עזרה עזרה דחופה מאד לגבי מכס

• הוסף לסימניות
הזמנתי מasos ביום שישי ב£62

אני תמיד מקפידה לא לעבור את ה270,
אבל חשבתי שהסמל הזה הוא יורו (יוצא 250 ש"ח), ומסתבר שהוא לירה שטרלינג (290 ש"ח!)

עכשיו שלחו לי את ההודעה הזו:

.עלינו להודיעך שכדי שנוכל למסור לך את החבילה, עלינו לקבל ממך את מספר ת"ז שלך
12.85 GBP הזמנתך חויבה גם בדמי שחרור ממכס בסך
סכום זה כולל את תשלום המכס, המיסים ודמי הטיפול
.נא ללחוץ על הלחצן למטה כדי למלא את הדרישות למסירת ההזמנה שלך

.....:הסיסמה שלך היא
.(זה תקף למשך 10 ימים מיום קבלת דוא"ל זה)
.לאחר שתשלח/י את פרטי ת"ז שלך והתשלום שלך יאושר על ידינו, הזמנתך תימסר לך

יוצא עוד 60 ש"ח מכס... מה עושים? יש אפשרות לבטל את זה??

• הוסף לסימניות
אני יודעת שקיימת אפשרות לא לשחרר מהמכס ולהודיע שיעבירו את הסחורה להשמדה

• הוסף לסימניות
פקידי מכס הם קשים מאוד מאוד
אם הסחורה מעוכבת אצלם הדרך היחידה היא לשלם, תבדקי אם לא גובים גם על ימי אחסון. אין מצב להתחנן וכו' הם לא קשובים כלל!
מנסיון מר איתם.

הצעתי רק שיש עוד אופציה לא לשחרר אבל כמובן מה ששילמת על הסחורה לא יוחזר.

• הוסף לסימניות
הזמנתי מasos ביום שישי ב£62

אני תמיד מקפידה לא לעבור את ה270,
אבל חשבתי שהסמל הזה הוא יורו (יוצא 250 ש"ח), ומסתבר שהוא לירה שטרלינג (290 ש"ח!)

עכשיו שלחו לי את ההודעה הזו:

.עלינו להודיעך שכדי שנוכל למסור לך את החבילה, עלינו לקבל ממך את מספר ת"ז שלך
12.85 GBP הזמנתך חויבה גם בדמי שחרור ממכס בסך
סכום זה כולל את תשלום המכס, המיסים ודמי הטיפול
.נא ללחוץ על הלחצן למטה כדי למלא את הדרישות למסירת ההזמנה שלך

.....:הסיסמה שלך היא
.(זה תקף למשך 10 ימים מיום קבלת דוא"ל זה)
.לאחר שתשלח/י את פרטי ת"ז שלך והתשלום שלך יאושר על ידינו, הזמנתך תימסר לך

יוצא עוד 60 ש"ח מכס... מה עושים? יש אפשרות לבטל את זה??
קרתה לי בדיוק אותה תקלה ובאותן נסיבות של בלבול בין יורו לפאונד...
במקרה שלי פשוט התעלמתי מההודעות, לא שילמתי ולא קיבלתי את החבילה ובסוף היא הוחזרה לASOS והם זיכו אותי עליה.
את רק צריכה לעקוב ולוודא שהכסף אכן מוחזר.

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול
הזמנתי 2 חבילות מנקסט אחת על שמי ואחת על שם בעלי.
הדואר מחייב אותי על אחת החבילות 50 שח על מכס יש מה לעשות?

• הוסף לסימניות
רק אוסיף, שבהצעה של @סופי12 יתכן שיש סיכון מסוים.

בדרך כלל, חברות המשלוח לא מסכימות להחזיר חזרה לשולח מחו"ל בחינם,
והמוצר יישלח בחזרה לחו"ל רק לאחר שהמזמין ישלם עליו את עלות המשלוח החוזר / השולח יסכים לספוג עליו גם את עלות ההחזרה.

אני לא יודע האם ל ASOS ספציפית יש מדיניות של החזרה אוטומטית על חשבונם, או שהתמזל מזלה של @סופי12 ומישהו החליט לשלוח בחזרה "על חשבון הברון"...
בכל אופן, תבררו טוב לפני שאתם בוחרים באפשרות של התעלמות, כדי שלא תצאו קרחים מכאן ומכאן.

גמר חתימה טובה!

• הוסף לסימניות
בדרך כלל עלויות משלוח מישראל גבוהות מאד, כך שעדיף לשלם מכס ולקבל את המוצר מאשר לשלם משלוח חוזר.
מנסיון שלי עם חברה אחרת, זה עבר איחסון שלא באשמתי וחוייבתי על אחסון טבין ותקילין , ובסוף המוצר נאבד.. והמוכר לא החזיר את הכסף כי עבר התאריך האחרון, פתיחת מחלוקת לא עזרה כי התלוננתי לחברת האשראי, כך שמה שנשאר זה רק לתבוע את חברת המשלוח לבית משפט..
לא ממליץ להיכנס לסרט הזה.

• הוסף לסימניות
רק אוסיף, שבהצעה של @סופי12 יתכן שיש סיכון מסוים.

בדרך כלל, חברות המשלוח לא מסכימות להחזיר חזרה לשולח מחו"ל בחינם,
והמוצר יישלח בחזרה לחו"ל רק לאחר שהמזמין ישלם עליו את עלות המשלוח החוזר / השולח יסכים לספוג עליו גם את עלות ההחזרה.

אני לא יודע האם ל ASOS ספציפית יש מדיניות של החזרה אוטומטית על חשבונם, או שהתמזל מזלה של @סופי12 ומישהו החליט לשלוח בחזרה "על חשבון הברון"...
בכל אופן, תבררו טוב לפני שאתם בוחרים באפשרות של התעלמות, כדי שלא תצאו קרחים מכאן ומכאן.

גמר חתימה טובה!
חשבתי שיש בכך סיכון ולכן חיכיתי לשמוע עוד דעות.
רק לציין שההזמנה עדיין לא נשלחה לישראל, רק אתמול הזמנתי וכתוב באתר שהיא עדיין שם.
השאלה אם גם ככה יש בזה סיכון?

• הוסף לסימניות
חשבתי שיש בכך סיכון ולכן חיכיתי לשמוע עוד דעות.
רק לציין שההזמנה עדיין לא נשלחה לישראל, רק אתמול הזמנתי וכתוב באתר שהיא עדיין שם.
השאלה אם גם ככה יש בזה סיכון?
אם לא נשלח לישראל, אז מה שכתבתי לא רלוונטי.
כנראה שזה פחות בעיה לבטל כעת, לא לוקח אחריות.

• הוסף לסימניות
לא קראתי הכל,
קיבלת את ההודעה מהמכס או מאסוס?
אם מאסוס (יש חברות שגובות ומשלמות בעצמן את המע"ם והמכס, כמו אמזון) תגידי להם לבטל פריט או את כל ההזמנה.
נראה לי שזה המקרה פה כי המכס שולים לך הודעה רק כאשר מתקבל אצלם ואת כותבת שטרם נשלח.

אם ההודעה מהמכס-
לא מנסיון אישי אבל במקרים כאלה שקרו בנקסט ניתן פשוט לסרב לקבל ואז נשלח חזרה לשולח. סיכון קטן קיים שייאבד. נקסט מזכים אוטומטית. אפשר לנסות לברר באסוס מה המדיניות שלהם.

• הוסף לסימניות
שאלה..
בZIPY אם אני מזמינה מעל 270 יכול להיות מכס
הפתרון הוא לעשות כמה הזמנות???
או לפתוח כמה חשבונות משתמשים ממילים שונים עם פרטי תשלום...?
אשמח לתשובה

• הוסף לסימניות
לא קראתי הכל,
קיבלת את ההודעה מהמכס או מאסוס?
אם מאסוס (יש חברות שגובות ומשלמות בעצמן את המע"ם והמכס, כמו אמזון) תגידי להם לבטל פריט או את כל ההזמנה.
נראה לי שזה המקרה פה כי המכס שולים לך הודעה רק כאשר מתקבל אצלם ואת כותבת שטרם נשלח.

אם ההודעה מהמכס-
לא מנסיון אישי אבל במקרים כאלה שקרו בנקסט ניתן פשוט לסרב לקבל ואז נשלח חזרה לשולח. סיכון קטן קיים שייאבד. נקסט מזכים אוטומטית. אפשר לנסות לברר באסוס מה המדיניות שלהם.
ההודעה היא מאסוס,
באמת שלחתי להם הודעה לשירות לקוחות אם אפשר לבטל...
נתת לי קצת תקווה, נקווה שיצליח בע"ה, אם לא כפרה...

• הוסף לסימניות
שאלה..
בZIPY אם אני מזמינה מעל 270 יכול להיות מכס
הפתרון הוא לעשות כמה הזמנות???
או לפתוח כמה חשבונות משתמשים ממילים שונים עם פרטי תשלום...?
אשמח לתשובה
העקרון הוא: עד 75 דולר מאותה חברה לאותו אדם בתור 72 שעות - פטור מתשלום,
אם בתוך 72 שעות תעשי הזמנות ע"ש אותו אדם מעל 75 דולר יחייבו אותך.
אני עושה ע"ש בעלי אבל מישהי פה כתבה שחייבו אותה על זה..
הפרטי תשלום ממש לא משנה.

• הוסף לסימניות
אות חייבו מנקסט בהזמנה נפרדת על שם בעלי אל הכתובת והמשפחה זהה

• הוסף לסימניות
אין עניין ב72 שעות
יש שתי עניינים נפרדים:
1. איחוד משלוחים. אם מזמינים אחד אחרי השני בית העסק עלול לאחד את המשלוחים. לכן צריך לדעת שהמשלוח יצא לפני ההזמנה הבאה. בדרך כלל 72 שעות יספיקו. הכי טוב לקבל אישור שההזמנה יצאה. (בנקסט בד"כ תוך יום)
2. עניין נפרד- המכס אינו מתחשב בכמה שקיות הגיעו אלה בסכום הכולל של כלל השקיות שהגיעו באותו יום. צריך מזל די גרוע אבל גם אם הזמנתם בנפרד ואפילו לא באותו יום זה עלול לנחות במכס ביחד. בגלל שבדיקת המכס היא מדגמית ובמדגם צריכים לעלות שתי המשלוחים, הסיכוי לא מאוד גבוה.

• הוסף לסימניות
אין עניין ב72 שעות
יש שתי עניינים נפרדים:
1. איחוד משלוחים. אם מזמינים אחד אחרי השני בית העסק עלול לאחד את המשלוחים. לכן צריך לדעת שהמשלוח יצא לפני ההזמנה הבאה. בדרך כלל 72 שעות יספיקו. הכי טוב לקבל אישור שההזמנה יצאה. (בנקסט בד"כ תוך יום)
2. עניין נפרד- המכס אינו מתחשב בכמה שקיות הגיעו אלה בסכום הכולל של כלל השקיות שהגיעו באותו יום. צריך מזל די גרוע אבל גם אם הזמנתם בנפרד ואפילו לא באותו יום זה עלול לנחות במכס ביחד. בגלל שבדיקת המכס היא מדגמית ובמדגם צריכים לעלות שתי המשלוחים, הסיכוי לא מאוד גבוה.
רשות המיסים לא תסכים איתך לגבי העניין הזה.

מעתיקה לך מהאתר של רשות המיסים לגבי יבוא אישי עד 75 דולר:
לתשומת לב:
שתי חבילות או יותר שיישלחו מאותו ספק לאותו לקוח בהפרש של עד 72 שעות, ייחשבו כמשלוח אחד שפוצל, ומסי היבוא יחושבו לפי ערכם הכולל של כל הטובין יחד.

• הוסף לסימניות
אות לי המידע שהבאת מאד מענין וחשוב, תודה! (איך את מגיעה אל הדברים האלו?)
זה מסביר איך הם נהיו יעילים לאחרונה, אני רגילה לא לדייק אם הסכום ותמיד עבר לי בסדר.
לאחרונה נתקעתי כשעברתי ממש בכמה שקלים, ועוד חברה ספרה לי.
אז נדע שהם רציניים וזה כבר לא ענין מדגמי.

אגב לפותחת השאלה וגם לאחרות, במקום להסתבך אני הייתי משלמת. זה 17% ועל כל מוצר שאנחנו קונות בארץ אנחנו משלמות בלי לחשוב. אז נכון שזה לא נעים, ושנשתדל לפעם הבאה, אבל איכשהו כשאנחנו שומעות על חבילה שנתקעה במכס קצת מאבדים פרופורציה. אנחנו משלמות סכומים מטורפים למעמ בלי לקרא להם בשם. אז עוד 50 ש'. אלא אם הדברים לא נחוצים ושווה להתעכב עוד כמה שבועות בהחזר חבילה והזמנה מחודשת. בעיני התעסקות מוגזמת.

• הוסף לסימניות
קבלי את זה - הנחייה לעובדים ברשות הדואר - אולי זה ייתן תשובה להרבה שאלות שעולות בפורום
הפרטים שנמחקו לא רלוונטים לכאן -
צפה בקובץ המצורף 388584
לא רלוונטי עבורי...
כי לא מדובר על נקסט, ובנוסף הגבייה של המכס נעשית עוד לפני שהפריט משוחרר מחו"ל על ידי חברת המשלוחים מחו"ל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה