עזרה ויעוץ - חסימת טוחי אייפי של שרתים מגישה לאתר

• הוסף לסימניות
שלום לכם,
אשמח אם יש פה בעלי נסיון בהתמודדות עם תקיפות שרתים ובעיקר בנושא הנוכחי מניעת שירות, נכון יש פיירוול חומרתי והמון דרכים אחרות להתמודד אבל חשבתי על רעיון קצת שונה, רוב התקיפות המאסיביות והמשמעותיות נעשות דרך שרת X שהושכר לצורך הפעולה. לכן חשבתי אולי לדוגמא לחסום טווחי אייפי של אותם חברות אחסון נניח OVH ואחרים הרי אין שום יתרון או גולש הגיוני שיגיע מאותם כתובות לא כך?
אשמח לחוות דעתכם וכן לדרכים להתמודדות שאולי תוכלו לשתף לטובת כולם.

• הוסף לסימניות
אני לא יודע באיזה שרת אתה משתמש, אך אם יש לך linux עם iptables אתה יכול לחסום בעזרת ConfigServer Firewall או CSF בקיצור גישה לשרת שלך לפי מדינות, למשל CN, US, UK יחסמו גישה לשרת שלך מ סין, ארה"ב ובריטניה.
זה מאוד לא מומלחץ בדרך כלל כי מה שפירוול עושה הוא בעצם להכניס את כ-ל הטווחים של אותן מדינות לתוך הפירוואל, ואז כאשר מגיע חיבור חדש, בודקים את האיי פי שלו מול כ-ל האייפים שיש לך בפירוול (וזה יגיע למליונים את תחסום מדינות כמו סין וארה"ב). זה פיתרון אפשרי באין ברירה אחרת.
בכלל הייתי ממליץ לך להשתמש בו בפיירוול, יש לו המון המון אפשרויות הגדשרה כך שתוכל להתאים אותו בהתאם למתקפות שאתה עובר.
אני משתמש בו לשרתים שלנו והתוצאות נהדרות.

בברכה,
תום יושעי - LowcHost

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י LowcHost;n5028504:
אני לא יודע באיזה שרת אתה משתמש, אך אם יש לך linux עם iptables אתה יכול לחסום בעזרת ConfigServer Firewall או CSF בקיצור גישה לשרת שלך לפי מדינות, למשל CN, US, UK יחסמו גישה לשרת שלך מ סין, ארה"ב ובריטניה.
זה מאוד לא מומלחץ בדרך כלל כי מה שפירוול עושה הוא בעצם להכניס את כ-ל הטווחים של אותן מדינות לתוך הפירוואל, ואז כאשר מגיע חיבור חדש, בודקים את האיי פי שלו מול כ-ל האייפים שיש לך בפירוול (וזה יגיע למליונים את תחסום מדינות כמו סין וארה"ב). זה פיתרון אפשרי באין ברירה אחרת.
בכלל הייתי ממליץ לך להשתמש בו בפיירוול, יש לו המון המון אפשרויות הגדשרה כך שתוכל להתאים אותו בהתאם למתקפות שאתה עובר.
אני משתמש בו לשרתים שלנו והתוצאות נהדרות.

בברכה,
תום יושעי - LowcHost

חסימת מדינות יכולה להיעשות ע"י קלאודפלר, את עיקר החסימה מDDOS אני מפיל עליהם כך שזה כלל לא מגיע לשרת, העניין הוא שלא אפשרי לחסום את ארה"ב יש לך גולשים משם הרי.. כנ"ל לגבי צרפת למרות ששם קיימת חוות השרתים הגדולה בעולם .. לכן חשבתי חסימת טווחי של שרתים, אשמח לחוות דעתך בנושא (האדם הכי מקצועי שיכולתי לבקש)

• הוסף לסימניות
אז מה שאלה? נראה שאתה כבר יודע מה אתה רוצה לעשות חח
חשבתי שאתה שואל איך אפשר לעשות את זה.
אתה מכיר הכי טוב את השרת שלך ואתר הפתרונות שיישמת עליו ולכן רק אתה יודע אם הכי מתאים לך לעבוד בשיטת חסימה של טווחי אייפי, אם אלו טווחים קבועים שמתקיפים אותך אז בוודאי שלחסום...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י LowcHost;n5031596:
אז מה שאלה? נראה שאתה כבר יודע מה אתה רוצה לעשות חח
חשבתי שאתה שואל איך אפשר לעשות את זה.
אתה מכיר הכי טוב את השרת שלך ואתר הפתרונות שיישמת עליו ולכן רק אתה יודע אם הכי מתאים לך לעבוד בשיטת חסימה של טווחי אייפי, אם אלו טווחים קבועים שמתקיפים אותך אז בוודאי שלחסום...

תודה על המענה. השאלה היא האם יש לך מקור מוסמך של טווחי אייפי של חוות שרתים והאם באמת זה חשיבה נכונה לומר שדרך אותן כתובות גולש לגיטמי לא יגיע

• הוסף לסימניות
הדרך נכונה, אין ברירה אלא לחסום את הטווחים המסוכנים אם הדבר חוזר שוב ושוב.
אני לצערי לא מכיר רשימות של טווחים של חוות שרתים, קח בחשבון גם שככל שיהיו יותר אייפים חסומים כך הזמן תגובה של השרת שלך יעלה, כי הוא חייב לבודק את האייפי מול כל אייפי שברשימה, בעשרות אייפים זה לא נורא, אבל בטווחים של אלפי אייפים זה יכול לגרום להאטה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה