כללי עזרה דחופה בחיפוש והחלפה באינדיזיין

• פותח הנושא dn
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
העליתי פעם אשכול כזה, ולא בדיוק הצלחתי להבין.
יש לי תיבות טקסט רבות במסמך אחד באינדיזיין. אני צריכה לשנות את הטינט של כולם מ-90% ל-100% יש מצב לעשות זאת בחיפוש והחלפה? ואם כן איך בדיוק?
תודה על העזרה!

• הוסף לסימניות
איזה אינדיזיין?
במתקדמים יש אפשרות לחפש תיבות טקסט, אבל בגירסאות הרשאונות לא.

• הוסף לסימניות
עפרה אשמח לדעת איך, כי אני מחפש דרך למחוק את כל האובייקטים המעוגנים לטקסט בסגנון מסויים.
איך עושים זאת?

• הוסף לסימניות
יש לי אינדיזיין CS3

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י natittt;445019:
עפרה אשמח לדעת איך, כי אני מחפש דרך למחוק את כל האובייקטים המעוגנים לטקסט בסגנון מסויים.
איך עושים זאת?

בחיפוש להגדיר את הסגנון הרצוי, ובתפריט MARKERS יש סימן אובייקט מעוגן - a^

• הוסף לסימניות
פעמון אחד לא מספיק. תודה רבה!

• הוסף לסימניות
אף אחד לא יודע? יש בכלל כזו אפשרות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dn;445009:
העליתי פעם אשכול כזה, ולא בדיוק הצלחתי להבין.
יש לי תיבות טקסט רבות במסמך אחד באינדיזיין. אני צריכה לשנות את הטינט של כולם מ-90% ל-100% יש מצב לעשות זאת בחיפוש והחלפה? ואם כן איך בדיוק?
תודה על העזרה!

בחיפוש בלשונית OBJECT בתפריט התחתון לבחור EFFECT FOR: OBJECTS
ב-TRANSPARENCY
לרשום בחיפוש - 90
ובהחלפה - 100

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
גיליון, תודה על העזרה אבל אני לא מוצאת את התפריט התחתון, מה זה ואיפה?

• הוסף לסימניות
כשלוחצים על אייקון החיפוש לצד המלבן של ה-FIND - מגיעים לחלון הזה.
כנ"ל במלבן של ה-CHANGE.

קבצים מצורפים

• Untitled-1 copy.jpg
    KB 78 · צפיות: 10
  • הוסף לסימניות
תודה, מצאתי אבל הוא לא משנה לי כלום!

• הוסף לסימניות
אני מנסה שוב, האם יש משהו שיודע? בבקשה...
זה יחסוך לי שעות של עבודה...

• הוסף לסימניות
אנסה להסביר:
בחיפוש גשי ללשונית אובייקטים
בחיפוש אל תבחרי כלום
בהחלפה תבחרי בכפתור הקטן של העיצוב
ושם, שקיפות, 100%.
חזרי לחלון החיפוש
בחרי "חפש- מסמך"
"סוג- כל המסגרות".

• הוסף לסימניות
תודה, אבל יש לי באנגלית.
האם תוכל בבקשה להעלות לי צילום מסך?

• הוסף לסימניות
מקוה שיעזור

קבצים מצורפים

• החלפה.avi
    KB 447.5 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
כל הכבוד איזו השקעה!
אבל ב"א, זה מה שעשיתי, הוא כותב שהחליף אבל לא השתנה מ-90% ל-100% (גם במה שהעלית לא ריתי שהשתנה!)

• הוסף לסימניות
כשבודקים אחרי זה באובייקט רואים שהשתנה.

• הוסף לסימניות
בדקתי, ולא השנה...

• הוסף לסימניות
טוב... סוף כל סוף הצלחתי....
הבעיה היא, שלא בכל המסמך אני רוצה לשנות את הטינט אלא רק בתיבות הטקסט שיש בהם צבע שחור.
אפשר לעשות זאת?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

אני בטוח שזה דבר ראשון שחייב מענה לכל מי שעימד ספר עם 2 טורים באינדיזיין ואני בטוח שיש סקריפט מושלם לזה מישהו יכול לכוון אותי איך עושים יישור TOP בכל התיבות טקסט של סיום פרק עם איזון טורים מדויק וחי גם אחרי שינוים בעימוד.
כלומר יש 2 בעיות באינדיזיין שבתג זה פשוט חלום וקל מאד:
א) איזון טורים מדויק אפילו אם יש בטור אחד 4 פסקאות ובטור השני 1 שייסתמו בשווה בדיוק.
ב) אחרי שהגדרתי במאסטרים יישור Justify וBalance Columns איך אני עושה שרק איפה שהטקסט נגמר באמצע העמוד דהיינו סוף פרק/סימן/ מאמר התיבות טקסט שם יעברו ליישור TOP [כדי שהמרווח בין השורות יהיה טבעי לפי הגדרות הגוף של המסמך].

עכשיו כמובן לפני שאני פותח אשכול אני בודק ומחפש איפה דיברו על זה לפניי, אכן מצאתי מקום אחד
https://www.prog.co.il/threads/עמוד-קצר-בסוף-פרק-ביישור-מלא-עם-הערות-שוליים-באינדיזיין.1055920/

שם הוא הכין סקריפט מאד יצירתי שמחפש כל עמוד קצר בסוף פרק ומצמצם את התיבה כך שהיישור לא ימתח את הטקסט עד למטה. מזהה עמודים לא מלאים בסוף פרק ומצמצם את התיבת טקסט לפי גודל הטקסט הסקריפט מזהה עמודים ריקים מחליף את התיבה להצמדה לקצה עליון TOP מקטין את התיבה לגודל הטקסט, ואח"כ שוב מחזיר לjustify.

הורדתי אותו והפעלתי אותו לכאורה יצא יפה מאד הבעיה מתחילה שא"א לשנות כלום אחרי שמפעילים את הסקריפט הזה כי אם אתה עושה שינוי הכי קטן אפילו מוחק end of paragraph אחד כל הסקריפט הלך לפח כי הוא סידר את כל התיבות טקסט במסמך לפי מה שהיה בזמנו וזה לא משתנה בצורה חייה לפי השינויים שאתה עושה אח"כ. דהיינו שא"א לשנות כלום אח"כ כי התיבות טקסט הוקטנו בהתאם למה שהיה.

בקיצור אני מחפש סקריפט חיי ונושם כמו גרפ סטייל שעושה את זה מישהו היה חייב להמציא סקריפט כזה זה חובה לעימוד 2 טורים
מישהו יכול להביא לי קישור לדבר כזה?

כיצד לשפר את האקוסטיקה בבית הכנסת - מדריך מקצועי​

כחלק מתכנון או שיפוץ בית כנסת, אחד ההיבטים המרכזיים שלעיתים מתעלמים ממנו הוא האקוסטיקה. בית כנסת עם אקוסטיקה לוקה בחסר יכול להפוך את חווית התפילה לבלתי נסבלת - מתפללים לא שומעים את החזן, קריאת התורה נשמעת מעורפלת, והנשים בעזרה מרגישות מנותקות מהתפילה. במאמר זה נבחן מקרה ספציפי ונראה כיצד תכנון אקוסטי נכון יכול לשנות את כל החוויה.

המקרה שלנו: בית כנסת טיפוסי​

נדבר על בית כנסת בגודל בינוני: אורך 15 מטר, רוחב 13 מטר וגובה 8 מטר, עם עזרת נשים בקומה השנייה. בנוסף, יש צורך לאפשר קיום שתי פעילויות במקביל - למשל מניין ראשי בחלל המרכזי ושיעור או מניין נוסף בחלק אחר של המבנה.

האתגרים האקוסטיים העיקריים​

1. זמן הדהוד ארוך מדי
בחלל בגודל הזה (כ-1,560 מ"ק), ללא טיפול אקוסטי, זמן הדהוד יכול להגיע ל-3-7 שניות. המשמעות? כל מילה שהחזן אומר "מתערבבת" עם המילה הקודמת, ונוצר רעש מטושטש במקום דיבור ברור.

2. הבעיה של העזרת נשים
עזרה בקומה שנייה סובלת מכמה בעיות: המרחק הפיזי מהחזן גדול יותר, לעיתים יש מחיצה שבולעת קול, והצליל צריך "לטפס" למעלה תוך שהוא מתפזר ומאבד מעוצמתו.

3. איפשור שתי פעילויות במקביל
כדי שמניין בחלק אחד של בית הכנסת לא יפריע לשיעור בחלק אחר, נדרשת בידוד אקוסטי נכון - אחרת תהיה ערבוביית קולות בלתי נסבלת.

הפתרון המקצועי - עקרונות בסיסיים​

טיפול בזמן הדהו
ד
זמן דהוד אופטימלי לדיבור הוא בין 0.8 ל-1.2 שניות. כדי להשיג זאת צריך להוסיף חומרים בולעי קול. הפתרון הנפוץ ביותר הוא התקנת פאנלים אקוסטיים בתקרה ובקירות האחוריים והצדדיים. חשוב להבין שלא מדובר בספוגים פשוטים אלא בחומרים מעוצבים שמשלבים בליעת קול עם אסתטיקה מכובדת המתאימה לבית כנסת.

פתרון לעזרת הנשים
כאן יש כמה מסלולים אפשריים. המסלול העיקרי הוא שיפור האקוסטיקה הטבעית באמצעות משטחים מחזירי קול (רפלקטורים) שמכוונים את הצליל מהבימה כלפי העזרה.
ושם לדאוג לספיגה מוגברת באמצעות טיפולים ממוקדים בתקרה, ובמפגש קיר\תקרה.

הפרדה בין פעילויות
כדי לאפשר מניין ושיעור במקביל, צריך להקים מחיצה אקוסטית (לא בהכרח פיזית) בעזרת וילונות כבדים מיוחדים או קירות נייחים.
בנוסף, צריך לטפל בתקרה כי הצליל "מדלג" מעל המחיצות הרגילות. פתרון חכם הוא שימוש במחיצות הזזה אקוסטיות שמאפשרות גמישות - שבתות וחגים בית הכנסת פתוח לגמרי, ובימי חול אפשר לחלק את החלל.

למה לא לעשות זאת בעצמכם?​

רבים מתפתים לנסות לפתור בעיות אקוסטיות בעצמם - לקנות ספוגים באינטרנט, להוסיף שטיחים, ועוד כמה שפיכות דמים...הבעיה היא שללא מדידות מדויקות ותכנון מקצועי, אתם עלולים:

• להוסיף חומרים בולעים במקומות הלא נכונים ולהחמיר את המצב.
  • לבזבז כסף על פתרונות שלא עובדים
  • ליצור אקוסטיקה "מתה" מדי שהורגת את התחושה החיה של התפילה

מה כולל הכוונה אקוסטית מקצועית?​

יועץ אקוסטי מגיע לבית הכנסת ומבצע:

1. מדידות זמן הדהוד - מכשור מיוחד מודד בדיוק את מאפייני החלל
  2. ניתוח התפשטות הקול - איפה יש נקודות חלשות, איפה יש הדים מפריעים
  3. תכנון מותאם אישית - כל בית כנסת שונה, וצריך פתרון שמתחשב בארכיטקטורה, בתקציב, ובצרכים הספציפיים
  4. מפרט טכני מדויק - בדיוק אילו חומרים, באיזו עובי, היכן להתקין
  5. ליווי ביצוע - וידוא שהקבלן מבצע את העבודה נכון.

סיכום - החוויה שאתם רוצים​

דמיינו בית כנסת שבו כל מילה של החזן נשמעת ברור ונקי, הנשים בעזרה משתתפות באותה הרמה כמו הגברים למטה, ובימי חול אפשר לקיים שיעור בצד אחד ומניין מנחה בצד השני בלי שאחד יפריע לשני. זו לא פנטזיה - זו תוצאה של תכנון אקוסטי נכון.

השקעה באקוסטיקה של בית הכנסת היא השקעה בחוויית התפילה של כל המתפללים, ובמיוחד של אלו שיושבים רחוק מהבימה או בעזרת הנשים. זה ההבדל בין בית כנסת שאנשים נמנעים לבוא אליו לבין בית כנסת שמזמין ומשתף את כולם בתפילה.

אם אתם מתכננים שיפוץ, בונים בית כנסת חדש, או פשוט סובלים מבעיות שמיעה קיימות - אני זמין להכוונה מקצועית. צרו קשר והבה נעשה את בית הכנסת שלכם למקום שבו כולם שומעים, כולם משתתפים, וכולם מרגישים חלק מהתפילה.
למה אשכול נפרד? זה דיון על אירוע מיוחד ואקטואלי.
למה דוקא על המניה הזו? מדובר באחת החברות המפורסמות והמשפיעות בישראל.
אוקיי. ומה מעניין בה עכשיו? טוב, את זה תקראו בפנים...
1760308801587.jpeg
צריך להסביר לכם מי זו חברת אלעל?
כן...
חבל.
בכל מקרה, תציצו כאן.
הבנו.
מה בדיוק הסיפור?

נתב"ג מתרוקן מכל חברת תעופה בינלאומית.
היא מקבלת מונופול רצחני על כלל הטיסות בישראל.
זו התוצאה:
500% מתחילת המלחמה.
1760309452773.png
מצוין.
מה רע?

החגיגה תמיד נגמרת מתישהו.
עכשיו.
המלחמה הסתיימה.
המונופול הסתיים.

בסדר.
אז כולם מבינים שהיא תחזור למצב הישן?

אז זהו שלא.
אל-על לא עשתה סתם כסף וזרקה לפח.
היא סגרה חובות, שיפרה ביצועים, הגדילה מעגלי לקוחות, סגרה חוזים, שיפצה מטוסים.
וכו'.
אף אחד לא יודע כמה היא "באמת" שווה אחרי האירועים הללו.

אוקיי.
מה המצב שלה כרגע?
תראו בעצמכם >

1760309851930.png
קלאס.
כולם מוכרים. המניה תיפול למטה - סוף סיפור?

אולי כן. אולי לא.
בדיוק בשביל זה "הומצא" השורט.

מה זה שורט?
ג'ימיני יסביר טוב ממני...
מה זה שורט (מכירה בחסר)?

שורט היא אסטרטגיה בשוק ההון המאפשרת לסוחר להרוויח מירידת מחיר של מניה.
זהו למעשה הימור נגד הנכס.
כך זה עובד:
הסוחר לווה מניות מגורם אחר ומוכר אותן מיד במחיר הנוכחי בשוק.
אם המחיר יורד כפי שקיווה,
הוא קונה את המניות בחזרה במחיר נמוך יותר,
מחזיר אותן למלווה, ומשלשל לכיסו את ההפרש.
דוגמה: מכרת מניה ב-100 ש"ח. המחיר ירד ל-70 ש"ח. קנית בחזרה ב-70 ש"ח, והרווחת 30 ש"ח למניה.

בקצרצרה, לדיון שלנו:
אלעל יורדת כרגע במחיר. צונחת בטירוף.
לקנות במחיר יקר ולחכות שיעלה - זה "טיפשי".
סוחר "חכם" - לוקח ממישהו שמחזיק, מוכר, קונה אחרי הנפילה הגדולה - מחזיר בזול.
ההפרש של אחוזי הצניחה = הרווח שלו.

רגע. למה "טיפשי" ו"חכם"?
אף אחד לא יודע כמה מניה שווה.
היא תנודתית מאוד. בצדק.
למעלה. למטה.
וכאן מגיע האויב הגדול של ה"שורט" - שורט סקוויז.

מה זה שורט סקוויז (Short Squeeze)?

שורט סקוויז הוא מצב בו מחיר של מניה עולה בחדות ובמהירות,
לא בגלל שיפור בערך החברה,
אלא בגלל לחץ על מי שעשו עליה שורט (השורטיסטים).
כך זה קורה:
  1. עלייה בלתי צפויה: המניה, שרבים הימרו עליה שתרד, מתחילה לעלות.
  2. לחץ ההפסד: השורטיסטים מתחילים להפסיד כסף במהירות ככל שהמחיר עולה.
  3. קנייה כפויה: כדי למנוע הפסדים גדולים, השורטיסטים נאלצים לקנות את המניות בחזרה בשוק ולסגור את פוזיציית השורט שלהם.
  4. כדור שלג: קנייה המונית ופתאומית זו של השורטיסטים יוצרת ביקוש עצום למניה. הביקוש דוחף את המחיר לזנק עוד יותר, מה שמכניס ללחץ נוסף שורטיסטים ומכריח אותם גם לקנות ולסגור.
התוצאה היא קפיצה דרמטית במחיר, אשר "סוחטת" את השורטיסטים מחוץ לשוק.

דוגמה פשוטה:
מניה נסחרת ב-10 דולר. כאשר היא עולה ל-12 דולר, השורטיסטים בבהלה מתחילים לקנות כדי לסגור את ההפסדים. הקנייה שלהם דוחפת את המחיר ל-15 דולר, והלחץ ממשיך להעלות את המחיר ל-20 דולר, הכל בגלל הקנייה הכפויה.

תודה על כל האינטליגנציה...o_O
מה תכל'ס?

שרדתם את כל הטיסה עד כאן.
עובדה קטנה ותצאו לצפות בהנאה.

יש מדד שבודק את "זמן ההחזר".
מדד SIR.
(Short Interest Ratio)

כמה ימי מסחר בממוצע ייקח לשורטיסטים לקנות בחזרה.
1760311046942.png
בקיצור.
טירוף.
השגיאה/עדכון/רכישה וכו' - קצת חריגה מהרגיל = בלאגן.

*אין באמור לעיל משום המלצה לרכישת נייר ערך או לפעולת שורט.
ההמלצה היחידה היא לרכוש כמות פופקורן גדולה,

ולפתוח את גרף אלעל בפלזמה ענקית על אינטרוול של דקה:p

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה