עזרה דחופה ממקצועניות השוקולד

• הוסף לסימניות
יש לי כמה שאלות למרות שאני לא מתחילה בנושא
(אני ממש באמצע אשמח לעזרה און ליין)
1) למה אני לא מצליחה להמיס את השוקולד "נורמלי" קרי שיהיה נוזלי? זה תלוי בסוג השוקולד?
קניתי מחנות מתמחים ואמרו לי שם שזה של כרמית וזה הכי טוב ובכ"ז השוקולד יוצא יבש ולא נוזלי ואי אפשר להכין מזה פרלינים ?:(
ניסיתי את כל השיטות להמסה : תנור 50 מעלות, מיקרו, שקית בתוך מים רותחים.
2) אם כבר שקית זילוף- אין לי כרגע בבית אז המסתי בשקית אוכל רגילה הבעיה שבגלל החום השקית נקרעת :mad:
3) שקף אני אמורה להכניס חתיכות קטנות של שקף לתבניות הפרלינים (תבנית גליליות) וע"ז לשפוך את מילוי הפרלין. השאלה באיזה צד להניח את השקף ? וגם מתי לקלף את השקף?
ניסיתי לקלף וזה לא...
תודה רבה מראש

• הוסף לסימניות
ניסית להמיס בסיר כפול? (בן מארי)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בד"כ הסיבה לכך שהשוקולד לא נהינ נוזלי זה בגלל שהוא פגש מים לפני שהמסת אותו, או שלקחת את זה עם ידיים רטובות, או שזה היה מעל אדי בישול וקלט אותם, או שהכלי שבו שמת אותו היה מעט רטוב,
יש להקפיד שיהיה יבש לגמרי,
השיטה הטובה ביותר להמיס שוקולד זה במקרו, להמיס מעט לכמה שניות, להוציא ולערבב, כמה פעמים, בהצלחה!
עם שקפים לא התעסקתי.

• הוסף לסימניות
מנסיון רב
שוקולד השחר היחיד שמגיע להמסה מלאה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרגלית10;1237484:
בד"כ הסיבה לכך שהשוקולד לא נהינ נוזלי זה בגלל שהוא פגש מים לפני שהמסת אותו, או שלקחת את זה עם ידיים רטובות, או שזה היה מעל אדי בישול וקלט אותם, או שהכלי שבו שמת אותו היה מעט רטוב,
השיטה הטובה ביותר להמיס שוקולד זה במקרו, להמיס מעט לכמה שניות, להוציא ולערבב, כמה פעמים, בהצלחה!
עם שקפים לא התעסקתי.

נכון
שוקולד שבא במגע עם מים הלך עליו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרגלית10;1237484:
עם שקפים לא התעסקתי.

ובתוך שקית?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sari93;1237507:
נכון
שוקולד שבא במגע עם מים הלך עליו

הקפדתי ולא היה מים

• הוסף לסימניות
אני רוצה תשובות בבקשה!

• הוסף לסימניות
נסי חברה אחרת
הבנתי מחברה ששוקולד כרמית קצת בעייתי בהמסה

לגבי השקף- אין לי מושג

• הוסף לסימניות
אני מכניסה שוקולד (של חב' השחר)לשקית מרשרשת סוגרת
ומכניסה לספל מים רותחים ומשתמשת לזילופים עדינים מאד
ע''י חירור בקיסם.
לגבי שקף:
שופכים את השוקולד ע''ג הצד הפנימי של השקף,מצמידים לעוגה
וכד',מצננים ואז מקלפים.
לגבי פרלינים מדוגמים:
עד כמה שידוע לי,התבניות מגיעות מוכנות עם שקף-שאגב חד פעמי-יוצקים אליהם את השוקולד מצננים,משחררים ומקבלים פרלין מדוגם.
בתקוה שעזרתי

• הוסף לסימניות
צימקאו מגיע אצלי לנקודת נוזל ומתפקד נהדר בתבניות פרלין!

המיסי עם קערה חסינת אש מעל פינג'אן (דברתי סינית?...) ללא שום מרכיב נוסף!!

ישנה אפשרות נוספת, ו-אל תהרגו אותי, זה הולך מצוין והתוצאה פי מליון, אבל זה טוב רק לכמויות גדולות (40 ומעלה):

שימי בפינג'אן ריצ' או שמנת מתוקה וחממי לאט. את השוקולד חותכים לקוביות קטנות ומכניסים לריצ', מקפידים על השוואת טמפרטורות.

כעת את יכולה להכניס ללא חשש אבקת נוגט, קפה וכל מרכיב יבש.

התערובת מקבלת צבע חום בהיר, ואת מוסיפה שוקולד לפי דרגת הסמיכות הרצויה.

כשתגיעי לרמת סמיכות משביעת רצון צקי מעט לתבנית. תני לזה דקה או שתיים לקרוש ואת תוסיפי מילוי, זה הולך מצוין עם מילוי רטוב- אוכמניות, דובדבן, פרות יער וכדו'.

לאחר שהנחת את המילוי בדיוק במרכז את יוצקת עוד שוקולד ו'סוגרת' את המילוי מכל הצדדים.

מתקבל פרלין נימוח (לא צריך לנשוך ו'לשבור' את השוקולד כשאוכלים, אלא פשוט לנגוס רגיל-) עם הפתעה שנשפכת יפה...

בהצלחה!!

קבצים מצורפים

• PB210167.JPG
    2 MB · צפיות: 46
  • הוסף לסימניות
אם את מדברת על שוקולד לבן או חלבי של כרמית הוא באמת יותר בעייתי, אבל שוקולד מריר רגיל לא אמור להיות בעיה, אלא אם כן כמו שאמרו, טפטף עליו מים/נוזל כלשהו,
להמסה מושלמת אני ממיסה במיקרו עוצרת כל 40 שניות ומערבבת, את יכולה להוסיף לו 1-2 כפות שמן.
למקרה שלך הייתי מוסיפה לו חמאת קקאו שניתן להשיג בחנויות המתמחות,
אכן, שוקולד צמקו מתפקד נהדר לפרלין אבל טעמו גרוע, אם את מחליטה ללכת על צמקאו לפחות תוסיפי לו באותה כמות שוקולד מריר איכותי עם 60-70 מוצקי קקאו, ואז הטעם יתאזן.

לגבי זילוף בשוקולד בשקית אוכל, אין לזה מנוס רק להשתמש בשקית טובה יותר ועבה יותר, לא חובה שקית זילוף את יכולה שקיות יומלדת או סתם שקיות סנדוויץ עבות יותר, ואז השקית לא תקרע.

לגבי השקפים, תמששי עם היד את שני הצדדים של השקף, הצד המחוספס שבו מרגישים את ההדפס הוא הצד הפנימי ועליו תשפכי את השוקולד, לאחר הקפאה מוחלטת שהשוקולד כולו קר מאוד את יכולה לחלץ ולהוריד את השקף.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חדוי כנרת;1237761:
אני מכניסה שוקולד (של חב' השחר)לשקית מרשרשת סוגרת
ומכניסה לספל מים רותחים ומשתמשת לזילופים עדינים מאד
ע''י חירור בקיסם.
לגבי שקף:
שופכים את השוקולד ע''ג הצד הפנימי של השקף,מצמידים לעוגה
וכד',מצננים ואז מקלפים.
לגבי פרלינים מדוגמים:
עד כמה שידוע לי,התבניות מגיעות מוכנות עם שקף-שאגב חד פעמי-יוצקים אליהם את השוקולד מצננים,משחררים ומקבלים פרלין מדוגם.
בתקוה שעזרתי

תודה
מזה שקית מרשרשת?
ואנסה שחר למרות שכולם אמרו לי כרמית

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1237785:
צימקאו מגיע אצלי לנקודת נוזל ומתפקד נהדר בתבניות פרלין!

המיסי עם קערה חסינת אש מעל פינג'אן (דברתי סינית?...) ללא שום מרכיב נוסף!!

ישנה אפשרות נוספת, ו-אל תהרגו אותי, זה הולך מצוין והתוצאה פי מליון, אבל זה טוב רק לכמויות גדולות (40 ומעלה):

שימי בפינג'אן ריצ' או שמנת מתוקה וחממי לאט. את השוקולד חותכים לקוביות קטנות ומכניסים לריצ', מקפידים על השוואת טמפרטורות.

כעת את יכולה להכניס ללא חשש אבקת נוגט, קפה וכל מרכיב יבש.

התערובת מקבלת צבע חום בהיר, ואת מוסיפה שוקולד לפי דרגת הסמיכות הרצויה.

כשתגיעי לרמת סמיכות משביעת רצון צקי מעט לתבנית. תני לזה דקה או שתיים לקרוש ואת תוסיפי מילוי, זה הולך מצוין עם מילוי רטוב- אוכמניות, דובדבן, פרות יער וכדו'.

לאחר שהנחת את המילוי בדיוק במרכז את יוצקת עוד שוקולד ו'סוגרת' את המילוי מכל הצדדים.

מתקבל פרלין נימוח (לא צריך לנשוך ו'לשבור' את השוקולד כשאוכלים, אלא פשוט לנגוס רגיל-) עם הפתעה שנשפכת יפה...

בהצלחה!!
רק צמקאו?
כי זה לא טעים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראל44;1238038:
אם את מדברת על שוקולד לבן או חלבי של כרמית הוא באמת יותר בעייתי, אבל שוקולד מריר רגיל לא אמור להיות בעיה, אלא אם כן כמו שאמרו, טפטף עליו מים/נוזל כלשהו,
להמסה מושלמת אני ממיסה במיקרו עוצרת כל 40 שניות ומערבבת, את יכולה להוסיף לו 1-2 כפות שמן.
למקרה שלך הייתי מוסיפה לו חמאת קקאו שניתן להשיג בחנויות המתמחות,
אכן, שוקולד צמקו מתפקד נהדר לפרלין אבל טעמו גרוע, אם את מחליטה ללכת על צמקאו לפחות תוסיפי לו באותה כמות שוקולד מריר איכותי עם 60-70 מוצקי קקאו, ואז הטעם יתאזן.

לגבי זילוף בשוקולד בשקית אוכל, אין לזה מנוס רק להשתמש בשקית טובה יותר ועבה יותר, לא חובה שקית זילוף את יכולה שקיות יומלדת או סתם שקיות סנדוויץ עבות יותר, ואז השקית לא תקרע.

לגבי השקפים, תמששי עם היד את שני הצדדים של השקף, הצד המחוספס שבו מרגישים את ההדפס הוא הצד הפנימי ועליו תשפכי את השוקולד, לאחר הקפאה מוחלטת שהשוקולד כולו קר מאוד את יכולה לחלץ ולהוריד את השקף.

בהצלחה!

תודה לכולכן
בקיצור לקנות שוקולד שחר ושקיות עבות

• הוסף לסימניות
אין לי מיקרוגל ואני ממיסה בתוך הקומקום!
אבל רק כמויות קטנות, עד 100 גר'.
אני שמה 2 קוביות בתוך 2 שקיות סנדוויץ פשוטות (אחת בתוך השניה) או אחת איכותית או שקית יום הולדת. מכניסה לקומקום עם מים וסוגרת את המכסה על הקצה הפתוח של השקית. (לא מאוד צפוף כמובן)
מפעילה את הקומקום, מחכה קצת, ואם יש צורך- מפעילה שוב.
לכמות יותר גדולה, אין ברירה, רק בן-מארי.

• הוסף לסימניות
אין לי מיקרוגל ואני ממיסה בתוך הקומקום!
אבל רק כמויות קטנות, עד 100 גר'.
אני שמה 2 קוביות בתוך 2 שקיות סנדוויץ פשוטות (אחת בתוך השניה) או אחת איכותית או שקית יום הולדת. מכניסה לקומקום עם מים וסוגרת את המכסה על הקצה הפתוח של השקית. (לא מאוד צפוף כמובן)
מפעילה את הקומקום, מחכה קצת, ואם יש צורך- מפעילה שוב.
לכמות יותר גדולה, אין ברירה, רק בן-מארי.

• הוסף לסימניות
הצמקאו הרגיל הוא מעולה וחבל על הכסף. מי שכתב להוסיף חמאת קקאו או ריצ' זה באמת משביח את הטעם.
אני גם כן אוהבת להמיס בקומקום, או בבן מארי. במיקרו זה יכול בקלות רבה להישרף, בבן מארי מאוד נוח לקחת סיר קטן ולשים בו מים ומעליו קערית פיירקס ואז בתוכה את השוקולד או אפילו יחד עם השקית מעל הקערית, ואפשר לחמם שוב ושוב בהתאם לצורך, במיקרו לא נראה לי שזה טוב לחמם יותר מפעם אחת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה