בלת"קמחפשת עזרה דחופה,
רעיון למקום עבודה עבור בחורה נושרת בת 19,
הבחורה התרחקה מאוד מאוד, כרגע מחפשת ובודקת לחזור, אבל הכל מאוד רגיש וזהיר.
מחפשת רעיון למקום עבודה עדיף עם מגורים שיכולה להיות בו, עדיף מקום דתי רגוע ומכיל.
*לא מתאים לחזור לבית מסיבות מסוימות
* לא הכיוון עדיין של מדרשה וכו', חוץ מזה שהיא רוצה להרוויח כסף.
אודה לכל רעיון! מדובר ממש בפיקוח נפש!
כרגע נמצאת במקום עבודה שמחלל שבת, ורוצה לעזוב למקום שתוכל לשמור בו את השבת
נייס.מה עם שירות לאומי? יש שם דירות לבחורות ואפשרות תעסוקה מגוונת ושנותנות ערך לחיים (שזה קריטי לנוער בסיכון)
אם כי זה שירות לאומי, על כל מה שזה אומר, ומידי הרבה דתיות יוצאות בשאלה שם, אז צריך בדיקה רצינית אם זה מתאים לה באמת.
יש שירות לאומי בהייטק, בבתי חולים, בחינוך מיוחד ובכל מיני תחומים מענינים אחרים.
בעיקרון היא יותר חכמה מזה,במודיעין יש חברה שמחפשת בנרות עובדות שמכינות לעובדים את האוכל לארוחת בוקר- כמו טוסטים, קפה וכו'
ומשלמים 9,000 ש"ח + מוניות
מכירה בחורה כנ"ל שעובדת שם
אני יכולה להשיג לך פרטים אם זה רלוונטי
גם אני מיד עלה לי על צוהר לטוהר ברכסים.אני שואלת שוב, אם יש למישהו רעיון של מקום ספציפי,
שוב, אני לא יכולה לפרט, אבל זה סיפור מאוד קשה ומורכב.
תודה מראש לכולם!
בגלל סוף המשפט, התחילה כמה פעמים, שכלית היא מסוגלת פלוס, אבל נפשית לא מסוגלת להשקיע בזה עכשיו את עצמהתשלחו אותה ללמוד מקצוע ברמה. היא תהיה עסוקה. למה לחפש כל מיני עבודות מזדמנות. שתלמד לימודים גבוהים כמובן אם זה מתאים לה .
מה עם שירות לאומי? יש שם דירות לבחורות ואפשרות תעסוקה מגוונת ושנותנות ערך לחיים (שזה קריטי לנוער בסיכון)
אם כי זה שירות לאומי, על כל מה שזה אומר, ומידי הרבה דתיות יוצאות בשאלה שם,
מה עם שירות לאומי? יש שם דירות לבחורות ואפשרות תעסוקה מגוונת ושנותנות ערך לחיים (שזה קריטי לנוער בסיכון)
אם כי זה שירות לאומי, על כל מה שזה אומר, ומידי הרבה דתיות יוצאות בשאלה שם, אז צריך בדיקה רצינית אם זה מתאים לה באמת.
בעיקרון היא יותר חכמה מזה,
אבל יש מצב שבתור פיתרון ביינים זה יהיה טוב
אני מאוד אודה לעוד פרטים
על שירות לאומי לבנות נאמר ע"י החזו"א שזה יהרג ואל יעבור. (מקורות: בספר במחיצתם של הרב לורנץ)מה עם שירות לאומי? יש שם דירות לבחורות ואפשרות תעסוקה מגוונת ושנותנות ערך לחיים (שזה קריטי לנוער בסיכון)
על שירות לאומי לבנות נאמר ע"י החזו"א שזה יהרג ואל יעבור. (מקורות: בספר במחיצתם של הרב לורנץ)
לא משנה באיזה מצב דתי הבחורה נמצאת
זה כמו שנציע לה ללכת למקום שעובדים ע"ז.
ואם החזו"א לא היה אומר את זה- לעולם לא הייתי מתבטאת ככה!!
ברור שמצריך שאלת רב,לגבי שרות לאומי- חייב שאלת רב. זה לא פשוט בכלל.
ברור שזה לא פשוט, ולא ברור מה תהיה התשובה של הרב, אבל לא להציע לה שרות לאומי בלי שאלת רב. אגב במקרים מסויימים יש מצב שהרב ימליץ דווקא על שרות צבאי לא לאומי (יכול להיות שרק לבנים לא לבנות, אבל ברעיון), כדי שיהיה מסגרת מחייבת שתגרום לבנאדם להיות ממוסד יותר ומאופס יותר.ברור שמצריך שאלת רב,
אבל על בחורה שנמצאת כבר במקום גרוע לעיתים קרובות ההלכות משתנות.
(החזו״א אמר שזה יהרג ועל יעבור, כי אישה צריכה להיות ברשות אביה או בעלה, אבל אישה שבכל מקרה לא ברשות אביה כרגע - רק רב רציני יכול להכריע).
עריכה: ובכאלו מקרים, בד״כ מעדיפים כמעט כל דבר שישאיר את הילדה בריאה נפשית וחיה, כי שני הדברים האלו לא פשוטים בכלל לנוער נושר.
אין קשר להתנגדות הרבנים לשירות לאומי חוץ מהשם המשותף,לגבי שרות לאומי- חייב שאלת רב. זה לא פשוט בכלל.
מי אמר שיש קשר?אין קשר להתנגדות הרבנים לשירות לאומי חוץ מהשם המשותף,
ההתנגדות הייתה נגד חובה לכל הבנות החרדיות,
אבל לא חושב שיש משהו בעייתי להיות כח עזר בבית חולים.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים