זה נכון להיום ולא בכל מקום.למיטב ידיעתי יש חובה להפריש לקרן השתלמות, אבל האחריות לפתוח היא על העובד- הוא זה שצריך להגיש את הבקשה.
עובדים שמקבלים משכורת ממשרד החינוך (וגם בהרבה מקומות מסודרים אחרים) מקבלים התראה בתלוש אם הם לא דאגו לזה, אבל המעסיק לא פותח במקומם (אולי בגלל שהוא לא יכול לבחור את הקרן במקומם?).
אני מדברת רק על הוראה.זה נכון להיום ולא בכל מקום.
לפני עשרות שנים המעסיק היה פותח ללא התייעצות אפי' עם העובד.
הסת זה הסתדרות המורים.אני רואה שכתוב לי בתלוש:
ק.השת(הסת) בינ"ל
מה זה אומר? איפה זה נמצא?
זו קרן השתלמות יעודית למורים בבנק בינלאומיאני רואה שכתוב לי בתלוש:
ק.השת(הסת) בינ"ל
מה זה אומר? איפה זה נמצא?
זו קרן השתלמות יעודית למורים בבנק בינלאומי
את אמורה לקבל כל שנה כמה יש שם
בנק לאומי בחיים לא שולחים לי מכתבים.הסת זה הסתדרות המורים.
בינ"ל זה הבנק הבינלאומי
תפני להסתדרות המורים.
בהצלחה!
ואם אני רוצה להעביר למשהו עם אחוזי סיכון גבוהים יותר?הבנק הבינלאומי וזה מגיע בדפים עם כיתוב כתום
בקרן השתלמות יעודית למורים ההפרשה בסהכ היא 12.6 ובקרן רגילה זה 10%. בקרנות של המורים התשואה יותר נמוכה אך עם פחות סיכונים
אין להם מסלולים מנייתיםואם אני רוצה להעביר למשהו עם אחוזי סיכון גבוהים יותר?
במקרה שלך העברתי את החיסכון לקה''ש רגילהולא מתכננת לצאת לשנת שבתון ככל הנראה...
אם כן אחשוב לצאת (למרות שכרגע לא נראה לי),אין להם מסלולים מנייתים
במקרה שלך העברתי את החיסכון לקה''ש רגילה
צריך לבדוק כל מקרה לפי העניין.אם כן אחשוב לצאת (למרות שכרגע לא נראה לי),
או שארצה לצאת לשבתון חלקי (יש דבר כזה?!)
גם אז כדאי להעביר?
מתי כדאי להעביר ומתי לא?
תראו כאןאם כן אחשוב לצאת (למרות שכרגע לא נראה לי),
גם אז כדאי להעביר?
מתי כדאי להעביר ומתי לא?
www.prog.co.il
אם תרצי לצאת לשבתון או שבתון חלקי תוכלי לעשות את זה רק אם הקרן שלך תהיה בבינלאומי, אם הקרן תהיה בקופה אחרת לא תוכלי לצאת לשבתון.אם כן אחשוב לצאת (למרות שכרגע לא נראה לי),
גם אז כדאי להעביר?
מתי כדאי להעביר ומתי לא?
תמיד זה כך, לא?וכן, שימי לב שאם תרצי למשוך את הקרן שלא בשנת שבתון יורידו לך מזה אחוזי מס שונים מהרגיל. כדאי שתבדקי את זה עם מורות שעשו את זה..
בקרן השתלמות רגילה מדובר על משיכה לפני 6 שנים,תמיד זה כך, לא?
בכל סוג של קרן השתלמות..?
בקרן השתלמות של מורים אם מושכים אותה שלא לצורך שבתון לפני הפנסיה, מורידים סכום שמקביל לאחוז הנוסף שהמעסיק מפקיד יותר ממה שמפקידים לקרן השתלמות רגילה.בקרן השתלמות רגילה מדובר על משיכה לפני 6 שנים,
אצל עובדי הוראה מדובר על משיכה שלא לצורך יציאה לשבתון.
ככה זכור לי, אבל ממש לא בטוחה בנתונים. צריך לבדוק.
ז"א שאם אני מחכה לפנסיה ומושכת את הכסף אז,בקרן השתלמות של מורים אם מושכים אותה שלא לצורך שבתון לפני הפנסיה, מורידים סכום שמקביל לאחוז הנוסף שהמעסיק מפקיד יותר ממה שמפקידים לקרן השתלמות רגילה.
תלוי אם ההפרש בתשואה עולה על האחוז הזה, או לא.ז"א שאם אני מחכה לפנסיה ומושכת את הכסף אז,
לא יורד לי כלום?
ואם כך,
שווה עדיין להעביר את הכסף לקרן השתלמות שהיא לא קשורה להסתדרות?
מבינה שאם אני לא יוצאת לשבתון, ומשקיעה בסיכון גבוה, זה נכון לצאת לקרן רגילה ולא של המורים,תלוי אם ההפרש בתשואה עולה על האחוז הזה, או לא.
ממה שהבנתי, אם משקיעים בסיכון גבוה לרוב ההפרש בתשואה עולה על ההפרש בהפקדה, אבל כמובן שאי אפשר להבטיח כלום.
השתתפתי פעם בוובינר על זכויות המורים, שהתייחסו שם גם לקרן ההשתלמות, והם טענו שאם לא יוצאים לשבתון ושומרים את הכסף לפנסיה- בקרן השתלמות רגילה הושקעה בסיכון גבוה יש יותר כסף מקרן השתלמות של מורים, למרות ההפקדה הגבוהה יותר.
הם בגדול מציעים לחסוך בקרן של מורים 6 שנים, לצאת לשבתון, לחסוך עוד 6 שנים, ואז לעבור לקרן רגילה. ככה גם נשמרת האפשרות לצאת לשבתון, גם יש אפשרות להוציא את הכסף מקרן ההשתלמות של המורים אם צריך (לפני היציאה לפנסיה אפשר להוציא את הכסף רק אם מפסיקים לעבוד בהוראה או שיצאו לשבתון פעם אחת, אלא אם מצליחים לשכנע את הקרן שממש זקוקים לכסף), וגם ממשיכים לחסוך בקרן שמתאימה יותר להשקעה לטווח ארוך.
(אין לי רשיון לייעץ, ואני אישית לא ממליצה כלום. רק מעבירה מישע ששמעתי ולא לוקחת עליו אחריות)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים