דרוש מידע עזרה גשמית ליהודי איראן

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
האם מישהו יודע אם יש עסקנים שיכולים להפעיל לחץ לשחרר את היהודים שם ולאפשר להם הגירה חוקית משם? למה על ברית המועצות היו הפגנות גדולות כדי לשחרר אותם ואילו פה נותנים להם להינמק שם? אני לא יוצא איראן אבל כואב לי שלא מדברים על כך

• הוסף לסימניות
אולי זה ישמע שאני אומרת בציניות, אבל חלילה.
הבנתי שיש נטורי קרתא (שמתנגדים לקיומה של מדינת ישראל) והם בקשר עם דמויות משפיעות בעולם הערבי.
אולי הם יוכלו לפנות בערבות הדדית לאחיהם.

• הוסף לסימניות
יש מספיק אנשים שהצליחו לעזוב את איראן
לא לכל אחד קל לעזוב הכל ולעשות שינוי מגורים.

• הוסף לסימניות
בשונה מרוסיה, מאיראן אין שום בעיה לצאת, ובלבד שתותיר מאחוריך את כל נכסיך.
לפני שנים זה היה נכון -כמעט
מאז שחומייני עלה לשלטון יכלו לצאת רק עם מבריחים וכמובן להשאיר הכל מאחור

• הוסף לסימניות
אסור לצאת כל המשפחה ביחד ועצם הבקשה בעייתית ויכולה להוביל למאסר
אין בעיה לצאת נגיד לטורקיה 'לנופש', ואז לחתוך לישראל, הענין הוא שאם זה נופש אז אתה לא אמור למכור את הבית ולקחת את כל הכסף.

• הוסף לסימניות
כמו שכתבו זה לא דומה לרוסיה
אפשר לצאת רק לוותר על הבית וכדומה
ונקודה נוספת הערך של הריאל הוא מאוד נמוך כך שגם אם ימכרו את כל הנכסים יוכלו לקנות יחידת דיור
כך שעדיף לגור בדירה גדולה וברוחה כלכלית שם

• הוסף לסימניות
אין בעיה לצאת נגיד לטורקיה 'לנופש', ואז לחתוך לישראל, הענין הוא שאם זה נופש אז אתה לא אמור למכור את הבית ולקחת את כל הכסף.
אי אפשר לצאת כל המשפחה, חייבים להשאיר אחד כבן ערובה באירן

• הוסף לסימניות
גם במחיר הגבוה של חיים תחת משטר רצחני ומטיל אימה?
לא תמיד האווירה שם היא כמו עכשיו, בגדול אחרי שכבר מתרגלים למשהו, זה פחות נורא.
נ.ב. עכשיו עם כל המתח, יכול להיות שלא יתנו ליהודים לצאת, איני יודע.

• הוסף לסימניות
ואם יוצאים, נשארים בחוסר כל. ורובם במעמד כלכלי מבוסס מאד שם.

• הוסף לסימניות
כמו שכתבו זה לא דומה לרוסיה
אפשר לצאת רק לוותר על הבית וכדומה
ונקודה נוספת הערך של הריאל הוא מאוד נמוך כך שגם אם ימכרו את כל הנכסים יוכלו לקנות יחידת דיור
כך שעדיף לגור בדירה גדולה וברוחה כלכלית שם
הרבה פחות מיחידת דיור.
זה להגיע לחיי עוני פה.

• הוסף לסימניות
עובד איתנו אדם שיצא מאירן לפני שנתיים
הם יוצאים חסרי כל
הם צעדו ברגל כמה ימים לאחת המדינות השכנות (את שם המדינה אסור לו להגיד)
משם הם טסו למדינה באירופה שגם את שמה אסור לו לומר
ומשם לישראל
כאמור הם הגיעו חסרי כל והמדינה דאגה להם בתחילת הדרך כולל הסבה מקצועית
הוא מספר שכל פורים אבא שלו לקח את הילדים להתפלל בקבר מרדכי ואסתר הם שומרי שבת הכשרות שם וגם כאן כמובן.

• הוסף לסימניות
למה על ברית המועצות היו הפגנות גדולות כדי לשחרר אותם ואילו פה נותנים להם להינמק שם?
מי אמר שההפגנות האלו עזרו?
מי אמר שהם לא הרעו?
עם כל ההפגנות אנשים שם עדין נמקו בצינוק או בהפגנות רעב שנים על גבי שנים נטו על כך שלימדו עברית .

• הוסף לסימניות
מי אמר שההפגנות האלו עזרו?
מי אמר שהם לא הרעו?
עם כל ההפגנות אנשים שם עדין נמקו בצינוק או בהפגנות רעב שנים על גבי שנים נטו על כך שלימדו עברית .
לגבי ברית המועצות הם כן עזרו בסוף. השאלה לגבי אירן מה יותר יעזור, אבל לא ברור לי השתיקה מול מה שקורה שם

• הוסף לסימניות
אבל לא ברור לי השתיקה מול מה שקורה שם
להבנתי הדלה
כל רעש מסוג שהוא עלול לעודד את האירנים עוד יותר לנקום בנו באמצעותם
אני בטוח ששברו גם על זה את הראש בקבינט (לפחות דרעי)

• הוסף לסימניות
מי אמר שהם רוצים לחיות??
מה הקשר?
עד עכשיו היה להם שם חיים עצמאיים ולא סבלו. יש להן עצמאות דתית ופרנסה.
אני יודעת מכאלו שיש להם שם משפחה שהם בכלל לא רצו לעלות.
עכשיו אחרי המלחמה האחרונה שהיתה ונעצרו מהם אולי זה השתנה.
אבל בגדול- רבים מהם בכלל לא רוצים לעלות. או לעזוב את איראן.
לאיראנים אין בעיה עם יהודים. יש להן בעיה עם ישראלים, ציונים וארץ ישראל. המצב עכשיו הוא כי הם חושדים שיש בקהילה של משת"פים עם ישראל ואז זה הם לא סובלים.
אבל זה לא שהם כל הזמן סבלו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה