דרוש מידע עזרה דחופה! מה עושים???

• הוסף לסימניות
התחלתי בגמילה עם הבן שלי בן שנתיים ושבעה חודשים.
בנתיים עברו שלושה ימים שהוא בלי טיטול אחרי הצהרים וכל פעם שמפספס הוא פותח בבכי ובצרחות ומצד שני כמעט ולא עושה בשרותים.
האם זה נורמלי הבכי הזה ? ככה לומדים? זה מרגיש לי שהוא לא רוצה לפספס וגם לא רוצה ללכת לשרותים... (גילוי נאות: זה ילד ראשון אז אני חסרת ניסיון....)
אשמח לכל עזרה ועידוד....!

• הוסף לסימניות
אולי זה יעזור

• הוסף לסימניות
תודה, קראתי את זה אבל אני לא יודעת אם הבכי המבוהל נורמלי

• הוסף לסימניות
דברת איתו?
הסברת לו מה הולך לקרות?
הכי חשוב לדבר עם הילד על כך שהולכים להוריד לו את הטיטול ומה הולך לקרות.

• הוסף לסימניות
ראיתי שכתבת שאחרי צהריים הוא בלי טיטול, לפעמים זאת הבעיה שצריך להוריד לכל היום בבת אחת, ואז הילד מתרגל, נכון שצריך שיתו"פ עם המטפלת/הגננת, אבל עדיין לפעמים רק זה הפיתרון.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אין לי עידוד אבל כן יכולה לומר שעם אחד הילדים, לא ראשון ולא שני, נתקלתי בקשיים משמעותיים.
התהליך לא זרם וכל מי שהתייעצתי איתו אמר לי דבר אחד ברור- אם לא הולך טוב, מאיזושהיא סיבה, סימן שהילד לא בשל.
להרפות ולחזור לזה מאוחר יותר.
השבוע שמעתי מהרופאה בטיפת חלב שעד גיל 3.5 לבנים זה סביר לגמרי אין מה להילחץ ולא להלחיץ את הילד.
הבכי שאת מתארת נשמע הגיוני לגמרי. הוא נשמע ילד חכם שערני למה שקורה איתו, ולילד חכם- פספוס זו אכן סיבה לבהלה וגם בכי

• הוסף לסימניות
אין לי עידוד אבל כן יכולה לומר שעם אחד הילדים, לא ראשון ולא שני, נתקלתי בקשיים משמעותיים.
התהליך לא זרם וכל מי שהתייעצתי איתו אמר לי דבר אחד ברור- אם לא הולך טוב, מאיזושהיא סיבה, סימן שהילד לא בשל.
להרפות ולחזור לזה מאוחר יותר.
השבוע שמעתי מהרופאה בטיפת חלב שעד גיל 3.5 לבנים זה סביר לגמרי אין מה להילחץ ולא להלחיץ את הילד.
הבכי שאת מתארת נשמע הגיוני לגמרי. הוא נשמע ילד חכם שערני למה שקורה איתו, ולילד חכם- פספוס זו אכן סיבה לבהלה וגם בכי
הוא אכן ילד חכם מאד מאד ומפותח הרבה מעבר לגילו לכן לא רציתי לדחות את זה עוד.
בעז"ה ביום ראשון סיכמנו עם הגננת שמורידים לגמרי גם בגן.

• הוסף לסימניות
מניסיון - עם מקרה דומה ילד שהיה צורח בכל פעם שפספס - ואז פשוט היה מתאפק ומחכה לטיטול של הלילה....
לגמול בבת אחת גם לילה גם בוקר
לקנות פרס גדול ועוד כמה קטנים ולתגמל
לתת לו ללכת לשרותים אפילו סתם גם אם הוא לא צריך... ואחכ לתת לו שוקולד \ סוכריה , לשחד אותו קצת ;)

זה קורה בדר״כ אצל ילדים בוגרים יותר
ובאופן כללי אצל בנים הגמילה תמיד ארוכה ומתישה יותר

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
בעז"ה ביום ראשון סיכמנו עם הגננת שמורידים לגמרי גם בגן.
מקווה בשבילך שזה מה שיעזור לו. אבל אם לא, הכי חשוב שלא תילחצי.
גם אצלי הבעיות היו דווקא עם הילד הכי חכם ובוגר ביחס לשאר אחיו. ושאת הגמילה אצלו יצא לי להתחיל בגיל גדול יחסית.
מענין אם זה קשור.. והאם אפשר להסיק מזה שאצל ילדים מפותחים כדאי דווקא להתחיל מוקדם? לא יודעת...

• הוסף לסימניות
הוא נכנס להיסטריה גם שיש לו טיטול בלילה והוא עושה....

• הוסף לסימניות
אוי רחמי עליכם... :(
אגב למה התחלת כי הוא בקש או שאת בלחץ שיגמל?...
מעניין אותי לדעת אם בני בשל לכך...

• הוסף לסימניות
הוא כבר נואם לי מלא זמן" אני עושה בשרותים"... מלא חברים שלו בגן גמולים וכבר לא כ"כ ראיתי הבדל אם נחכה או שנעשה את זה עכשיו...

• הוסף לסימניות
נשמע שהוא בשל אז חבל להפסיק..
תשבי איתו בסבלנות עם ספר שתהיה לו חוויה.
ולגבי הבכיות והבהלה פשוט להרים אותו ולחבק אותו (אפילו שהוא רטוב.. או לפחות ללטף ולהרגיע)
עד שהוא נרגע ומבין שזה בסדר ולא מפחיד.

• הוסף לסימניות
נשמע שהוא בשל אז חבל להפסיק..
תשבי איתו בסבלנות עם ספר שתהיה לו חוויה.
ולגבי הבכיות והבהלה פשוט להרים אותו ולחבק אותו (אפילו שהוא רטוב.. או לפחות ללטף ולהרגיע)
עד שהוא נרגע ומבין שזה בסדר ולא מפחיד.
ואוו!
את לא מבינה כמה עודדת אותי.....

• הוסף לסימניות
גם אני חושבת שהכי חשוב להרגיע את הילד. לא לעשות בכלל עסק מכך שהוא מפספס.
ההיפך: להגיד לו "נכון, זה לא נעים לך", להראות שמבינים אותו ולהוריד לגמרי את הלחץ.

• הוסף לסימניות
שלושה ימים וכבר אין להורים סבלנות ...
באמת ???
וילד כל כך קטן, בן שנתיים וחצי.
צריך הרבה סבלנות ומידי פעם מנקים את הריצפה (ועוד כמה מקומות ...).
שוטפים את המכנסיים וכדומה.
וכן,
לפעמים לאחר כמה שבועות צריך 'לסגת לאחור' ולהתייעץ עם יודעי דבר (גננת, רופא-ילדים פסיכולוג ילדים וכדומה).
אבל
צריך להתאזר בסבלנות ולא 'ללחוץ' על הילד.
מעולם לא שמעתי על ילד שלמד בשלושה ימים.
גמלתי כמה וכמה ילדים
וזה דרש הרבה סבלנות.
בהצלחה !

• הוסף לסימניות
זה מזכיר לי את האמרה
שבכור מקבל פי שניים בירושה.
פיצוי על כך שהוריו היו חסרי-נסיון.
======
בקיצור:
התנהגות הילד ממש נורמלית ורק נדרש זמן וסבלנות
מהילד ומהוריו.
ואם מנקים משהו מידי פעם, זה לא נורא ...
ניקיתי מאות בגדים מלוכלכים (לא השארתי אותם לאשתי ...), וממש לא קרה לי שום דבר.
רק התבגרתי קצת.

רק כדאי לא לנסוע בשבתות הקרובות להורים המבוגרים, שבדרך-כלל כבר אין להם סבלנות לתקלות.

הרבה נחת !

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה