התייעצות עזרה למי שממש קשה לו לקום בבוקר

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
יש לו מה לעשות, והוא מרוצה מעצמו וכו' וכו'
הוא פשוט אוהב לישון וזה חזק ממנו ברמות
הבו פתרונות
אם הוא רוצה הוא יצליח, אבל צריך שיהיה לו משהו טוב ושווה לקום אליו, כמו ילד ביום של טיול.
נגיד כסף, או כבוד / מעמד וכדומה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני מאוד מזדהה עם הבעיה של פותח האשכול, כי לא מדובר דווקא על חוסר שינה, שגם הוא תורם כמובן אלא פשוט קושי ממשי בקימה, ולמי ששאל, אני לגמרי הגעתי ברגע שאחרי האחרון לאוטובוס שכמעט עזב את הסמינר בדרך למחנה יותר מפעם אחתת בגלל שקמתי מאוחר, ואני יכולה לישון אפילו 13 שעות רצוף!!!!! פשוט כי לא מעירים אותי (קרה לצערי הרב)

• הוסף לסימניות
מצטרפת ל @חן לבן ולפותח האשכול.
יכולה לישון שעות ברצף,
ו- כן, נסעתי למחנה באוטובוס אחרי שפיספסתי את ההסעה.
אם אני יודעת שייש לי משהו קריטי בבוקר אני יכולה להשאר ערה כל הלילה כדי לא לפספס....

ממש אשמח לשמוע עצות נוספות.

• הוסף לסימניות
מצטרפת ל@חן לבן ולפותח האשכל.
יכולה לישון שעות ברצף,
ו- כן, נסעתי למחנה באוטובוס אחרי שפיספסתי את ההסעה.
אם אני יודעת שייש לי משהו קריטי בבוקר אני יכולה להשאר ערה כל הלילה כדי לא לפספס....

ממש אשמח לשמוע עצות נוספות.
תיקנו שעון מעורר ששופך עליכם דלי של מים😅😆(או יותר נכון טיפות מים)
או שעון מעורר אקדח קליעה למטרה יותר הגיוני
בעיה שאסור ליפני נטילת ידים בבוקר לגעת במשהו

• הוסף לסימניות
אני מכיר כמה שפספסו טיולים בגלל קימה מאוחרת ולכן זה באמת לא מדד
גם השפרצות מים ע"י אחרים זה הסרת אחריות מהאדם עצמו

אני מתיחס לשאלה מצד בחורי ישיבה
אם בדקנו את המצב הבריאותי ואין חסר בויטמינים
אם אין בעיה של שינה מאוחרת (8 שעות שינה ביום)
אם אינו לןקח ריטאלין וכד' או מלטונין
כנראה שאין לו בשביל מה לקום מוקדם / לקום בזמן/ לאחר מעט/
(נכון שיש לו ישיבה ויש לו סדר א' ויש לו שיעור, אבל בפנימיות שלו זה לא קשור אליו אלא משהו כפוי וחיצוני)

בן אדם שמחליט לקום מוקדם כל יום כהחלטה פנימית , תוך שבוע שבועיים הוא מצליח בזה. ולפעמים הוא יפספס ...
(רואים את זה אצל אברכים שהיו קמים ב8 בבוקר , ותפאום שנהיה ילדים קטנים והאישה צרחכה לצאת מהבית הוא קם כל בוקר להתפלל ב6 כדי להיות בבית ב7)

אני אומר את הדברים מניסיון שנים של בחורים שכל הזמן משתמשים בתירוצים של "לא קמתי" "אני לא מצליח לקום", ופתאום אחרי תקופה שהוא מתחיל לקום ואני שואל אותם "מה קרה השבוע שלא קרה לפני שנה?" והוא עונה בלי למצמץ : אני רוצה להספיק ללמוד בסדר א' , ולהיות מוכן לשיעור "
ואני אומר לו "ועד היום מה היה? והוא עונה לי עם חיוך קטן : "לא היה לי חשק לקום!"
בלי שום טיוח.

אצל בחוריםיש קושי לקום כאשר ההורים ושאר בני המשפחה ממשיכים לישון , והם צריכים לקום לבד להתארגן
בבית שההורים קמים מוקדם ומסודר בדר"כ התופעות הם פחותות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה