לא ממלאים נספח רווח הון על רווח מקופת גמל@יהודה מילר אשמח לעזרה
1 צריך לכתוב גם את כל ההכנסות של האישהמשכתי קופת גמל להשקעה שרשומה על שמי ואני מעונין בהחזר מס בגין הנ"ז שלי,
יש לי 2 שאלות
1. האם בדו"ח השנתי אני צריך להכניס את כל הנתונים על ההכנסות של אשתי או מספיק רק את שלי?
2. האם מילגת כולל נחשבת להכנסה שיש להצהיר עליה בדו"ח?
תודה רבה
לא כזה הבנתי את השאלה אתה יכול לפתוח קרן השתלמות שלא חייבת במס עד 21000 לשנהאבקש לשאול האם עצמאי עם עוסק זעיר גם יכול להזדכות במס על קופת גמל להשקעה
ואם כן איך?
אם לא כיון שהוא גם שכיר במקביל (בסכום נמוך, כ 1800 ברוטו)
האם יכול ואיך?
תודה רבה
לגבי 2- ממש לא בטוח שכדאי1 צריך לכתוב גם את כל ההכנסות של האישה
2 אתה לא חייב אבל אם יש לך עסק אז קצת מומלץ ככה זה כתוב להם שתגיש הצהרת הון
שים לב כתבתי שלא חייביםלגבי 2- ממש לא בטוח שכדאי
מס הכנסה יכול להחליט פתאום שזה בעצם כן הכנסה חייבת ולחייב במס על גמלה מהכולל, יכול לתקוע בהנחה לארנונה.
כך שכדאי לקחת גם את זה כשיקול.
ולגבי הצהרת הון- מתקבל גם הסבר בע"פ בלי שידווח למס הכנסה.
מלגת כולל היא הכנסה שלא חייבת בדיווח.
את/ה כתבת למה כן מומלץ,שים לב כתבתי שלא חייבים
כתבתי מומלץ קצת
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים