אני יודעת שלא ממש אוהבים פה שאלות כמו- "איך מתמחרים פרויקט כזה וכזה....?" אבל אין לי ברירה פשוט אין לי מושג איך אני אמורה לתמחר פרויקט שהוצע לי כעת. <Oמדובר בבי"ס, הם רוצים משהו מקצועי ממש למסיבת סיום (אי אפשר לדעת מה זה מקצועי במושגים שלהם...) <Oהפרויקט כולל משו כמו 6-8 שעות צילום של התלמידות (כמובן שהבטיחו שהבנות יהיו מאומנות ב100%) ועריכה של החומר המצולם+ שילוב של קצת חומרים קיימים שיש לי. אני עדיין לא ממש יודעת פרטים אבל הבנתי שהסרט הסופי אמור להיות משהו כמו חצי שעה. חשוב לציין שהעבודה הזו חשובה לי. איך אמורים לתמחר דבר כזה?? תודה מראש. <O<O
אני יודעת שלא ממש אוהבים פה שאלות כמו- "איך מתמחרים פרויקט כזה וכזה....?" אבל אין לי ברירה פשוט אין לי מושג איך אני אמורה לתמחר פרויקט שהוצע לי כעת. <Oמדובר בבי"ס, הם רוצים משהו מקצועי ממש למסיבת סיום (אי אפשר לדעת מה זה מקצועי במושגים שלהם...) <Oהפרויקט כולל משו כמו 6-8 שעות צילום של התלמידות (כמובן שהבטיחו שהבנות יהיו מאומנות ב100%) ועריכה של החומר המצולם+ שילוב של קצת חומרים קיימים שיש לי. אני עדיין לא ממש יודעת פרטים אבל הבנתי שהסרט הסופי אמור להיות משהו כמו חצי שעה. חשוב לציין שהעבודה הזו חשובה לי. איך אמורים לתמחר דבר כזה?? תודה מראש. <O<O
אני מאגף העיצוב וכו',
אבל מנסיון בעבודה מול מוסדות חובה להוסיף 20% לפחות במחיר ממה שחשבת מראש.
מלבד זאת תחתמי חוזה מפורט ביותר!! הסכמים עליהם הם חתומים הם משתדלים לכבד.
(לא יודעת מה היום מופיע בחוזה שלך אבל תכללי בכל מקרה כאלו דברים:
1. סגירת הסרט לאחר אישור ביה"ס בכתב ולאחר מכן כל שינוי/ תיקון בתשלום לפי שעה.
2. עמידה מול איש קשר אחד ואחד בלבד.
3. כתיבת תסריט מראש חתימת ביה"ס עליו וכל שינוי לאחר תחילת העבודה כרוך בתשלום.
4. הסרטה חוזרת כתוצאה מבעיות שאינן קשורות בך אינן כלולות במחיר.
כמה הערות חשובות, מנסיון:
1. שעת צילום- מהרגע שאת מגיעה למקום (כמובן, בשעה היעודה) הלבשות/אלתורים/שליפות ואימונים- דינם לתשלום כדין שעת צילום. תחסכי לעצמך הרבה עגמת נפש, ולהם תגרמי להתארגן בזמן- הישג חשוב!
2. עבודה לפי דקות סרט- תשקלי טוב, לבתי ספר בד"כ יש המון תיקונים, וכל מיני רצונות, מגמות ואילוצים...בכל דרך שתבחרי לתמחר- תחשבי גם שעות אלו
3. תקפידי על הסעיף של איש קשר אחד- כמו שכתבו לעיל
4. ניסוח מפורט בענין התשלום...
5. מה בדיוק העבודה כוללת, לפעמים מחוסר יעד נוצרות טעויות מצחיקות, להלן דוגמאות:
*"חשבתי שהמחיר כולל את ההעתקים"- מדובר על 500 דיסקים+הדפסה צבעונית, בעבודת צילום במצלמה אחת ועריכה בסיסית
* "היינו בטוחים שאת מביאה ציוד הקרנה ובאה להקרין"
* אה, יש גם שיר נושא, צריך להיות חזק, חשבנו שאמרנו לך"
תמשיכי לבד...
כמה שתהיי יותר יסודית בהסכם מפורט ומסודר, תוכלי להיות נחמדה בהמשך.
השלב הבא היה כמובן העיצוב,
שעליו אני לא צריכה בכלל לדבר, מספיק פשוט להראות לכם.
תראו! תראו איזה יופי!!!
על הפונט המשוגע הזה אחראית, אגב, הממתגת שלו - חיה אסתר גולדמן האדירה.
וזהו. והשלב האחרון היה כמובן הפיתוח, וורפדרס פלוס אלמנטור, אפס מוחלט של תוספים כדי שיהיה מהיר ועדכני - כל מה שהיה צריך לקסטם עשיתי בקוד,
וזהו. ויש לנו אתר.
אם תלחצו חזק חזק על הלינק הזה, אולי אפילו תזכו לראות אותו.
תודה, תודה,
אני אוהבת כשאתם מתלהבים ומחמיאים ומפדבקים ככה בקול, זה ממש גורם לי לעלוז.
זה אפילו לא מסובך. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לגלול קצת למטה, לכתוב שמה בתיבה הזאתי כמה התלהבתם על האתר ואיך שהוא מהמם, וללחוץ "פרסם תגובה". זהו, לא מסובך בכלל.