עזרה דחופה

• הוסף לסימניות
ב"ה

רצינו לעבור מדיסק SSD 60 GB אשר עליו היו כל התוכנות לדיסק של 120 עקב זה שהוא היה דחוס, ולזה עשינו "גיבוי כעת" ל C עם יצירת דיסק מערכת ואח"כ הכנסתי במקומו את הדיסק החדש וכך הפעלתי את המחשב ע"י הדיסק מערכת וכך הוא כתב את הכל על הSSD החדש, אבל הוא לא הכיר בו אלא כ 60 GB, ועקב כך נכנסתי בניהול דיסקים והרחבתי את שטח האיחסון ל111 GB עד כאן הכל היה בסדר והוא עבד טוב מאד, אבל אח"כ כיביתי את המחשב ורציתי להכניס את הSSD הישן לכבל על מנת למחוק את מה שיש עליו אבל אז כשהפעלתי את המחשב הוא עשה בעיות וכן כשהחזרתי את הכל כמו שהיה לפני כן הוינדוס לא עולה כלל וכלל אבל אם אני מכניס את הSSD הישן לאיפה שהוא היה במקום של החדש הכל עובד טוב, יש לי הרגשה שזה עקב ההרחבה
הבו עצות ........

צירפתי תמונה מה שהוא אומר ונתקע כאן במקום להעלות את וינדוס

תודה רבה רבה
ד. דרליך

קבצים מצורפים

• IMG_0027.png
    KB 469.2 · צפיות: 11
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י Haim6130;1123665:
על ההארדיסק החדש מותקן ווינדוס?

הכל מותקן כראוי ע"י העניין הזה נדמה לי שקורים לו שיחזור מערכת הוא כותב את הכל על הדיסק החדש בדיוק כמו שהיה בישן והוא כבר עבד ככה טוב מאד בלא הדיסק הישן כלל

• הוסף לסימניות
שחזור מערכת לא מבצע גיבוי, זו לא הבעיה כאן.
אם לא התקנת מחדש ווינדוס על ההארדיסק החדש, הוא לא יפעל בלי הישן. המחשב חייב בתוכו הארדיסק אחד לפחות עם ווינדוס מותקן.

אם כן התקנת ווינדוס מחדש על ההארדיסק החדש, ולא מחקת את המחיצות בטעות כשהתעסקת עם ההרחבה (ואז בעצם מחקת את ההתקנה של הווינדוס), לא אמורה להיות בעיה, תנסה דרך הBoot Menu לבחור בהארידסק החדש + לבדוק את החיבורים ללוח אם / לספק, האם הם מחוברים כראוי.

בכל אופן - אם כל החומר נמצא בהארידסק הישן, פשוט תכניס את החדש בלבד, תפרמט אותו, תתקין עליו ווינדוס שוב והפעם צור לו מחיצות של 111 ג'יגה כמו שאתה רוצה, ולאחר מכן תחבר את הישן שוב ותעביר ממנו את כל החומר אל החדש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Haim6130;1123681:
שחזור מערכת לא מבצע גיבוי, זו לא הבעיה כאן.
אם לא התקנת מחדש ווינדוס על ההארדיסק החדש, הוא לא יפעל בלי הישן. המחשב חייב בתוכו הארדיסק אחד לפחות עם ווינדוס מותקן.

אם כן התקנת ווינדוס מחדש על ההארדיסק החדש, ולא מחקת את המחיצות בטעות כשהתעסקת עם ההרחבה (ואז בעצם מחקת את ההתקנה של הווינדוס), לא אמורה להיות בעיה, תנסה דרך הBoot Menu לבחור בהארידסק החדש + לבדוק את החיבורים ללוח אם / לספק, האם הם מחוברים כראוי.

בכל אופן - אם כל החומר נמצא בהארידסק הישן, פשוט תכניס את החדש בלבד, תפרמט אותו, תתקין עליו ווינדוס שוב והפעם צור לו מחיצות של 111 ג'יגה כמו שאתה רוצה, ולאחר מכן תחבר את הישן שוב ותעביר ממנו את כל החומר אל החדש.

ב"ה
לא התקנתי וינדוס על החדש והוא פעל כראוי, עובדה !
כפי מה שהבנתי הוא שוינדוס כותב עליו ממש כמו שהיה בישן ולא צריך התקנה מחדש

את ההמשך שאתם מציעים לא הבנתי למעשה מה לעשות (אני צריך יותר הסבר)

דרך אגב אחרי ההרחבה ג"כ הכל פעל כראוי והוא הראה על ה C שיש לו 57 GB פנויים אשר לפני ההרחבה הראה רק 2 פנויים ,

תודה רבה
ד.ד

• הוסף לסימניות
או שהיה מותקן עליו ווינדוס, או שהוא היה מחובר ביחד עם הישן.
אם פתחת אותו מהאריזה וחיברת למחשב - הוא ריק לגמרי.
תבין - אין מציאות שהווינדוס יעלה אם אין ווינדוס מותקן על ההארדיסק!
לא ניתן להעביר התקנה של ווינדוס מהארדיסק להארדיסק, זה פשוט לא קיים...

יש לי 2 אופציות פרקטיות בשבילך:
א. אם על ההארדיסק הישן יש את כל החומר שאתם צריכים, תעשה כך:
תחבר למחשב אך ורק את החדש > תתקין עליו ווינדוס > שים מחיצות בסך של 111GB > כאשר הווינדוס מותקן, תחבר את ההארדיסק הישן בנוסף > תעביר את כל החומר מהישן לחדש > תנתק את הישן.
ב. תחבר את שני ההארדיסקים למחשב, וכך יש לך את C: בנפח 57GB בערך, שבו מותקן הווינדוס, ואת D: שזה ההארדיסק החדש של ה111GB.

יותר מזה אין באפשרותי לסייע... אלא אם כן לא הבנתי את המצב לאשורו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Haim6130;1123704:
או שהיה מותקן עליו ווינדוס, או שהוא היה מחובר ביחד עם הישן.
אם פתחת אותו מהאריזה וחיברת למחשב - הוא ריק לגמרי.
תבין - אין מציאות שהווינדוס יעלה אם אין ווינדוס מותקן על ההארדיסק!
לא ניתן להעביר התקנה של ווינדוס מהארדיסק להארדיסק, זה פשוט לא קיים...

יש לי 2 אופציות פרקטיות בשבילך:
א. אם על ההארדיסק הישן יש את כל החומר שאתם צריכים, תעשה כך:
תחבר למחשב אך ורק את החדש > תתקין עליו ווינדוס > שים מחיצות בסך של 111GB > כאשר הווינדוס מותקן, תחבר את ההארדיסק הישן בנוסף > תעביר את כל החומר מהישן לחדש > תנתק את הישן.
ב. תחבר את שני ההארדיסקים למחשב, וכך יש לך את C: בנפח 57GB בערך, שבו מותקן הווינדוס, ואת D: שזה ההארדיסק החדש של ה111GB.

יותר מזה אין באפשרותי לסייע... אלא אם כן לא הבנתי את המצב לאשורו.

ב"ה
קודם כל תודה רבה על הרצון הטוב
אבל בלתי אפשרי שאני יתקין עכשיו מחדש את וינדוס שהרי אם להתקין צריך את כל התוכנות שיש לי מותקנים על הישן להתקין על החדש זה יכול לקחת לי מאד הרבה זמן

תברר בכל אופן אם יש אפשרות להעביר את כל החומר המותקן על C ולהעביר אותו כאימג' על C חדש תתפלא לשמוע שיש אפשרות כזאת כמה כבר אמרו לי את זה ובמו עיני ראיתי זאת לפני כשעה
אבל אני לא מתיימר להתווכח עם אנשים שוודאי מבינים הרבה יותר טוב כנראה שאני לא יודע בדיוק מה קורה ! ?

תודה רבה בכל אופן

ד. דרליך

• הוסף לסימניות
לצערי אני לא מכיר אפשרות כזו, ייתכן ויש.
אולי משתמש אחר שמכיר, יגיב כאן וישפוך אור.
הייתי מציע אולי לשאול בפורום HWzone, הם מכירים שם הכל.

למה שלא תחבר את שני ההארדיסקים ותעבוד ככה? יהיה לך 111gb + 60gb , הווינדוס ירוץ וכל התוכנות שלך מותקנות ומוכנות לשימוש...

• הוסף לסימניות
חיים, במחילה מכבודך, ודאי שיש אפשרות כזאת, שמה בישראל ghost.
ואם בפעם הראשונה זה עבד להם, כנראה שזה מה שהם עשו.
הבעיה שקרתה כאן, שהיא הרחיבה את הדיסק של מערכת הפעלה דרך מערכת ההפעלה עצמה שזה לפעמים עושה בעיות.
צריך להרחיב ע"י תוכנות המיועדות לכך, כמו EASEUS Partition Master.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
רשמתי בפירוש שאיני מכיר ויתכן שיש, מה שציינתי שלא קיים זה אפשרות להעברת ווינדוס מהארדיסק אחד לחברו ע״י שיטת העתק-הדבק, כמו הגיבוי שהם יצרו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Haim6130;1123938:
רשמתי בפירוש שאיני מכיר ויתכן שיש, מה שציינתי שלא קיים זה אפשרות להעברת ווינדוס מהארדיסק אחד לחברו ע״י שיטת העתק-הדבק, כמו הגיבוי שהם יצרו.

וודאי שיש אפשרות ליצור תמונת מערכת קיימת של כל כונן C ואח"כ להעביר את כולו כמו שהוא לכונן החדש
ועשיתי את זה כמה פעמים כבר.

קבצים מצורפים

• תמונת מערכת.PNG
    KB 67.8 · צפיות: 15
  • הוסף לסימניות
טוב הבעיה שלך קשורה למשהו שנקרא MBR, ובמקום לסבך אותך בהסברים, תנסה להפעיל את הדיסק תיקון שצרבת, ולתת לו לתקן את המערכת מייד שהוא עולה, זה אמור לפתור.

• הוסף לסימניות
ב"ה

תודה רבה

האמת שזה מה שעשיתי עוד לפני שיכולתי לראות מה שכתבת היות והמחשב לא עלה לי היום אפי' עם ההרדיסק הישן עם אותה בעיה אע"פ שאתמול הוא כן עלה

בכל אופן בלית ברירה שמתי את ההרדיסק החדש והפעלתי את המחשב עם הדיסק תיקון מערכת כדי לעשות את הכל מחדש אבל אז הוא כתב לי שצריך תיקון מערכת והוא עצמו תיקן את הכל על הצד היותר טוב ברוך השם

ד. דרליך

• הוסף לסימניות
נו, אז מעולה, (זה מה שכתבתי לא?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פופקו;1124949:
נו, אז מעולה, (זה מה שכתבתי לא?)

ב"ה

כן וודאי שזה מה שכתבת

וזה היתה הכוונה כשכתבתי "האמת היא שזה מה שעשיתי"

אני תמה למה רובם לא יודעים מבעיה כזאת כלל

תודה רבה בכל אופן
ד. דרליך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיה דרליך;1125015:
ב"ה

כן וודאי שזה מה שכתבת

וזה היתה הכוונה כשכתבתי "האמת היא שזה מה שעשיתי"

אני תמה למה רובם לא יודעים מבעיה כזאת כלל

תודה רבה בכל אופן
ד. דרליך

כי אנשים אף פעם לא משכפלים HDD עם תוכנות של MICROSOFT....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה