עזרה בתכנון מטבח

• הוסף לסימניות
יש לי דירה מקבלן שאני עושה לה עכשיו שינויי דיירים,ואשמח לשמוע את חוות דעתכם לגבי התכנון של המטבח.
החסרונות במטבח של הקבלן הם שבחלק גדול מהשיש א"א לעשות ארונות עליונים כי יש חלון, בנוסף הכיריים והתנור לא יהיו בילד אין, כך שהמיקום של הכיריים לא כ"כ פרקטי כי המכסה של הכייירם נפתח על החלון, וכן א"א לעשות מייבש כלים מעל הכיור.
ואם אני מוסיפה ארון למזווה צמוד למקרר נשארים משטחי עבודה קטנים.
ניסיתי לחשוב על כמה אופציות, האופציה שהיתה נראית לי הכי יעילה זה לעשות שיש לאורך 2 הקירות, בצורה הזו יש הכי הרבה משטחי עבודה והכי הרבה ארונות אחסון, ואני מרויחה שאין פינות במטבח.
החיסרון היחיד שלא נשאר הרבה מקום לפינת אוכל, אם כי אפשר להצמיד את השולחן לקיר ורק בשעת הצורך להזיז אותו.
מצרפת את התכנית המקורית ואת האופציה שלי כולל הדמיה בסיסית שעשיתי.
כמו כן אשמח אם יש לכם הצעות על שינויים שמומלץ לעשות, כמו הוספת שקע גבוה וניקוז למזגן, הכפלת השקעים במטבח.
וסליחה שהתכניות נראות ככה, פשוט האוטוקאד נדפק לי ועדיין לא הצלחתי להתקין מחדש.

קבצים מצורפים

• תכנית קבלן.PNG
    תכנית קבלן.PNG
    KB 14.2 · צפיות: 260
  • אופציה 1.PNG
    אופציה 1.PNG
    KB 11.7 · צפיות: 266
  • מבט 1.PNG
    מבט 1.PNG
    KB 38.5 · צפיות: 257
  • מבט 2.PNG
    מבט 2.PNG
    KB 36 · צפיות: 229
  • הוסף לסימניות
ללללל.JPG

יש כאן קצת בעיה עם הכיריים והמקרר, זה תכנית שמיד עלתה לי והיא צריכה עוד עיבוד.
אני מבינה שאם הכיריים והתנור לא יהיו בילד אין כנראה גם המקרר הוא מידות סטנדרט.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
תודה רבה על התגובה,
כמו שכתבת, זה לא מסתדר עם הכיריים והתנור, וגם אין הרבה ארונות עליונים.

• הוסף לסימניות
ניסתי לעשות משהו מלמעלה. אפשר ואולי נכון יותר להחליף בין התנור למזווה שיהיה מקום הנחה ארון מזווה אפשר לעשות 40 ס"מ וזה מעולה.
ותמיד תצטרכי להחליט על מה את מוותרת: משטח עבודה, מקום אחסון, מקומות ישיבה וכו'
רוב הצלחות
Untitled-2.jpg

• הוסף לסימניות
Inked‏‏לכידה_LI.jpg
@עיצוב מטבחים מה עושים עם השטח הזה? (שסימנתי בשחור) איך מגיעים לנקות אותו?
חוץ מזה יש כאן משטח שיש גדול בלי כיור לא כדאי להעביר לשם כיור אחד, נגיד חלבי, שאז המייבש פחות דחוף?

• הוסף לסימניות
צפה בקובץ המצורף 593067 @עיצוב מטבחים מה עושים עם השטח הזה? (שסימנתי בשחור) איך מגיעים לנקות אותו?
חוץ מזה יש כאן משטח שיש גדול בלי כיור לא כדאי להעביר לשם כיור אחד, נגיד חלבי, שאז המייבש פחות דחוף?

הפינה הזו היא כמו כל פינה בשיש, אפשרי לנקות.
התנור המשולב בגובה השיש ולא מפריע לגישה.
מה שלי מפריע זה שכל הפס שיש שמתחת לחלון לא נגיש לנקיון במים כי אין לאן לגרוף אותו.
מייבש כלים חלבי חשוב מאד לרוב המשפחות בציבור, שלא מחזיקות מדיח.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
צפה בקובץ המצורף 593067 @עיצוב מטבחים מה עושים עם השטח הזה? (שסימנתי בשחור) איך מגיעים לנקות אותו?
אפשרי לנקות אותו.
נכון, אבל להוסיף לשם מיני כיור זה מיותר בדירה להשכרה.

• הוסף לסימניות
בלי להתעמק בתוכנית
כל התנורים מגיעים עם מכסה?
כי גז מתחת לחלון זה אידיאלי חוסך קולט אדים וגם המקום שיכול להיות ארון

• הוסף לסימניות
בלי להתעמק בתוכנית
כל התנורים מגיעים עם מכסה?
כי גז מתחת לחלון זה אידיאלי חוסך קולט אדים וגם המקום שיכול להיות ארון
זה לא תמיד אידיאלי.

השפרצות קטנות על החלון.
רוח שמכבה את הגז.
רוח שמכניסה את הריחות לבית.

• הוסף לסימניות
הפינה הזו היא כמו כל פינה בשיש, אפשרי לנקות.
התנור המשולב בגובה השיש ולא מפריע לגישה.
זה לא נכון.
גם בפינה רגילה בשיש קצת קשה להגיע עד השפיץ עם הסמרטוט.
ובפרט שיש תנור משולב, שיוצא מהשיש איזה 4 - 5 ס"מ, ואם עומד עליו סיר אז בכלל צריך להיכוות כדי לנקות שם.
חוץ מזה, בתור משטח עבודה זה שטח מאד לא נוח וסביר להניח שפחות ישתמשו בו. לא חבל על הפינה?

• הוסף לסימניות
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
יש ייבוש כלים מעל 2 הכיורים!(מעל הכיור החלבי זה מהצד לא רואה בעיה)
משטח העבודה שצמוד לתריס אמנם קטן אבל יש משטח יפה מכל צד של הכיריים גם לחלבי וגם לבשרי ואם רוצים משטח גדול יותר בין הכיור הבשרי לגז ניתן להזיז את הכיריים עוד לכיוון האי

• הוסף לסימניות
נשאר 65 ס"מ בצידי התנור.
זה ממש קטן למשטח. ובפרט ל 2 משטחים עיקריים.
יבוש הכלים נראה תקוע עיצובית. הוא יושב על התריס וגם צמוד לחלון.
זה הופך את המטבח לצפוף.

זה יכול לעבוד.
אבל פחות יפה ופחות נוח.

• הוסף לסימניות
יש ייבוש כלים מעל 2 הכיורים!(מעל הכיור החלבי זה מהצד לא רואה בעיה)
משטח העבודה שצמוד לתריס אמנם קטן אבל יש משטח יפה מכל צד של הכיריים גם לחלבי וגם לבשרי ואם רוצים משטח גדול יותר בין הכיור הבשרי לגז ניתן להזיז את הכיריים עוד לכיוון האי
בדקתי את זה.
נראה שזה כן עובד.

יתרונות:
זה אכן פותר את הבעיה של משטח ללא ניקוז.
יש כיור צמוד למשטח של התריס.
חסרונות:
אין יבוש מעל לכיור הבשרי.
אופציה2.PNG

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
דווקא כיריים מתחת חלון הולך יופי.
יש אמנם אזור קשה יותר לניקוי, אבל מחברים את האזור בו אין ארונות עליונים לכיריים שגם מעליהן אין ארונות.
ומסתבר שהחלון שם הוא הזזה כך שמאד קל לתמרן עם שטח הפתיחה שלו שלא יהיה ישירות מול האש
ולמה דחוף המכסה של הכיריים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה