, הוא מריץ את הפקודה שנתת לו ואחרי זה הפקודה הבאה וכו')

יכול להיות שאפשר לסדר את כל הסיפור הזה בצורה קלה יותר שווה מאוד לשאול בפורום מקינטוש נראה לי שלמנהל הפורום יש התראה על הודעות שמתפרסמות שם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ח. לב;694657:
דרך אגב- הספריה של הפלאגין של גימפ ריקה אצלי, זה הגיוני? (חוץ מהאחד שהכנסתי עכשיו) ראיתי שאצלך יש הרבה.
כן באמת יש לי הרבה לא עבדתי על זה אם את שואלת חשבתי שזה מגיע כך ברירת מחדל
בכל אופן אתר של פלאגינים לגימפ אפשר למצוא בלינק למטה מה גם שאני חושב שאם אני יעביר לך חלק מהקבצים הם יעבדו גם אצלך (יחי פייתון שווה לנסות)

http://registry.gimp.org/
לא ברור מה עובד שם במק, אם תרצי משהו ספציפי אני יכול לבדוק.
אפשר לומר שזה פעם ראשונה שאני נכנס לאתר הזה פשוט אצלי הכל במנהל החבילות 2 קליקים והכל מותקן.

עריכה: אני חושב שכל הפלאגינים האלה זמינים עם GPS שהעלאתי פעם.

• הוסף לסימניות
תודה! הבנתי מה לעשות אבל כבר בשורה הראשונה שהקלדתי הוא כתב שגיאה- הוא לא מוצא כזו ספריה. אני אנסה לשאול שם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;694675:
עריכה: אני חושב שכל הפלאגינים האלה זמינים עם GPS שהעלאתי פעם.

אז איפה אני משיגה אותם?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה