עזרה לרב מתחיל. הענשה לתלמידים, דיונים בנושא ההוראה.

• הוסף לסימניות
שלום וברכה.
שמי הוא שלמה, ואני בחור ישיבה ורב במילוי מקום בין הסדרים,
לפני שאני מגיע לנושא הפולמוס אני רוצה מעט להרחיב עליי כדי שנבין למה פתחתי את הפולמוס ולמה יש לי שאלה בכלל…
לצערי בשנות לימודיי בתלמוד תורה וישיבה קטנה עברתי סבל בל יתואר.
אלימות פיזית ומילולית…
מאז שאני ילד קטן… כיתה ב׳.ג. כבר אני רוצה להיות בתחום ובגיל הגדול יותר החלפתי לשיעורים שלמים רבנים שהחסירו…
ב״ה אני רב מחליף בתלמוד תורה שבו החינוך-מעל הכל, מאוד מרוצה שם.
(סתם לסקרנות, כמה פעמים בערך קוראים בחודש מכיתה א-עד כיתה ד בערך?)

רציתי לברר מספר דברים:
מה דעתכם על הענשה?
אני אישית סבור שלא העונש עוזר אלא ההסבר,
לצערי יצא לי להעניש אבל לאחר מכן לקחתי את הילד למקום שקט וגרמתי לו להבין למה נהגתי כפי שנהגתי… ב״ה ראיתי תוצאות טובות מכך, וכן שמעתי מחבריי לצוות החינוכי…
רציתי לברר-
1.מה דעתכם על כך?
2.בתור רבנים שכבר שנים בתחום האם אני נוהג נכון בכך או לא?
3. האם הדבר הגיוני שכאשר אני מעניש ילד-אני יודע שאני עושה את הדבר הנכון,
אבל אני מרגיש שאני מעניש יותר את עצמי ומרגיש כאב פיזי על הילד?
4. איך מגיעים להקשבה מלאה בכיתה בתור רב מחליף?
5. האם נכון לעיתים בתור רב מחליף לשנות את השיעור למשהו יותר אמיתי ונכון לחיים?
(ביננו, חשבון לא הכי רלוונטי לחיים-יש מחשבון. לעומת זאת (במחילה מכל הרבנים שמלמדים חשבון. וגם לי יצא ללמד…) כבוד רבו וכבוד אביו- במחילה. אבל לעניות דעתי מעט יותר חשוב…)
6. אשמח לקבל טיפים ללימוד יותר טוב ואיך להיות יותר טוב.
7. כמובן המטרה שלי רק לעשות טוב, אשתדל להקשיב לטיפים אך אני לא מתחייב שאקשיב לכולם.
יישר כח גדול!
ש.ס.ל.

• הוסף לסימניות
שלום וברכה
אני רב מתחיל העוסק במילוי מקום,
לפני כל הדיון ארחיב מעט על עצמי כדי שנבין את מטרת הדיון.
אני שלמה. בן ישיבה ורב במילוי מקום-העוסק בכך בין הסדרים,

אשמח להעלות כאן מספר נושאים:
1. הענשה.
אשמח לדעת האם אני נוהג בכך נכון:
א. נותן כמה וכמה אזהרות קודם.
ב. לאחר מכן לוקח את הילד לפינה שקטה ומבקש ממנו שיסביר לי למה הענשתי אותו,
ונהגתי כפי שנהגתי… לאחר מכן אם הבין נכון והשיחה מתפתחת יפה-מפנק אותו בממתק קטן (לא תמיד כמובן. אם לא ממתק אז מילה טובה…)
2. אני סבור שלא העונש הוא המועיל אלא ההסבר וההברה ומשתדל שלא להעניש-ושמעניש נוהג כפי שצויין בסעיף הקודם. האם דרך זו לדעתכם נכונה?
3. כאשר יוצא לי להעניש- אני מרגיש שאני מעניש את עצמי יותר מאת הצדיק הקטן…
כואב לי עליו אפילו שאני יודע שזה הדבר הנכון והראוי...
האם זה נכון והגיוני? (תלמידים הרי הם כבנים…)
4. איך אני יכול ליצור מצב של משמעת מלאה בכיתה למרות שאני ממ״ק ?
5, האם נכון לעיתים למסור שיעור אחר מאשר מה שביקשו ממני?
במחילה אבל לדעתי יותר הכרחי לילד ללמוד על כבוד רבו ועל כך שגם מאחוריי הרב יש לב ויש להתנהג אליו בכבוד, ושגם הוא לעיתים עלול להיעלב מתלמיד (שמעתי מקרה של רב שבעוונות התXבד בגלך מקרים של השפלה מצד התלמידים…) מאשר שבר עשרוני,
בפרט במילוי מקום שלא הכי מרוכזים… (לא אומר שאני לא מלמד חשבון שיוצא לי, אבל האם זה נכון או לא בבסיס של הדבר)
7. אשמח לקבל טיפים ועזרה בנושא ההוראה.
8. התלמוד תורה שאני עוסק בו הוא ממש קטן, עד כיתה ד. ויצא שקוראים לי בערך 4 פעמים בחודש. זה הגיוני?
או שזה כמות קטנטנה מידי?

יישר כח גדול!
אשמח ללמוד ולהחכים מהעוסקים במלאכת הקודש.

• הוסף לסימניות
רציתי לברר מספר דברים:
מה דעתכם על הענשה?
לצערי יצא לי להעניש אבל לאחר מכן לקחתי את הילד למקום שקט וגרמתי לו להבין למה נהגתי כפי שנהגתי… ב״ה ראיתי תוצאות טובות מכך, וכן שמעתי מחבריי לצוות החינוכי…
רציתי לברר-
1.מה דעתכם על כך?
אם זה עובד לך ואתה רואה שהתלמידים מפנימים את המסר שאתה רוצה להעביר - אז תמשיך בזה
האמת - שאנשי החינוך אומרים שלא תמיד צריך להסביר, כי זה גורם לילד לשמוע לך רק כשיש הסברים
כן, כי זה מראה שאתה מחובר אליהם
גם כששמים גבס לילד זה כואב לו מאד כי צריך לפעמים ליישר את היד וזה כואב גם לאבא. אבל זה הדבר הנכון לעשות כעת
(ביננו, חשבון לא הכי רלוונטי לחיים-יש מחשבון. לעומת זאת (במחילה מכל הרבנים שמלמדים חשבון. וגם לי יצא ללמד…) כבוד רבו וכבוד אביו- במחילה. אבל לעניות דעתי מעט יותר חשוב…)
אפשר דברים נכונים לחיים, אבל הכי חשוב להגיע עם חומר מעניין ולא שגרתי וגם ללמד את זה מעניין
וכמובן להביא פרסים, הגרלות, זה גורם להם לצפות שאולי הם יזכו וכך הם גם יקשיבו
עלה והצלח !

• הוסף לסימניות
לא מבינה בנושא כלום

אבל אשרי הילדים שאתה הוא הרב שלהם
יישר כח!
כל הנושא ב״ה לא קל אבל מלא בסיפוק.
מעריץ אתכם- ההורים,
על הקשבה.עזרה הכל. ומילה טובה!

על כך שחיים את זה 24/7/365 ובלי הכמה שקלים לשעה-אלא להיפך… 😉
❤️

• הוסף לסימניות
לא עונה על ראשון ראשון,
אבל מלמעלה...

מחנכת כיתה ד' בנים.
הגישה של ההסבר לעונש יפה, אני לפעמים מתייעצת עם הילד גם איזה עונש הוא חושב שמגיע לו, או שהוא צריך לקבל , על האלימות/ מילה / הפרעה בשיעור שהיה...

לעיתים אני קובעת, לעיתים אני נותנת לו. תלוי ילד. תלוי מקרה.
כמובן אחרי הזדמנויות.

הכלל הכי חשוב בחינוך,ואצל בנים בפרט,
להיות עקבי במילה שלך. לעמוד עליה. גם אם זה כואב לך, דורש ממך, פוגע בו.
אם אמרת שילד שעושה ככה וככה לא יוצא להפסקה/ לא מקבל צופ'ר / אתה סודק את השיעורי בית/ מתקשר להורים שלו/ למחנך שלו

תעמוד על זה. פעם פעמיים שלוש - הם יקלטו אותך.

כללים עקביים, מה מותר אצלך מה לא. לא לוותר על זה, להזכיר להם כל פעם מחדש...
אני הייתי מ"מ שנה שלימה , ולא וויתרתי על הכללים שהיו לי חשובים. ועד היום.

לגבי הכאב שאני מענישה אותו ואת עצמי- כואב , מבאס אפילו לדעת שהוא נשאר לעשות בהפסקה את מה שאנחנו בשיעור, והוא עשה לעצמו בשיעור הפסקה,
אבל הוא ציך לדעת שלכל דבר יש מחיר... ולכל מעשה שלו- יש השלכה.
לטוב ולמוטב.

לגבי 4 פעמים בחודש- מקוה שיקראו לך יותר. בהצלחה.

לגבי השאלה של החומר- ברור שאל תעשה חשבון ועדיף דברים לחיים.
מחנכים/מורים קבועים תמיד עושים חזרה על החומר שהשאירו לממלא מקום...
ככה שתהיה רגוע, אפילו אם אתה לא מכיר את החומר/ לא מצליח להסביר...

תספר סיפור/משחק/ כישורי חיים /משו אחר יעיל,
במקום זה. כמובן לא תמיד, אבל מידי פעם.
ככה גם ילדים אוהבים גיוונים, ויאהבו אותך.

• הוסף לסימניות
אפשר דברים נכונים לחיים, אבל הכי חשוב להגיע עם חומר מעניין ולא שגרתי וגם ללמד את זה מעניין
וכמובן להביא פרסים, הגרלות, זה גורם להם לצפות שאולי הם יזכו וכך הם גם יקשיבו
עלה והצלח !
אם כבודו מנוי למרוה לצמא וקרא את הכתבה ״50 שניות של נס לוהט״ על משפחה מירושלים שנשרף להם הבית ויש להם ילדה נכה- אז אני מניח שכבודו זוכר אותה (י״ז בתמוז)
אז זה הנושא הרבה פעמים.
ב״ה אני זה שנשרף לו הבית. אני בן לאותו המרואיין הנ״ל וגם השתתפתי בכתבה.
אני מביא ספר שניצל ממש מהאש
ומשתף בניסים ונפלאות שראינו
ומסביר על ניסי ה׳ יתברך ועל נפלאותיו הרבים!
או על למשל שמאחוריי גם הרב והמנהל יש לב ואם לא מתנהגים אליהם יפה הם עלולים להיעלב, וזורם עם זה…
אני אדם דיי ספונטני אבל ב״ה עם כושר הסבר וזרימה טובה ויפה בסיעתא דישמייא.
יישר כח על המילים החמות!
מה שכבודו צריך בשמחה רבה!
אם הרב מעוניין שאספר באריכות על השריפה, גם עבור כבודו וגם עבור התלמידים-בשמחה רבה!.
אפשרי גם בהודעה פרטית.
תודה גדולה ויישר כח!

• הוסף לסימניות
מה שכבודו צריך בשמחה רבה!
אם הרב מעוניין שאספר באריכות על השריפה, גם עבור כבודו וגם עבור התלמידים-בשמחה רבה!.
אואה ! איזה תארי כבוד ! :)
מעולם כאן בפורום לא קראו לי בכאלה תארי כבוד ! :sneaky:
אם כבודו מנוי למרוה לצמא וקרא את הכתבה ״50 שניות של נס לוהט״ על משפחה מירושלים שנשרף להם הבית ויש להם ילדה נכה- אז אני מניח שכבודו זוכר אותה (י״ז בתמוז)
אז זה הנושא הרבה פעמים.
ב״ה אני זה שנשרף לו הבית. אני בן לאותו המרואיין הנ״ל וגם השתתפתי בכתבה.
אני מביא ספר שניצל ממש מהאש
ומשתף בניסים ונפלאות שראינו
ומסביר על ניסי ה׳ יתברך ועל נפלאותיו הרבים!
אני לא מנוי על מרווה לצמא, אבל זה באמת נשמע נושא מאד מעניין !
במיוחד שאתה אומר לילדים שאני חוויתי את זה
תמיד הילדים שואלים על כל סיפור שתספר "הרב, זה אמיתי ?" אז כאן אתה ממש יכול להגיד "כן, זה אמיתי !"
חסדי ה' זה באמת גם נושא שפחות מדברים בחדרים. מדברים אבל לא בטוח הרבה.
או על למשל שמאחוריי גם הרב והמנהל יש לב ואם לא מתנהגים אליהם יפה הם עלולים להיעלב, וזורם עם זה…
זה נושא מעניין, אבל - קצת יכול להכשיל.
תמיד יהיה את הילד הזה שנעלב או נפגע מהרב או מהמנהל, והוא יגיד לך בביטחון גמור "לרב שלי או למנהל אין לב !
אם היה להם לב הם לא היו עושים לי א, ב, ג"
לכן קצת צריך להיזהר
אבל בכל אופן, תמשיך להצליח

• הוסף לסימניות
נשמע שיש לך נסיון.
אם אתה קוצר הצלחות ובאמת מצליח למשמע את הילדים, לך עם האינטואציה שלך.
זה יותר חזק מכל דבר אחר.

יז בתמוז האחרון או י' בטבת?
אני מנוי אבל כמעט מעולם לא יצא לי לקרוא את הכתבות והסיפורים שם, ממש נדיר!
אבל עכשיו שווה לי להציץ להכיר אותך לפחות מעל דפי העיתון 😉
אואה ! איזה תארי כבוד ! :)
מעולם כאן בפורום לא קראו לי בכאלה תארי כבוד !
וְהַמִּתְנַשֵּׂא לְכֹל לְרֹאשׁ אָמַר רַב חָנָן בַּר רָבָא אָמַר רַב אֲפִילּוּ רֵישׁ גַּרְגּוּתָא מִשְּׁמַיָּא מוֹקְמִי לֵיהּ
כנראה הגיע הזמן. לך בכוחך זה והושע את ישראל!

• הוסף לסימניות
מהנסיון שלי -
לא העונש עיקר✊ ולא ההסבר עיקר🥰 אלא הפנמת הגבולות⛔.
ואדרבה, ענישה שלא בצורה הנכונה מביאה נזק.
הכללים חייבים להיות ברורים וחתוכים. ולתלמיד שלא מבין אומרים בנחת ומפורש את הכלל ומה מצופה ממנו.
העונש הוא כלי יעיל כדי לקבוע את גבולות הגיזרה ולהבהיר את סיווג הגבול.
(שהרי לא יעיל לומר: הגבול הזה הוא קו אדום וזה כתום אם אין שום הבדל בתוצאה למי שחצה את הגבולות. לכך בא העונש להבהיר את הקו - לתלמיד הנענש ולכל הכיתה).

מעבר לכך, עדיף מאוד שהעונש יהיה "שלילת הטבות" - לדוג': ילד שמפריע בשיעור, ירוויח ביושר ובאוטומט התעלמות מהצבעותיו בהמשך השיעור. (-וכן, זה מאוד קשה, כי בדרך כלל כשהמפריען הראשי סוף סוף התחבר לנושא אנחנו ממהרים לסלוח לו ולענות לו בשיא).

כממלא מקום יתכן שזה לא רלוונטי כי אתה בא והולך.

ובקשר לשאלות:

1. הקשבה מלאה כממלא מקום: להביא סיפור מתח לסוף השיעור / חידות.
2. נושאי השיעורים: כמדומני רוב המלמדים ישמחו מאוד שתלמד נושא אחר מהנושא הכיתתי. ואדרבה, תמצא נושא שיעיר אותם שיחכו מאוד לפעם הבאה שתבוא, וכך גם תרוויח הקשבה מוחלטת.
(ואגב חשבון💻, אצלי לא היית... תבוא ותשתכנע שכדאי לדעת...😉😉😉😉)
3. טיפים: כתבת בעצמך: אשתדל להקשיב לטיפים אך אני לא מתחייב שאקשיב לכולם. זה הטיפ החשוב ביותר - תבוא עם ראש פתוח, תפרגן לעצמך לשאול ולהתענין, ובסוף תבחר לעשות מה שמתאים לאופי שלך.

המון המון הצלחה!👍

• הוסף לסימניות
אז ככה לא בתור מורה אלא בתור אחת שהיתה תלמידה
אף אחד לא אוהב הענשה אבל לפעמים אין כל כך מה לעשות וצריך להעניש
לפי דעתי הדרך הכי נכונה זה לקרוא לילד להסביר לו את המצב ולומר לו מה הוא בתור מורה היה עושה בנושא הזה ולגרום לו להרגיש שהוא עשה משהו לא בסדר כלומר להתייעץ איתו ככה הילד מבין מה הוא עשה בצורה הטובה ביותר והוא ישתדל להפסיק עם השטוית כיוון שלא יהיה לו נעים להמשיך איתם
בהצלחה רבה במקצוע ובעזרת ה' שלא תבוא שום תקלה על ידך

• הוסף לסימניות
שלום וברכה.
שמי הוא שלמה, ואני בחור ישיבה ורב במילוי מקום בין הסדרים,
לפני שאני מגיע לנושא הפולמוס אני רוצה מעט להרחיב עליי כדי שנבין למה פתחתי את הפולמוס ולמה יש לי שאלה בכלל…
לצערי בשנות לימודיי בתלמוד תורה וישיבה קטנה עברתי סבל בל יתואר.
אלימות פיזית ומילולית…
מאז שאני ילד קטן… כיתה ב׳.ג. כבר אני רוצה להיות בתחום ובגיל הגדול יותר החלפתי לשיעורים שלמים רבנים שהחסירו…
ב״ה אני רב מחליף בתלמוד תורה שבו החינוך-מעל הכל, מאוד מרוצה שם.
(סתם לסקרנות, כמה פעמים בערך קוראים בחודש מכיתה א-עד כיתה ד בערך?)

רציתי לברר מספר דברים:
מה דעתכם על הענשה?
רציתי לברר-
1.מה דעתכם על כך?
7. כמובן המטרה שלי רק לעשות טוב, אשתדל להקשיב לטיפים אך אני לא מתחייב שאקשיב לכולם.
יישר כח גדול!
ש.ס.ל.
מה הכוונה מבחינתך עונש? תפרט
4. קשה מאד, פשוט להתכונן לזה שרב הסיכויים שלא תהיה הקשבה, ובאמת לא מצופה ממך להעביר חומר נצרך מידי, אבל כדאי לנסות להביא חומר מעניין או צ'ופר קטן לסוף השיעור רק ל..., במהלך השיעור להשתמש בחיזוק חיובי לפי הגיל- בגיל קטן: "תראו איך יוסי יושב יפה עם ידיים משולבות"- מדהים איך שזה פועל ישועות (לדקות ספורות כמובן), ובגיל גדול להחמיא בקול ובהתלהבות (יחסית לגיל) על משהו טוב או שאלה טובה.
5. לדעתי כן אלא אם כן הוא ממש העביר לך חומר או ביקש שתלמד רק משהו מסוים.
6. כל הכבוד, הניסיון שלך בנוסף לטיפים שתשמע ממורים טובים בסביבתך זה אוצר.
וגם תנסה לפעמים להיכנס לשיעורים נוספים ותלמד מזה מה כן מתאים לך ומה לא.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
התלמידים יותר אוהבים ומעריכים את המורים שלא מחפשים כבוד מהתלמידים
וכן את המורים שיורדים אל הדור ומבינים את התלמידים
לא התכוונתי להוריד מהרמה כי בכל אופן מורה הוא מורה אבל מורה שמתנהג ככה התלמידים מעצמם מכבדים אותו ומעריכים אותו!!

• הוסף לסימניות
רציתי לברר מספר דברים:
מה דעתכם על הענשה?
אני חושבת שיש לעונש מטרה אחת והיא להסביר לילד שאת זה הוא לא עושה יותר ועל ידי העונש הוא יבין את זה,
כן אני אוהבת לומר להם מדי פעם שזה עצוב לי שאני צריכה לעניש אבל הם גם יודעים שדיבור לא מכבר יורד זה וכוו....
רציתי לברר-
1.מה דעתכם על כך?
שזה מהמם בגבול הנכון,
כי בסוף ילד יודע מה מותר לו ומה אסור לו,
ואם כל פעם שהוא עושה משהו שאסור והוא יודע שזה אסור אז כאילו אני מתנצל וכוו
אז לפעמיים כן צריך להגיד אתה יודע שזה הגבול בחיידר ולכן אני צריך לעניש אותך בלי קשה לי להעניש וכוו
בסוף זה לא כייף להעניש ילד וזה הגיוני שאתה ככה מרגיש אבל תכלס זה מה שצריך לעשות.
לראות את הילד בוכה שזה לא מגיע לו וכוו למרות שאתה בטוח במאה אחוז כי הוא עשה 123 וכוו זה קשוח מאוד ולא קל.
בתור אחת שהרבה זמן משלימה, דבר ראשון להראות שליטה, בטחון וחוסר פחד מהם.
כבר מהעמידה הם מזהים מה עליך מה אתה, ולכן העמידה של הבטחון משדרת עליהם שאיתך לא מתחילים.
בהתחלה להכנס בקשיחות חד משמעית ורק אחרי שיש משמעת לשבור אותה ולשחרר כדי שיהנו ממך ולא רק יפחדו ממך.
בעקרון אם זה מה שבקשו ממך לעשות אז הגיוני שזה בעיה
אבל עם בא לך לשנות את יכול לאמר להם חצי שיעור זה וחצי שיעור סיפור או משהו אחר תלוי איך אתם לומדים.
לדעתי תשאל כל פעם את מי שאתה מחליף.
הרי במערכת שלהם יש גם וגם וגם נכון אתה נכנסת ללמד חשבון אבל את הנכון לחיים הם מקבלים מהשיעורים האחרים וגם חשבון בסיסי זה נצרך...(ואני לא מורה לחשבון)
להיות דרמטי זה תופס אותם מאוד ומעלה את הקשב,
שיש רעש מאוד להנמיך טון,
ושילד שואל שאלה לענות עליה ולא לברוח.
משוה נוסף שאני רואה בכיתה מצב שאני בחוסר שליטה אני אומרת כמה פרקי תהילים ורואה באמת את יד ה'.
ואני גם מאמינה שאלוקים שם לנו את המילים הנכונות לומר באותם רגעים שצריך לאמר דברים קשים עצובים וזה ואין לך מושג מה לומר ה' מכוון לנו מה לומר בצורה שיהיה הכי טובה לילד שיבין את זה וגם יגרום למשמעת חזקה
יישר כח גדול!
ש.ס.ל.
בהצלחה רבה רבה ומקווה שהובנתי!!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לשמוע את הצד של הילד לפני מתן העונש
שהילד לא ירגיש שהוא קבל עונש ”סתם’

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה