עזרה: הצבע בדפוס יוצא שונה מאיך שנראה במסך הסינטיק

• הוסף לסימניות
ב' שאלות
א. יש לי סינטיק 27 אינטץ', שאמור להיות מאוד מדוייק ומותאם בצבעים שלו לצבעי דפוס (97% adobe RGB) ובכל זאת אני רואה שהדפוס יוצא מדי שונה ופחות יפה. כהה מדי ואדום יותר ממה שמופיע על המסך. האם מישהו נתקל בזה בסינטיק 27, והאם מישהו יודע לייעץ איך אפשר לצמצם את התופעה? ניסיתי להחזיק את הדפוס ליד המסך ולשחק עם התוכנה שבאה עם הדרייבר של וואקום שמסדרת בהירות\קונטרסט וכו', אבל לא הצלחתי להתקרב לצבעים של הדפוס.
(יש חלקיק שאפשר לקנות שעל ידו אפשר לכוונן את המסך ביתר דיוק, ראה תמונה:
צפה בקובץ המצורף 263611
אבל בינתים אני מחפש דרך בלי להוציא עוד כסף) רעיונות? והאם יש איזה תכנה חיצונית להתקין שאפשר לכוון איתה מסך של סינטיק? (תכנה עם יותר אפשרויות מהתכנה המוגבלת שבאה עם הדרייבר)

ב. וגם עוד שאלה, לגבי הפער בין rgb ל cmyk, מישהו יודע איך לסדר את ההגדרות של מנגה כך שהפאלטות של הצבעים יהיו יותר קרובים בתוצאה ל cmyk?

• הוסף לסימניות
בדפוס הם נחשפים לבעיה הזו יומיום
אולי בפורום של דפוס גם יכולים לעזור לך

• הוסף לסימניות
ב24 לא היתה לי בעיה כזו מעולם. להפך, זה יצא מדוייק להדהים. וכן שמעתי מהרבה בעלי 24.
תחפש בפורומים של וואקום אם יש בעיה ב27

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבימי;1847674:
ב24 לא היתה לי בעיה כזו מעולם. להפך, זה יצא מדוייק להדהים. וכן שמעתי מהרבה בעלי 24.

על איזה מצב אתה שם את המסך, על standard ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבימי;1847674:

ומה עם השאלה השניה, אתה יודע בזה משהו?

• הוסף לסימניות
אתה שומר את הציור על CMYK? או GBG

אם אתה שומר על CMYK בדרך כלל לא אמור להיות בעיה.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אהרן זאב;1847741:
אתה שומר את הציור על CMYK? או GBG

אם אתה שומר על CMYK בדרך כלל לא אמור להיות בעיה.....

cmyk.
אבל גם בין זה לאיך שיוצא בדפוס יש הפרשים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שאול יצחק;1847469:
יש לי סינטיק 27 אינטץ', שאמור להיות מאוד מדוייק ומותאם בצבעים שלו לצבעי דפוס (97% adobe RGB) ובכל זאת אני רואה שהדפוס יוצא מדי שונה ופחות יפה. כהה מדי ואדום יותר ממה שמופיע על המסך.

תנסו אצלו,
הוא נחשב המומחה לכיול צבעי דפוס

מישל סורסקי
052-3597292

• הוסף לסימניות
עידכון:
גיליתי- זה לא בעיה במסך, המסך מדוייק להפליא, זה בגלל שהקבצים היו מומרים לפרופיל cmyk שנקרא cs5 default , שאני לא משתמש בו ולא בדקתי אותו, זה עמד אצלי על cmyk אחר, ועכשיו שניסיתי ראיתי שזה בדיוק אותם צבעים, כל הכחולים יוצאים בגוונים של סגול, בדיוק כמו שיצא בדפוס של העיתון. רק נשארת השאלה איך אפשר לעבוד ככה הלאה, לעבוד במנגה ב-RGB ובסוף להמיר לפרופיל המדובר אפילו שהוא לא כזה מוצלח ולשנות את הצבעים עד שזה יהיה יפה? איך אתם עובדים במנגה תכל'ס, יש דרך לעבוד במנגה ישירות בcmyk כמו בפוטושופ?

בכל אופן, ההרגעה, שמסך הסינטיק 27" התגלה כאכן מדוייק להפליא עם צבעי דפוס.

• הוסף לסימניות
אני משתף מה שגיליתי עכשיו לגבי לצייר במנגה במצב CMYK, מה שמונע הפתעות לא נעימות בסוף הציור כשממירים אותו ל CMYK:
גיליתי עכשיו שאפשר לראות במנגה את הצבעים CMYK לאורך כל תהליך הציור, ולא רק אם אתה ממיר את זה בסוף. זה נמצא תחת VIEW , וזה נקרא COLOR PROFILE
כל זמן שPREVIEW דלוק, זה יראה לך את הציור תוך כדי עבודה בפרופיל cmyk שתבחר, ואם מכבים את PREVIEW הוא חוזר ל-RGB

• הוסף לסימניות
רציתי לשאול: ניסיתי לפתוח את הCMYK במנגה והוא מביא לי מספר אפשרויות לבחירה. אשמח לדעת איזו אופציה של CMYK לבחור?

• הוסף לסימניות
אתה מצייר בפוטושופ?
כי אם כן זמורה אמר שתמיד פוטושופ מפשל בצבעים בהדפסה וזה עוד אחד הסיבות שהוא ממליץ על מנגה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mendele y;n5099075:
אתה מצייר בפוטושופ?
כי אם כן זמורה אמר שתמיד פוטושופ מפשל בצבעים בהדפסה וזה עוד אחד הסיבות שהוא ממליץ על מנגה

אופס לא קראתי עד סוף האשכול

• הוסף לסימניות
אין לי מה הרבה להוסיף ממה שכתבו המאיירים המוכשרים, הטובים, האגדאיים, המהוללים והמקצועים שבאשכול (נראה כמעט כמו התכתבות בן רבנים). בכל זאת לע"ד (גאווה להיות כל כך צנועה), פוטושופ הוא הרבה יותר מקצועי ממנגה ( סליחה מראש זמורה המוכשר). הבעיה היא לא בפוטושום אלא בנו שלא מכירים מספיק את התוכנה. ד"א, היום הדפסים פחות מחודדים מאז. לכן יש בתי דפוס בארץ שיודעים ומבינים במרכיבי הצבעים ויש בתי דפוס שצריכים להבין שהדפסה צבעונית לא בשבילם, לפחות בגילגול הזה.

• הוסף לסימניות
ANYWAY, אשכול טוב הוא כמו יין נושן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ילקב;n5100334:
ANYWAY, אשכול טוב הוא כמו יין נושן.

אבל לעניינינו, אכן, אין כמו פוטושופ. מסכים לגמרי. ובוודאי בתחום של ה CMYK , שמנגה אפילו לא נותנת לצייר ב- CMYK אמיתי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה