כללי עזרה בתמחור!!

• הוסף לסימניות
אני מעצב אריזת ממתקים,
אודה לכם מאד חברי באם תוכלו לסייע לי בכיוון של תמחור לעיצוב הגרפי ולרעיון מוצר מוגמר,
האם כדאי לקחת תשלום לפי יחי' הדפסה או כדאי לקחת תשלום על הרעיון ועיצובו?
ומה המחיר שלדעתכם מקובל בשוק?

• הוסף לסימניות
לדעתי שווה להפריד בין שני הדברים.

* מחיר טוב לעבודה, רעיון, עיצוב וכו'.
* מחיר להדפסה עם תימחור טוב.

ב-ה-צ-ל-ח-ה

• הוסף לסימניות
לענ"ד, היות ששוק המחירם כל כך לא קבוע, נקבע לפי הצע וביקוש, לפי לוקח ומעצב, לכן המחירים שנזרקים כאן באתר אינם מועילים ואולי ההפך.
לדוגמה, כתבו כאן לא לבקש על כריכה פחות מ-350$. אני מכירה מעצבות כריכות, ביניהן מדהימות, שלוקחות 250$ ומקובלות מאד בשוק החרדי. כשכותבים כאן דבר כזה-הפונה מקבלת פיק ברכיים, היא לא מסוגלת לבקש מחיר כזה, וחשה עצמה 'מסכנה' ו'דפוקה' בשעה שבשוק המחיר של 250$ מקובל מאד.
לכן לדעתי לא כדאי להתעסק פה עם מחירים, כי יש פער עצום בין לקוחות שונים, בין גרפיקאים שונים, ובין השילובים ביניהם.

• הוסף לסימניות
בסד צודקת, וכבר דנו על זה מעל הפורום, אבל לדעתי זה כן יכול להועיל, אם מציע המחיר כותב- אני כבר ותיק, עובד 15 שנה בתחום והיום המחיר שאני לוקח הוא כך וכך,
או שיכתוב אני מתמחה מאוד בתחום ויש לי שם מורסם של גרפיקאי בתחום הספציפי הזה, ולא אני מרשה לעצמי לקחת מחיר:..., או- אני גרפיקאית מתחילה- שלוקחת ... העיקר שיהיה עבודה, כך אני נכנסת לשוק (-מתחילות בד"כ לא יעלו הצעות מחיר)
ואם אותם גרפיקאים לא קוראים את אשכול זה, כשמשהו מבקש הצעת מחיר, ומקבל תשובה- שיחזר שאלה- כמה שנים אתה מבקצוע וכד'

• הוסף לסימניות
חשבתי אולי על רעיון שישיה אשכול מיוחד שבו יופיעו כיוון של תמחור של מגוון מוצרים בתחום

מחירון זה יכול לעזור הרבה מאד לכולם!! כגון בין 100$-300$
וכל גרפיקאי יחליט לפי הנסיון שלו בתחום כמה לקחת
כגון:
1. לוגו
2. בלנקים
3. חוברת לאירוע כגון חוברת תורנית להכנסת ספר תורה שבו משולב כריכת צבע ושערים פנימיים בש/ל
4. הזמנות לאירועים מיוחדים כגון דינרים
5. אריזות
ועוד מגוון מוצרים שלהרבה גרפיקאים קשה לפעמים להחליט כמה לקחת מהלקוח בגלל שהם מפחדים שלוקחים יותר מידי או פחות מדי ואח"כ מצטערים שבכלל עשו את העבודה הזאת

• הוסף לסימניות
רעיון נהדר!
באמת אני חשבתי שהגיע הזמן לחלק את הפורום לתת נושאים כגון:
1. חוות דעת על עבודות
2. בקשת תמונות
3. עזרה בתוכנות
4. כללי- הראשי, כמו כל ההודעות שיש כאן, להוציא את הנ"ל...
ועכשיו, בהשראת חיים74 כדאי להוסיף תת נושא נוסף של מחירים.

• הוסף לסימניות
וסטינו מהנושא,
לא הבנתי מה החלוקה שלך, לגבי התמחור, מה זאת אומרת מחיר להדפסה?

• הוסף לסימניות
תן לנו חמש דקות לסטות מהנושא, גם זה כבר אסור?!:)

אני קצת לא מבין, אולי אני שונה, אבל אצלי אין מושג לברר כמה לוקחים, אני מעלה את המחיר כמה שאפשר (כל דבר וכל לקוח לגופו), ואם עדיין ממשיכים להגיע אני מעלה עוד יותר וחוזר חלילה, בנתיים לא התאכזבתי...

וודאי שלפעמים אני שואל חברים בתחום כמה לוקחים על דברים מסויימים, אבל רק כאלו שאני מכיר שהם לא ברמה מדי גבוהה מעליי או מדי נמוכה, כי אחרת זה לא רלוונטי.

• הוסף לסימניות
אביגדור, השיטה הזו נשמעת לא מי יודע מה הוגנת, להעלות כמה שאעפשר, ואם עדיין באים-להעלות עוד. יתכן שהיא הולכת טוב, אבל קשה לי לקבלה מוסרית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בסד;59646:
אביגדור, השיטה הזו נשמעת לא מי יודע מה הוגנת, להעלות כמה שאעפשר, ואם עדיין באים-להעלות עוד. יתכן שהיא הולכת טוב, אבל קשה לי לקבלה מוסרית.

זו השיטה הכי הוגנת!

השאלה היא האם את רוצה להפוך את המקצוע שלך לעסק מניב או להמשיך לחיות כל החיים מהיד לפה כמו גרפיקאית מתחילה - - -

בכל אופן אם את רוצה לנהוג אחרת, זכותך! אבל כוחות השוק מכתיבים מהלכים אחרים, והמציאות היא שכל אחד שמתחיל להיות שווה משהו מעלה את המחיר, ויש בזה כמה מעלות כפי שכבר דובר רבות: זה ממתג, זה מסנן את הלקוחות הלא טובים ומשמר את הלקוחות הטובים שמחפשים מקום טוב ויוקרתי (כן, אל תתפלאי לשמוע שמחיר זול מבריח לקוחות טובים...) וכמובן מגדיל את המזומנים בכיס.

את צריכה פירוט נוסף של מעלות???

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה