עזרה דחופה!!!

• הוסף לסימניות
יעוץ ועזרה דחופה!!!
תודה מראש לעונים ולמייעצים.....
כבר במשך תקופה אני מרגישה בחוסר חדות במצלמה, התמונות יוצאות לי לא חדות, ניסיתי לצלם עם כמה עדשות ותמיד הבעיה חוזרת...
חייבת לציין כשאני מצלמת בסטודיו זה יוצא יותר טוב אבל מהתמונות חוץ אני ממש לא מרוצה!
שלחנו את המצלמה לבדיקה עם העדשה העיקרית שאיתה אני מצלמת 24-105 canon ואמרו שהמצלמה בסדר ורק העדשה צריכה כיול...
ופה אני שואלת 2 שאלות:
1. איך זה יכול להיות שהמצלמה בסדר אם הבעיה חוזרת בעדשות שונות??
2. האם נורמלי שביקשו ממני על כיול עדשה 1200 שח??
אשמח לשמוע מנסיונכם האישי והמלצות מה אני יכולה לעשות....
מתוסכלת מאוד!
canon 70d
24-105
85 1.8
50 1.8

• הוסף לסימניות
כבר דיברו על המצלמה ההוא כאן
שיש לה בעית פוקוס אולי זה קשור...

• הוסף לסימניות
תעלי דוגמא.

כיול פותר בעיה אחת- של פוקוס קדמי או אחורי. ואת זה הרבה פעמים קל לזהות בבדיקה ביתית.
לתמונות לא חדות יש מגוון גורמים.

• הוסף לסימניות
רוב בעיות החדות נובעות מתפעול שגוי

כיול עדשה אמור לעלות 400-800 ש"ח (אלא אם מדובר בחנות ששולחת למעבדה חיצונית ואת משלמת כדי שכולם ירויחו)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;2213257:
רוב בעיות החדות נובעות מתפעול שגוי

כיול עדשה אמור לעלות 400-800 ש"ח (אלא אם מדובר בחנות ששולחת למעבדה חיצונית ואת משלמת כדי שכולם ירויחו)
במקרה הזה שלחתי ישירות למעבדה עצמה 'בית הצילום' ועדיין ביקשו 1200 שח.

מה יכול להיות בתפעול לא נכון??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקי ר;2213289:
במקרה הזה שלחתי ישירות למעבדה עצמה 'בית הצילום' ועדיין ביקשו 1200 שח.

מה יכול להיות בתפעול לא נכון??

המן דברים.

מיקוד לא נכון-
מהירות תריס נמוכה מדי
בחירת צמצם לא נכונה לסיטואציה
רגישות גבוהה מדי שמביאה לגהוץ פרטים אגרסיבי.

כיול פותר בעיה אחת. שהמיקוד נמצא מעט לפי או אחרי הנקודה שנבחרה- ושם באמת "
מספיק חד".

• הוסף לסימניות
כבעל קנון 70D וכן מרוצה ממנה, ובעיות פוקוס שיש לי, אני די בטוח שנובעות מטעויות שלי (תמונה שניה כן מצליחה).

גם העליתי בנושא זה בעבר הלא רחוק כמה דוגמאות ...

אני מציע לעשות בדיקה מקבילה, הצלבת עדשות (גם לי יש את ה24-105 המדוברת) ורק אז ללכת הלאה לכיול וכו'.

זה נראה לי צעד אחד יותר, אבל יכול להיות גם זול יותר (1,200 ש"ח ??? אהוואו, זה בערך 1/3 מחיר לעדשה ...).

• הוסף לסימניות
אני כן מאוכזבת ממנה עבדתי שנים עם 450 D - מצלמה ישנה ולא היו לי בעיות פוקוס כמו ב70Dוזה לא נראה לי בעיות בתפעול כי ב 450Dאין לי בעיות פוקוס כאלה וכבר החלפתי כמה עדשות ולא מרוצה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י aynoah;2214803:
כבעל קנון 70D וכן מרוצה ממנה, ובעיות פוקוס שיש לי, אני די בטוח שנובעות מטעויות שלי (תמונה שניה כן מצליחה).

גם העליתי בנושא זה בעבר הלא רחוק כמה דוגמאות ...

אני מציע לעשות בדיקה מקבילה, הצלבת עדשות (גם לי יש את ה24-105 המדוברת) ורק אז ללכת הלאה לכיול וכו'.

זה נראה לי צעד אחד יותר, אבל יכול להיות גם זול יותר (1,200 ש"ח ??? אהוואו, זה בערך 1/3 מחיר לעדשה ...).
למה הכוונה הצלבת עדשות?

• הוסף לסימניות
הכוונה לקחת מצלמה + עדשה "חשודות" לעומת מצלמה + עדשה "המתפקדות "בסדר ???".
1. לבחון פרמטרים - להגיע לסט אחיד.
2. ואז להחליף בין העדשות והמצלמות. לבחון תמונות.
מאוד כדאי להשתמש בפונקציה של הצגת נקודות פוקוס על התמונה. מאפשר לראות די טוב מדוע כיוונו למקום מסויים ובפועל יצא מטושטש. מאוד סביר עצמים (ילדים/חתנים וכד') זזים יצאו מטושטש ולו רק בגלל פספוס במילימטר של הנושא.

• הוסף לסימניות
מאוד כדאי להשתמש בפונקציה של הצגת נקודות פוקוס על התמונה. מאפשר לראות די טוב מדוע כיוונו למקום מסויים ובפועל יצא מטושטש. מאוד סביר עצמים (ילדים/חתנים וכד') זזים יצאו מטושטש ולו רק בגלל פספוס במילימטר של הנושא.
איפה יש הפונקציה במצלמה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 0405 שירה;2214941:
אני כן מאוכזבת ממנה עבדתי שנים עם 450 D - מצלמה ישנה ולא היו לי בעיות פוקוס כמו ב70Dוזה לא נראה לי בעיות בתפעול כי ב 450Dאין לי בעיות פוקוס כאלה וכבר החלפתי כמה עדשות ולא מרוצה

לא מכיר את הדגמים אישית, אבל יש בהחלט מקרים שמעבר לחיישן מפורט יותר חושף את הבעיות של עדשות לא איכותיות מספיק

חיישן איכותי פחות סלחן לעדשה בינונית
אולי זה רלוונטי גם למקרה הזה (ואולי לא..)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה