עזרה דחופה: הפיכת קו ידני לשכבה נפרדת במנגה

• הוסף לסימניות
שלום לכולם!
לקראת פרוייקט של צביעת איורים (לא שלי) שנסרקו.
יש איזהשהי דרך לייבא את הציור ולהפוך את הרקע לשקוף או ניתן לצביעה. אני זוכרת שלמדתי בעבר אך העניין זרח מפרחוני.
אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי עם זה
קצת בהול.
ים תודות ויום מוצלח לכולם!

• הוסף לסימניות
אם סגור כJPEG או PNG פשוט להכפיל השכבה ולהגדיר מולטיפליי ולמחוק ההיא שלמטה.
נו באמת, בשביל זה קראת לנו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רפי רפי;2135849:

קשוח...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רפי רפי;2135849:

פעם למדו אותי שלא הביישן למד....;)

יאווווו, זה רעיון!!!
הבעיה היחידה כעת היא שהקבצים סגורים על PDF ועם הווינדוס 10 החדש זה חצי אינטרנטי ואין לי מושג מאיפה ממירים את העסק לקובץ תמונתי ראוי לשמו.
נאלצת לקרוא לכם שוב אל הדגל.

אנא, עזרה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יפית כוכב;2135986:

יאווווו, זה רעיון!!!
הבעיה היחידה כעת היא שהקבצים סגורים על PDF ועם הווינדוס 10 החדש זה חצי אינטרנטי ואין לי מושג מאיפה ממירים את העסק לקובץ תמונתי ראוי לשמו.

אנא, עזרה!

אולי אפשר פה. אם לא עובד או חסום, פשוט תעשו פרינט-סקרין.

אגב- עוד משו, ברוב הסורקים (או לפחות אצלי...) הדף לא נראה באמת לבן, אלא יותר אפור כזה...
אז צריך לשחק בהגדרות השכבה- בהירות וקונטרסט. בערך כמו פה:

קבצים מצורפים

• 3.jpg
    KB 614.3 · צפיות: 28
  • הוסף לסימניות
הסתדרתי!
הלכתי על אופציה שמורידה את הרקע והופכתו לשקוף (ידעתי שיש דבר כזה, ידעתי):
convert brightness into opacity>edit
ואז (בגלל שהציורים צוירו בעיפרון והקו היה חלש למדי)
הכפלתי את השכבה והשארתי את ההכפלות אחת על גבי השניה. לאחר מכן צירפתי את כולם לאגודה אחת,
והנה לי קו מחוזק ורקע שקוף ומוכן לצביעה!

תודה לכל העוזרים!
ים הצלחות

• הוסף לסימניות
אוי לאותה בורות,
אבל איך משחקים עם הבהירות של השכבה כפי שעשיתם בציור?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יפית כוכב;2135986:

יאווווו, זה רעיון!!!

אנא, עזרה!

קובץ PDF אפשר להמיר ל JPEG דרך פוטושופ...
לפתוח את הקובץ בפוטושופ ולשמור שוב כ JPEG.

ואם את רוצה לצבוע במחשב ציור ידני, ולקבל את הקו בשכבה נפרדת מהדף - זאת הדרך, אולי היא נראית קצת ארוכה ומורכבת, אבל כשקולטים אותה היא ממש פשוטה:

1. פותחים את הציור הסרוק בפוטושופ.
2. עושים ctrl A ואח"כ ctrl C.
3. פותחים שכבה חדשה.
מכבים את השכבה של התמונה, ואז ממלאים את השכבה החדשה בצבע שחור (בוחרים צבע שחור בפלטת הצבעים ולוחצים Alt + Delete)
4. לוחצים על האייקון של המסכה, מתחת לחלון השכבות, ולוחצים עם העט/ העכבר על המסכה - על המלבן הלבן.
5. לוחצים Alt + המסכה הלבנה. תוצאה: הדף הופך ללבן.
6. עושים ctrl V להדבקת התמונה על המסכה.
7. עושים ctrl I. תוצאה: התמונה הופכת ל Negative.
8. לוחצים ctrl + לחיצה על המסכה. תוצאה: כל הקוים בציור מסומנים.
9. פותחים שכבה חדשה, מכבים את כל השכבות שמתחת, נשאר רק סימון הקוים על רקע שקוף.
10. בוחרים צבע - לצבע הקו, לוחצים על הציור עם מברשת הדלי. תוצאה: כל הקוים נצבעו בצבע ברצוי.
11. מבטלים את בחירת הקוים ע"י ctrl D.
12. פותחים שכבה חדשה מתחת לשכבת הקו, ממלאים את כולו בלבן (Alt + Delete).
13. מוחקים את כל הכתמים וכדו' שנשארו על הדף מהסריקה/ מהעט/ מהעפרון וכו'.
עכשיו ב"ה סוף סוף אפשר להתחיל לצבוע:p

בהצלחה!:)

• הוסף לסימניות
במקום לעשות כמה שכבות תעשי מעט LEVEL CORRECTION ותשחקי עם הכהות והבהירות של הקו. זה נפתח לך בלחיצה ימנית על השכבה, (בתפריט NEW TONAL CORRECTION LAYER)
וכמובן, תהפכי את השכבה למולטיפלי. ממילא כבר לא תצטרכי להבהיר את הדף כי הוא פשוט לא קיים. השכבה שקופה ונשאר רק הקו.
אני עובדת בעיקר על ציורים סרוקים, וזה מה שאני עושה אוטומטית עם כל קובץ שאני פותחת.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יפית כוכב;2136031:
אוי לאותה בורות,
אבל איך משחקים עם הבהירות של השכבה כפי שעשיתם בציור?

כאן:

קבצים מצורפים

• 123.png
    KB 590.2 · צפיות: 16
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י בתיה G;2136047:
קובץ PDF אפשר להמיר ל JPEG דרך פוטושופ...
לפתוח את הקובץ בפוטושופ ולשמור שוב כ JPEG.

ואם את רוצה לצבוע במחשב ציור ידני, ולקבל את הקו בשכבה נפרדת מהדף - זאת הדרך, אולי היא נראית קצת ארוכה ומורכבת, אבל כשקולטים אותה היא ממש פשוטה:

1. פותחים את הציור הסרוק בפוטושופ.
2. עושים ctrl A ואח"כ ctrl C.
3. פותחים שכבה חדשה.
מכבים את השכבה של התמונה, ואז ממלאים את השכבה החדשה בצבע שחור (בוחרים צבע שחור בפלטת הצבעים ולוחצים Alt + Delete)
4. לוחצים על האייקון של המסכה, מתחת לחלון השכבות, ולוחצים עם העט/ העכבר על המסכה - על המלבן הלבן.
5. לוחצים Alt + המסכה הלבנה. תוצאה: הדף הופך ללבן.
6. עושים ctrl V להדבקת התמונה על המסכה.
7. עושים ctrl I. תוצאה: התמונה הופכת ל Negative.
8. לוחצים ctrl + לחיצה על המסכה. תוצאה: כל הקוים בציור מסומנים.
9. פותחים שכבה חדשה, מכבים את כל השכבות שמתחת, נשאר רק סימון הקוים על רקע שקוף.
10. בוחרים צבע - לצבע הקו, לוחצים על הציור עם מברשת הדלי. תוצאה: כל הקוים נצבעו בצבע ברצוי.
11. מבטלים את בחירת הקוים ע"י ctrl D.
12. פותחים שכבה חדשה מתחת לשכבת הקו, ממלאים את כולו בלבן (Alt + Delete).
13. מוחקים את כל הכתמים וכדו' שנשארו על הדף מהסריקה/ מהעט/ מהעפרון וכו'.
עכשיו ב"ה סוף סוף אפשר להתחיל לצבוע:p

בהצלחה!:)

רציתי לתקן את סעיפים 3-5. אשר שם צריך ללחוץ ctrl+ click עם העכבר, על המסכה ואז המסך ניהיה לבן.
וכן את Alt+D ולא Alt+ Delet.

• הוסף לסימניות
תודה חברים על הענות!
איזה כיף!

בתיה G, איזו השקעה, תודה! אם כי, הלכתי על דרך קצרה יותר ושמרתי את שלך לשעת הצורך.

ים תודות והצלחות לכולם!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sweetpanda1;2136190:
רציתי לתקן את סעיפים 3-5. אשר שם צריך ללחוץ ctrl+ click עם העכבר, על המסכה ואז המסך ניהיה לבן.
לא הבנתי. מה זה שונה ממה שכתבתי?
Alt+ Delet.וכן את Alt+D ולא
תנסי ותראי, לא טעיתי, Alt + Delete מבצע את הפעולה של מילוי בדלי על כל השטח המסומן, ואם אין שטח מסומן אז הוא ממלא את כל הדף. יתכן ש Alt+D עושה גם כן את אותה פעולה, לא 'ידעת, לא ניסיתי, אבל גם Alt + Delete.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה