התייעצות עזרה!---לא הפרישו לקרן השתלמות למורים-מה עושים?

• הוסף לסימניות
חד עם זאת, אני מבינה שהם כן ממליצים לצאת לשבתון בפעם הראשונה ואחכ לעבור לקרן רגילה, כדי שאם תאום צריך
אפשר לשחרר את הכסף, אבל למה? הרי זה כבר קרן רגילה ולא של מורים
הכוונה היא לשמור את האופציה לצאת לשבתון פתוחה, ולזה בעיקרון מספיק לחסוך רק 6 שנים בקרן של מורים, אבל במקרה כזה אי אפשר (או יותר נכון מסובך) להוציא את הכסף במקרה הצורך. אחרי שיוצאים פעם אחת לשבתון זה כבר יותר פשוט.
ולא הבנתי למה זו קרן שמתאימה להשקעה לטווח הארוך - הכוונה לקרן הרגילה?
אכן. קרן של מורים מיועדת למשיכה כל שש שנים, ובהתאם לכך- ההשקעה בסיכון נמוך יחסית. ואילו בקרן רגילה אפשר לבחור רמת סיכון בהתאם למשך החיסכון הצפוי.

במידה מסויימת, לציבור שלנו שמחתן ילדים, דווקא עדיף שיהיה סגור, לא? בפנסיה כבר קשה לעבוד ועוד צריך להמשיך לשלם משכנתאות ...
זה כבר עניין של שליטה עצמית. (גם ככה בקרן רגילה אין מניעה למשוך את הכסף אחרי 6 שנים)
ומצד שני- בציבור שלנו בד"כ מחתנים ילדים הרבה לפני הפנסיה, ואז בהרבה מקרים צריכים להוציא סכום גדול מאד בבת אחת, וקרן ההשתלמות יכולה להיות פתרון מתאים לפעמים.

• הוסף לסימניות
שאלה,
עפ"י חוק מאיזה חודש אמורים להפריש למורה לקרן השתלמות
מחודש הראשון לעבודתה, כלומר מספטמבר?
והאם תלוי באחוזי משרה?

• הוסף לסימניות
שאלה,
עפ"י חוק מאיזה חודש אמורים להפריש למורה לקרן השתלמות
מחודש הראשון לעבודתה, כלומר מספטמבר?
והאם תלוי באחוזי משרה?
מתחילת השנה השלישית כלומר מהחודש ה25
רק אם יש תקן
והתשלום זה אחוזים לפי המשכורת
עובד 2.5%
מעביד 7.5%

• הוסף לסימניות
מתחילת השנה השלישית כלומר מהחודש ה25
רק אם יש תקן
והתשלום זה אחוזים לפי המשכורת
עובד 2.5%
מעביד 7.5%
מדובר פה על קרן השתלמות של מורים
מפרישים אותה מהיום הראשון של התקן (בתנאי שיש שליש משרה)
והאחוזים שונים

• הוסף לסימניות
לכי לתביעה, את לא תפסידי שקל.
והם יצטרכו להפריש לך רטרו

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אשתי עבדה בסמינר המנהל ה"ירא שמים" עשה שהיא כאילו ממלאת מקום למשך 4 שנים רצופות כמובן שהוא לא הפריש לקרן השתלמות יש מה לתבוע אותם?
א"כ איך עושים את זה? דרך ארגון המורים?

• הוסף לסימניות
אשתי עבדה בסמינר המנהל ה"ירא שמים" עשה שהיא כאילו ממלאת מקום למשך 4 שנים רצופות כמובן שהוא לא הפריש לקרן השתלמות יש מה לתבוע אותם?
אם לא היה לה תקן, כנראה שלא.

• הוסף לסימניות
@מקצועי בלבד אפשר לזה מקור חוקי?
יעזור לי מאד!
זאת לא חובה, זה הסכם קיבוצי שמעוגן בחשב הכללי במשרד האוצר
ולכן מורים בבית ספר פרטי, לא מקבלים.

בעבר חשבתי שזאת חובה, וזכור לי שכך היה כתוב גם בכל זכות.
אבל לאחרונה התברר לי שזאת לא חובה.
מצרף צילום מסך מתוך דוח מבקר המדינה
שבו הוא קובל על כך שלא מופרש למורים קרן השתלמות
אבל הוא לא טוען שזה לא חוקי
רק שזה מעוגן בהסכם קיבוצי
1735598695808.png

בנוסף גם עובדי הוראה במגזר הציבורי
שלא פתחו בעצמם קרן השתלמות
סובלים מהתנערות והנוהל שלא משלימים להם קרן השתלמות.
ההשלמה היא רק עד באותה שנת לימודים שהקרן נפתחה או משהו כזה.
מי שחבר בהסתדרות המורים, אולי יוכל להיעזר בהסתדרות המורים.

• הוסף לסימניות
@מקצועי בלבד @ה. שלמה @השקעות R הון
במקרה שיש לי תקן ופתחו לי קרן השתלמות מההתחלה וגם היו 3 חודשי הפקדה אליה, וכל חודש מופיע לי בתלוש הפרשה לקרן השתלמות, ובפועל לא הופקד כלום לא את החלק שהורידו ממני ולא את חלק המעסיק, האם גם אז זה לא חובה? יש דרך כלשהיא לתבוע אותו?

• הוסף לסימניות
לפי האינטרס של הבעלויות לא להפריש זה נראה שהם מקבלים ממשה"ח שכר כולל הפרשות,
והכסף נשאר בצנרת
אני צודק?
לאחר מאבק ארוך על הפרשות במקרה שהוספתי עבודה אצל עוד מעסיק, אחרי שנה נזכרתי והוא לא הסכים להפריש רטרו כי "אין אפשרות", למרות שיש קה"ש קיימת וותיקה מהמעסיק השני...

• הוסף לסימניות
במקרה שיש לי תקן ופתחו לי קרן השתלמות מההתחלה וגם היו 3 חודשי הפקדה אליה, וכל חודש מופיע לי בתלוש הפרשה לקרן השתלמות, ובפועל לא הופקד כלום לא את החלק שהורידו ממני ולא את חלק המעסיק, האם גם אז זה לא חובה? יש דרך כלשהיא לתבוע אותו?
זה תמיד חובה של המעסיק ובוודאי אם זה כתוב בתלוש.
הסכם קיבוצי למורים מחייב את המעסיק ולכן זה חובה של המעסיק.
ובוודאי שאפשר לתבוע במקרה כזה.
אבל בדר"כ הכי פשוט זה לפנות אליהם ושיסדרו את זה.

• הוסף לסימניות
יכול לקרות בגלל טעות בשיוך כספים (המעסיק מפקיד, והכסף חוזר אליו).
כדאי לפנות לבירור גם למעסיק וגם לחברה של קרן ההשתלמות (ולבקש מהם תשואה רטרואקטיבית כשהכסף יוחזר).
בכלל, לא מספיק לבדוק רק בתלוש שההפרשות יורדות, אלא גם לוודא מידי פעם בקרנות הפנסיה וההשתלמות, שההפקדות אכן נכנסות כסדרן.

• הוסף לסימניות
עובדת הוראה שפתחה קרן השתלמות לה רק לאחר מספר שנים מתחילת עבודתה
האם המעסיק אמור להפריש לה רטרו+ריביות בגין איחור?

• הוסף לסימניות
עובדת הוראה שפתחה קרן השתלמות לה רק לאחר מספר שנים מתחילת עבודתה
האם המעסיק אמור להפריש לה רטרו+ריביות בגין איחור?
לי קרה כך והפרישו רטרו
אבל בלי ריביות.
עוקב.......
אם יש סיכוי.......

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה