עזרה!! יש מישהו שיודע על שיר באידיש "מיום שנחרב בית המקדש"???

• הוסף לסימניות
אני חושבת שזה שיר חדש, בגראמען באידיש מישהו יכול לעזור??
משהו בסגנון של פנקי וועבער.

• הוסף לסימניות
יידל ורדיגר
אלבום 'יהודי ראוי'

אעלה מחר (?)

• הוסף לסימניות
לא שמעתי ולא ראיתי אלבום כזה מתי זה יצא???
ומי הלחין את השיר???

• הוסף לסימניות
הוא מדבר על השיר המקורי. יש בו רק כמה מילים באידיש.
זה הולך כך:

מיום שנחרב בית המקדש, ננעלו שערי תפלה. ושערי דמעות לא ננעלו. דיין טרערעלע איך שפיר, עס העפנט אויף מיין טיר, און איך האלט דאס אייביג לעבן מיר, ווייל שערי דמעות לא ננעלו.

אם תרצו, אני יכול לשלוח לכם את השיר במייל.

• הוסף לסימניות
אני אודה לך מאוד אם תשלח לי..
ואם יש לך פרטים מי הלחין את זה, ובאיזה אלבום זה נמצא.

• הוסף לסימניות
עכשיו שמתי לב שהמלחין הוא פנקי וועבער.
אבל הזמר מי הוא??.
ווערדיגער יודל??

• הוסף לסימניות
יידל ורדיגר הוא הזמר. שם האלבום: ווערדיגער יודל.

• הוסף לסימניות
שיר מרגש מאוד!!!!
א ערליכע געשמאקע ניגון!!!

• הוסף לסימניות
אגב, המילים באידיש כתב 'ליפא'.
- כך אמר יידל אצל מנחם טוקר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חסידישער;1246732:
מיום שנחרב בית המקדש, ננעלו שערי תפלה. ושערי דמעות לא ננעלו. דיין טרערעלע איך קוק, עס העפנט אויף מיין טיר, און איך האלט דאס אייביג לעבן מיר, ווייל שערי דמעות לא ננעלו.
.

תיקון קטן: דיין טרערעלע איך שפיר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה