דרוש מידע עזרה דחופה - תינוקת בת שנה שלא ישנה בלילה 😱

• הוסף לסימניות
סליחה על ההקפצה...
מצאתם פתרון?
מה אפשר לעשות אחרי שעברתי 3 יועצות שינה ושלמתי אלפי שקלים
ואין, נאדה, הילדה לא ישנה רצוף
כל לילה עושה חלון ערות של שעתיים שלוש
והקטע שהיא לא בוכה זה אומר שהיא לא סובלת או כואב לה

מישהי יודעת לומר לי איזה בדיקות דם כדאי לעשות
אולי חסר לה ויטמין או משהו?

זה הפתרון האחרון...
אהה גם מלטונין לא עוזר לה :(

זה לא פשוט ובטח לא פשוט למי שעובדת, ככה זה תינוקות - אני לא חושבת שיש לזה פתרון כי זה חלק מההתפתחות.

ניסיתם להחזיק אותה ערה במהלך היום? לסדר את השעות? אולי בבוקר היא ישנה הרבה?

• הוסף לסימניות
סליחה על ההקפצה...
מצאתם פתרון?
מה אפשר לעשות אחרי שעברתי 3 יועצות שינה ושלמתי אלפי שקלים
ואין, נאדה, הילדה לא ישנה רצוף
כל לילה עושה חלון ערות של שעתיים שלוש
והקטע שהיא לא בוכה זה אומר שהיא לא סובלת או כואב לה

מישהי יודעת לומר לי איזה בדיקות דם כדאי לעשות
אולי חסר לה ויטמין או משהו?

זה הפתרון האחרון...
אהה גם מלטונין לא עוזר לה :(
הבת שלי גם ככה
כרגע תקופה שבלי עין הרע יחסית יותר טוב
מה ששמתי לב שכשאני משכיבה מוקדם זה פחות קורה...

• הוסף לסימניות
זה לא פשוט ובטח לא פשוט למי שעובדת, ככה זה תינוקות - אני לא חושבת שיש לזה פתרון כי זה חלק מההתפתחות.

ניסיתם להחזיק אותה ערה במהלך היום? לסדר את השעות? אולי בבוקר היא ישנה הרבה?
3 שעות ביום לתינוקת כמעט בת שנה זה הרבה?
אני משכיבה אותה מאוחר, ב20:30
והסדר יום שלה מאד מסודר וקבוע

יש לה את הבעיות שינה מאז שנולדה, זה לא חדש...

• הוסף לסימניות
הבת שלי גם ככה
כרגע תקופה שבלי עין הרע יחסית יותר טוב
מה ששמתי לב שכשאני משכיבה מוקדם זה פחות קורה...
כשהשכבתי מוקדם לא נרדמה בכלל...
היא יכולה לרקוד במיטה גם 4 שעות :)

• הוסף לסימניות
כשהשכבתי מוקדם לא נרדמה בכלל...
היא יכולה לרקוד במיטה גם 4 שעות :)
אני משכיבה אותה בערך שעתיים
ואז באזור 7 היא נרדמת די מהר
אם ההשכבה מתאחרת ל7.30 או אחרי אז לוקח לה קצת זמן להירדם...

• הוסף לסימניות
אני משכיבה אותה בערך שעתיים
ואז באזור 7 היא נרדמת די מהר
אם ההשכבה מתאחרת ל7.30 או אחרי אז לוקח לה קצת זמן להירדם...
אני יכולה לבקש דבר כזה מהמטפלת?
שתישן פחות מכולם?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
היא ישנה רק 3 שעות במשך כל שעות היום?
יצאתי מבולבלת,
זה הרבה או קצת?
🫣

• הוסף לסימניות
יצאתי מבולבלת,
זה הרבה או קצת?
🫣

אם זה בזמן המעון (והיא ישנה עוד אחרי) אז זה הרבה לדעתי
אם זה 3 שעות בסך הכל בכל שעות היום אז זה בסדר, לא נשמע הרבה, היא חייבת את זה

איך היא בדיוק ישנה במהלך היום? מאז שקמה עד השעה שאת משכיבה אותה לישון?

• הוסף לסימניות
אני גם עברתי אותו דבר עם הבת שלי, עד שפשוט מאוד החלטתי שאני מפסיקה להניק באמצע הלילה.
רק ליפני השינה ובבוקר. באמת לקח שבוע שהיא היתה מתעוררת בלילה ובוכה אז בעלי שיהיה בריא היה קם אלה יוצא איתה מהחדר לסלון ומנסה להרדים אותה חזרה. כי אם אני הייתי קמה היא לא היתה מוותרת לי ורק רוצה את הנקה.
ובאמת ברוך השם אחרי שבוע שבוע וחצי חזרנו לישון לילה שלם אחרי שבמשך יותר מחצי שנה הייתי מתעוררת ממנה כמה פעמים בלילה...

• הוסף לסימניות
אם זה בזמן המעון (והיא ישנה עוד אחרי) אז זה הרבה לדעתי
אם זה 3 שעות בסך הכל בכל שעות היום אז זה בסדר, לא נשמע הרבה, היא חייבת את זה

איך היא בדיוק ישנה במהלך היום? מאז שקמה עד השעה שאת משכיבה אותה לישון?
כן, ישנה 3 שעות אצל המטפלת
ואני משכיבה אותה אזור 20:00
אני גם עברתי אותו דבר עם הבת שלי, עד שפשוט מאוד החלטתי שאני מפסיקה להניק באמצע הלילה.
רק ליפני השינה ובבוקר. באמת לקח שבוע שהיא היתה מתעוררת בלילה ובוכה אז בעלי שיהיה בריא היה קם אלה יוצא איתה מהחדר לסלון ומנסה להרדים אותה חזרה. כי אם אני הייתי קמה היא לא היתה מוותרת לי ורק רוצה את הנקה.
ובאמת ברוך השם אחרי שבוע שבוע וחצי חזרנו לישון לילה שלם אחרי שבמשך יותר מחצי שנה הייתי מתעוררת ממנה כמה פעמים בלילה...
אני מפחדת שהיא לא אוכלת מספיק ביום ולכן אני כן נותנת לה
וגם אין לי כוח כבר להתעוררויות האלו
היא יכולה לקום ולהתעקש ולא תתייאש גם חודש :)

• הוסף לסימניות
כן, ישנה 3 שעות אצל המטפלת
ואני משכיבה אותה אזור 20:00

אני מפחדת שהיא לא אוכלת מספיק ביום ולכן אני כן נותנת לה
וגם אין לי כוח כבר להתעוררויות האלו
היא יכולה לקום ולהתעקש ולא תתייאש גם חודש :)

אולי לקצר מעט את הנמנומים או לפצל אותם כך שתגיע יותר עייפה בלילה.
זה טבעי שחלק מהילדים לא ישנים רצוף עד גיל שנה-שנתיים.

• הוסף לסימניות
אולי לקצר מעט את הנמנומים או לפצל אותם כך שתגיע יותר עייפה בלילה.
זה טבעי שחלק מהילדים לא ישנים רצוף עד גיל שנה-שנתיים.
אין לי בעיה שלא ישנה רצוף, יכולה לקום לינוק/ מוצץ
אבל בלי לפתוח חלון ערות של מינימום שעתיים---

• הוסף לסימניות
אין לי בעיה שלא ישנה רצוף, יכולה לקום לינוק/ מוצץ
אבל בלי לפתוח חלון ערות של מינימום שעתיים---

כן זה המון זמן להיות ערה בלילה,
אולי העייפות נופלת לה דווקא חזק במעון ולא בלילה בבית.
כדאי לנסות להחזיק אותה בבוקר.

• הוסף לסימניות
זה נשמע מתיש מאוד, במיוחד כשזה משפיע על כל הבית ועל שנת הלילה שלכם לאורך זמן. גיל שנה הוא צומת משמעותי בהתפתחות, ופעמים רבות "חלונות ערות" ארוכים באמצע הלילה נובעים משילוב של הרגלים ושינויים התפתחותיים.

הנה כמה כיוונים שיכולים לעזור להחזיר את השקט בלילה:

1. בחינת סדר היום (לו"ז שינה)​

בגיל שנה, הרבה תינוקות עוברים מ-2 תנומות ביום לתנומה אחת.

• אם היא עדיין ישנה פעמיים, ייתכן שהיא מגיעה ללילה "פחות רעבה לשינה".
  • אם היא ישנה פעם אחת, כדאי לוודא שהתנומה הזו לא מאוחרת מדי או ארוכה מדי, מה שיוצר "חלון ערות" ארוך מדי לפני שנת הלילה או גורם לפיצול שינה.

2. הקשר בין הנקה לשינה​

אם היא יונקת מיד כשהיא מתעוררת ב-3 בלילה, המוח שלה עשוי לפרש את היקיצה הזו כ"זמן איכות" או כהזנה שהיא מצפה לה.

• הפרדה: נסי להפריד בין ההנקה לבין הכניסה חזרה למיטה.
  • הצבת גבולות: אם את מרגישה שהיא יונקת בעיקר לצורך הירדמות ולא מרעב אמיתי, ייתכן שכדאי לנסות להרגיע אותה בדרכים אחרות (ליטוף, לחישה) כדי להפחית את התלות בהנקה באמצע הלילה.

3. חלון הערות באמצע הלילה​

כשתינוק ער שעה וחצי ונראה עייף אך לא נרדם, זה נקרא לעיתים "פיצול שינה" (Split Night). זה קורה כשהגוף קיבל מספיק "לחץ שינה" כדי להירדם בערב, אבל לא מספיק כדי להחזיק לילה שלם ברצף.

• הפתרון: נסי לאחר מעט את שעת ההשכבה בערב (בכ-15-20 דקות) למשך כמה ימים, כדי להגדיל את העייפות המצטברת לקראת הלילה.

4. תנאי הסביבה והתגובה שלכם​

בזמן שהיא ערה ב-3 לפנות בוקר:

• מינימום אינטראקציה: שמרו על חושך מוחלט, בלי דיבורים ובלי משחקים. המטרה היא להבהיר לה שזה זמן משעמם מאוד.
  • רעש לבן: כדי למנוע ממנה להעיר את שאר הילדים, כדאי להפעיל "רעש לבן" (מכשיר ייעודי או מאוורר שלא פונה אליהם) בחדר שלה או בחדר של האחים. זה ממסך את הקולות שהיא מפיקה.

5. שינויים בסביבה (שינוי זמנים)​

ציינת שזה התחיל מאז פסח. לפעמים שינויי שגרה, מעבר שעון או שינויי טמפרטורה משפיעים. כדאי לוודא שלא חם לה מדי או קר לה מדי בשעה הזו, שכן חילוף החומרים משתנה לקראת הבוקר.

המלצה מעשית: נסו לעקוב במשך יומיים-שלושה אחרי שעות השינה שלה ביום. אם היא ישנה הרבה בצהריים, נסו לקצר מעט את שנת הצהריים ולראות אם זה משפיע על היקיצה ב-3 בלילה.

אם המצב ממשיך, כדאי להתייעץ עם יועצת שינה שתוכל לבנות תוכנית מותאמת אישית לסדר היום שלכם.

• הוסף לסימניות
זה נשמע מתיש מאוד, במיוחד כשזה משפיע על כל הבית ועל שנת הלילה שלכם לאורך זמן. גיל שנה הוא צומת משמעותי בהתפתחות, ופעמים רבות "חלונות ערות" ארוכים באמצע הלילה נובעים משילוב של הרגלים ושינויים התפתחותיים.

• אם היא ישנה פעם אחת, כדאי לוודא שהתנומה הזו לא מאוחרת מדי או ארוכה מדי, מה שיוצר "חלון ערות" ארוך מדי לפני שנת הלילה או גורם לפיצול שינה.

2. הקשר בין הנקה לשינה​

אם היא יונקת מיד כשהיא מתעוררת ב-3 בלילה, המוח שלה עשוי לפרש את היקיצה הזו כ"זמן איכות" או כהזנה שהיא מצפה לה.

• הצבת גבולות: אם את מרגישה שהיא יונקת בעיקר לצורך הירדמות ולא מרעב אמיתי, ייתכן שכדאי לנסות להרגיע אותה בדרכים אחרות (ליטוף, לחישה) כדי להפחית את התלות בהנקה באמצע הלילה.

כשתינוק ער שעה וחצי ונראה עייף אך לא נרדם, זה נקרא לעיתים "פיצול שינה" (Split Night). זה קורה כשהגוף קיבל מספיק "לחץ שינה" כדי להירדם בערב, אבל לא מספיק כדי להחזיק לילה שלם ברצף.

• הפתרון: נסי לאחר מעט את שעת ההשכבה בערב (בכ-15-20 דקות) למשך כמה ימים, כדי להגדיל את העייפות המצטברת לקראת הלילה.

• מינימום אינטראקציה: שמרו על חושך מוחלט, בלי דיבורים ובלי משחקים. המטרה היא להבהיר לה שזה זמן משעמם מאוד.
  • רעש לבן: כדי למנוע ממנה להעיר את שאר הילדים, כדאי להפעיל "רעש לבן" (מכשיר ייעודי או מאוורר שלא פונה אליהם) בחדר שלה או בחדר של האחים. זה ממסך את הקולות שהיא מפיקה.

ציינת שזה התחיל מאז פסח. לפעמים שינויי שגרה, מעבר שעון או שינויי טמפרטורה משפיעים. כדאי לוודא שלא חם לה מדי או קר לה מדי בשעה הזו, שכן חילוף החומרים משתנה לקראת הבוקר.

המלצה מעשית: נסו לעקוב במשך יומיים-שלושה אחרי שעות השינה שלה ביום. אם היא ישנה הרבה בצהריים, נסו לקצר מעט את שנת הצהריים ולראות אם זה משפיע על היקיצה ב-3 בלילה.

אם המצב ממשיך, כדאי להתייעץ עם יועצת שינה שתוכל לבנות תוכנית מותאמת אישית לסדר היום שלכם.
תודה על התשובה המפורטת---
הראשון שכאב את כאבי :) היה צאט גיפיטי...

• הוסף לסימניות

2. הקשר בין הנקה לשינה​

אז שה AI יהיה גם ער איתה בלילה

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול, מישהי יודעת מה עושים עם ילדה בת 4 שמתעוררת כמעט כל לילה לשעתיים שלוש? בד"כ בין השעות 1.5 ל3.5

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה