לייטרום ופוטושופ עזרה דחופה בפוטושופ!

• הוסף לסימניות
פעם בכמה זמן, פוטושופ מראה לי הודעה כזאת: ותוקע לי את הפוטושופ לכמה ימים
אשמח לעזרתכם מהי ההודעה ואיך לפתור, זה ממש תוקע לי את העבודה..
תודה רבה!!! (לפי מה שהבנתי אני צריכה לרוקן את הדיסק המקומי אבל זה לא עוזר:(
צילום מסך 2025-08-31 135153.png

• הוסף לסימניות
היי.
זה פשוט כי אין לך מקום בדיסק זה קרה לי פעם וזה חזר לעבוד רק אחרי שרוקנתי ממש את כל הדיסק או השולחן העבודה תלוי איפה שאת מחזיקה את התמונות.
בהצלחה רבה!

• הוסף לסימניות
תודה רבה על העזרה!
אבל רוקנתי וזה עזר לכמה ימים וחזר..
את יודעת אולי איפה אני בדיוק צריכה לרוקן?

• הוסף לסימניות
@הדס כ. קרה לי גם - הבעיה היא שפוטושופ מייצר כמויות של קבצים זמניים (נמצאים בכונן במשתמשים בתיקייה מוסתרת בשם AppData ואז להיכנס ל Local ואז לtemp )
הבעיה מתחילה כשהקבצים הללו לא נמחקים ואז נוצר עומס של קבצים זמניים על המחשב במשקל של עשרות ג'יגה
זה נגרם מכמה סיבות -
או שאין מספיק זיכרון RAM - לשם השוואה 16 GB לא מספיק
או שלא סוגרים בצורה טובה את פוטושופ
או בעייה במחשב שלא מוחק קבצים זמניים
אצלי הסתדר אחרי שהוספתי זיכרון RAM

• הוסף לסימניות
כותבת לך לפעם הבאה את יכולה לעלות צילומסך לגוגל טרנסלייט לכוון על אפשרות של תמונה
1756642747289.png

• הוסף לסימניות
@הדס כ. קרה לי גם - הבעיה היא שפוטושופ מייצר כמויות של קבצים זמניים (נמצאים בכונן במשתמשים בתיקייה מוסתרת בשם AppData ואז להיכנס ל Local ואז לtemp )
הבעיה מתחילה כשהקבצים הללו לא נמחקים ואז נוצר עומס של קבצים זמניים על המחשב במשקל של עשרות ג'יגה
זה נגרם מכמה סיבות -
או שאין מספיק זיכרון RAM - לשם השוואה 16 GB לא מספיק
או שלא סוגרים בצורה טובה את פוטושופ
או בעייה במחשב שלא מוחק קבצים זמניים
אצלי הסתדר אחרי שהוספתי זיכרון RAM
ממש לא קשור לזכרון RAM. אנסה להסביר בלשון פשוטה, בזמן פעולה כל שהיא התוכנה צריכה מקום לרשום בו את החישובים שהיא עושה ווצרת קבצים זמניים, הקבצים האלו לא נמחקים לבד ולכן הדיסק מתמלא. רצוי להקצות שטח נפרד לקבצים אלו ורצוי מאוד בדיסק נפרד ואחת לכמה זמן למחוק אותם. התוכנה מאפשרת להגדיר מקום מדוייק לקבצים אלו וכך יש אפשרות קלה לעקוב אחר הנושא. אנשי מקצוע שמשתמשים הרבה בתוכנות כאלו (עריכת תמונה, עריכת וידאו וכדו׳) מקצים דיסק נפרד לכל הקבצים האלו וכך מייעלים את העבודה.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
אני הלכתי לטכנאית מחשב לבעיה הזו והיא הסבירה לי שכל פעולה שאני עושה במחשב זה נשמר ואנחנו עושות אלפי פעולות בפוטושופ ובנוסף יש את הקבצים זמניים
לכן צריך ללכת למישהו מומחה שיודע איפה הפעולות האלו נמצאות ומוחק אותם - לא לפי הסבר זה יכול למחוק לך קבצים חשובים
אני עושה את זה עם טכנאי אחת לחצי שנה [ואפילו פחות] בשליטה מרחוק
בפעם הקודמת שמחקתי נמחק לי 250 ג'יגה מהמחשב - רק מפעולות - הזוי אבל נכון
בהצלחה....

• הוסף לסימניות
לא צריך שום טכנאי מחשב, זו פעולה מאוד פשוטה. צריך להגדיר לתוכנה scratch disk, לבדוק שאכן התוכנה רושמת למקום המוגדר. אחת לפרק זמן למחוק את הקבצים מאותה ספריה. לחילופין ניתן להתקין במחשב תוכנת ניקוי וכל פרק זמן להפעיל אותה, היא עושה בדיוק את אותה הפעולה ואפילו יותר טוב ובחינם.

• הוסף לסימניות
ד״א בלייטרום זה הרבה יותר חשוב ויש לעשות עוד פעולה כדי לאפשר אופטימיזציה של התהליכים בתוכנה.

• הוסף לסימניות
גם לי זה קרה, מישהי אמרה לי לכתוב בשורת החיפוש של המחשב %TEMP%* ולמחוק הכל
זה מה שעשיתי ונמחקו לי כמויות הזויות!!!!!!

• הוסף לסימניות
גם לי זה קרה, מישהי אמרה לי לכתוב בשורת החיפוש של המחשב %TEMP%* ולמחוק הכל
זה מה שעשיתי ונמחקו לי כמויות הזויות!!!!!!
לכתוב TEMP ללייטרום או לפוטושופ? אני צריכה לפוטושופ..
הבנתי שאני צריכה למחוק קבצים של פוטושופ אבל לא ממש הבנתי איפה..
ויש לי המון תמונות שמחכות לעיבוד.... בבקשה עזרה דחוף!
תודה!!

• הוסף לסימניות
@הדס כ. ישנה תוכנה חינמית בשם WinDirStat ועל ידה את יכולה לראות את כל הקבצים ששמורים לך בזיכרון של המחשב לפי סוגי קבצים ואיפה הם נמצאים בדיוק ואפשר גם למחוק אותם דרך התוכנה אני ממליצה לך להוריד אותה וזה ממש יעזור לך בכל אופן כיוון שכבר ניסית למחוק ואחר כמה ימים התמלא לך שוב אני חושבת שהבעייה יותר עמוקה אם את רוצה בעלי יכול לעזור לך בנושא בפרטי.

• הוסף לסימניות
לכתוב TEMP ללייטרום או לפוטושופ? אני צריכה לפוטושופ..
הבנתי שאני צריכה למחוק קבצים של פוטושופ אבל לא ממש הבנתי איפה..
ויש לי המון תמונות שמחכות לעיבוד.... בבקשה עזרה דחוף!
תודה!!
זה בשורת החפש של המחשב, כנראה זה מוריד את כל הקבצים הכפולים וכו' שנמצאים במערכתצילום מסך 2025-09-15 103540.jpg

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה