עזרה בתכנון מטבח

• הוסף לסימניות
אם יש מי שיוכל לענות לי על מספר שאלות אני ממש ממש אעריך ואשמח! 😀

אנחנו עומדים לפני שיפוץ קטן במטבח בעז"ה- הכולל החלפת שיש כדי להוסיף כיור. את הכיור הנוסף נמקם במקום הכירים שיושבות כעת על השיש (כמובן שהכיורים והארונות יאורגנו מחדש). ומימין לשיש נעמיד תנור משולב עם כיריים. לצורך כך נחסום את הדלת הנוכחית (יש מהצד דלת נוספת)

השאלות שלי הן:
1. האם לסתום את הדלת במלואה או להשאיר גודל כלשהו של חלון, ואם כן באיזה גודל. (במקום הדלת הולך לעמוד תנור משולב עם גז מעל ויש לו "גב" לגז שיכול לכסות אותו\ לא להשפריץ לחלון)

2. אני מעוניינת בארונות לייבוש כלים. אך מעל הכיורים יש חלון. מה הפתרון?

תודה מראש!

קבצים מצורפים

• מטבח 3.jpg
    מטבח 3.jpg
    KB 44.3 · צפיות: 29
  • IMG_6835.JPG
    IMG_6835.JPG
    4.2 MB · צפיות: 29
  • הוסף לסימניות
כדאי לברר עלויות. לא ברור שהשינויים (כמובן שהכיורים והארונות יאורגנו מחדש) יותר זולים ממטבח פשוט חדש

• הוסף לסימניות
לפי מה שנראה בתמונה קים מדיח כלים.
בכל אופן יש כל מיני פתרונות של מיבשי כלים כמו בתמונות המצורפות

קבצים מצורפים

• יבוש כלים 2.PNG
    יבוש כלים 2.PNG
    KB 758.9 · צפיות: 28
  • יבוש כלים מתקן מתכוון.PNG
    יבוש כלים מתקן מתכוון.PNG
    KB 47.3 · צפיות: 27
  • יבוש כלים.PNG
    יבוש כלים.PNG
    KB 124.8 · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
השאלות שלי הן:
1. האם לסתום את הדלת במלואה או להשאיר גודל כלשהו של חלון, ואם כן באיזה גודל. (במקום הדלת הולך לעמוד תנור משולב עם גז מעל ויש לו "גב" לגז שיכול לכסות אותו\ לא להשפריץ לחלון)

2. אני מעוניינת בארונות לייבוש כלים. אך מעל הכיורים יש חלון. מה הפתרון?
אולי לוותר על חלון ולסתום לגמרי כי גם אם תשאירי חלק עליון, הגישה אליו לא תהייה נוחה לשם ניקוי.
לגבי ארון ליבוש כלים בצד שמאל אין הרבה מה לעשות אבל בכיור החדש שאמור להיות איפה שהכיריים אפשר לעשות ארון .
1737463039425.png

• הוסף לסימניות
תודה לכל העונים! אני באמת לפני החלטה אם להרוס את הצד הזה ולבנות מחדש או להשתמש בקיים.
בעצם ממול יש מקום למקרר שמסביבו ארונות (למיקרוגל, מזווה וכו') במצב ממש טוב ויפה מה שמשאיר אותי להחליט פה לגבי גודל הכיורים, שיש, ארונות עליונים (אם בכלל) ותחתונים
אם יש למישהו משהו להוסיף בעניין- טיפים\ המלצות\ דיס, אשמח לשמוע.
תודה!

• הוסף לסימניות
מקפיצה שוב עם כמה שאלות נוספות אחרי שינויים בתכנון
אשמח שתעשו לי קצת סדר...

קצת רקע:
מהקיר לכיור יש כ- 80 ס"מ ואז כיור ואז שיש בגודל 120 ס"מ ואז כיריים על השיש. סה"כ 3 מטר שיש. (משם יציאה לחצר- נחליף דלת והפתיחה תהיה כלפי חוץ) ממול יש סוג של שיש קטן לפינת קפה והארונות הגבוהים עם מקרר מקום לתנור, מיקרוגל וכו'.

כרגע אני לא רוצה לגעת בעיצוב הזה, ולהשאיר את הנ"ל לבשרי, אלא אם כן יהיה רעיון ממש מהפכני..

השינוי הוא בחדר שצמוד למטבח- זה כמו מחסן שיש בו מכונת כביסה. (בפינה שצמודה לאמבטיה) מה שחשבתי הוא להפוך אותו ל"מטבח החלבי".
חשבתי לשבור את הקיר (מסומן באדום). ואז להוסיף שם שיש+ כיור, מכונת כביסה (אם אפשר גם מייבש כביסה איכשהו אז זה יהיה ממש בונוס- אולי בתוך ארון גבוה תואם לארונות המטבח) וגם פינת אוכל כלשהי.
גודל ה"מחסן הוא כ 270*170 ס"מ

יש אופציה לכל הרצונות שלי או שלא הגיוני?

שאלות נוספות לגבי כיריים בילד אין:
מה עדיף\ מה היתרונות\ חסרונות בכיריים על השיש מול כיריים על תנור דו תאי?
מבחינת נקיון, נוחות וכו'
אם כבר כיריים בילד אין כדאי לבנות כמין "במה" לכיריים?
מה עושים אם רוצים להכשיר את השיש לפסח\לגרוף מים? המים נכנסים לארון?
מה ההבדל בין הנירוסטה לזכוכית? מה מומלץ?
איך שמים בלך על כיריים בילד אין?

תודה ענקית מראש!
1740566554317.png

• הוסף לסימניות
מקפיצה שוב עם כמה שאלות נוספות אחרי שינויים בתכנון
אשמח שתעשו לי קצת סדר...
בלי להכנס לתכנון הפנימי יותר מידי --על פניו נראה שאפשר לנצל את החלל הרבה יותר טוב --לשנות כניסה
ולנצל את החלל מתחת למדרגות ולהקטין את חדר הכביסה
מצוב סקיצה עקרונית שאם הבנתם אותה -- אז פותר הרבה בעיות
ויש מסתמא עוד אופציות להעמיד אתהמטבח בכמה אופנים לפי מה שנח לכם
1740566554317.png

• הוסף לסימניות
תודה שנתת מזמנך! נכון לעכשיו לא חשבתי לעשות שינוי כזה גדול... רציתי רק לדעת איך הכי מומלץ להכניס ב"חדר הפנימי" שיש עם פינת אוכל ומקום למכונת כביסה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה