- הוסף לסימניות
לשמוע את הצד של הילד לוקח בד"כ חצי דקהלא תמיד זה מציאותי
יש דברים שחובה להגיב עליהם מידית, למנוע חקיינים
לדג’ ”שמעתי נכון שאמרת .....”
”ראיתי נכון שהרמתה יד....”
ואז הילד יכול לדייק
לשמוע את הצד של הילד לוקח בד"כ חצי דקהלא תמיד זה מציאותי
וואו יישר כח על התגובה הארוכה והמפורטת!לא עונה על ראשון ראשון,
אבל מלמעלה...
מחנכת כיתה ד' בנים.
הגישה של ההסבר לעונש יפה, אני לפעמים מתייעצת עם הילד גם איזה עונש הוא חושב שמגיע לו, או שהוא צריך לקבל , על האלימות/ מילה / הפרעה בשיעור שהיה...
לעיתים אני קובעת, לעיתים אני נותנת לו. תלוי ילד. תלוי מקרה.
כמובן אחרי הזדמנויות.
הכלל הכי חשוב בחינוך,ואצל בנים בפרט,
להיות עקבי במילה שלך. לעמוד עליה. גם אם זה כואב לך, דורש ממך, פוגע בו.
אם אמרת שילד שעושה ככה וככה לא יוצא להפסקה/ לא מקבל צופ'ר / אתה סודק את השיעורי בית/ מתקשר להורים שלו/ למחנך שלו
תעמוד על זה. פעם פעמיים שלוש - הם יקלטו אותך.
כללים עקביים, מה מותר אצלך מה לא. לא לוותר על זה, להזכיר להם כל פעם מחדש...
אני הייתי מ"מ שנה שלימה , ולא וויתרתי על הכללים שהיו לי חשובים. ועד היום.
לגבי הכאב שאני מענישה אותו ואת עצמי- כואב , מבאס אפילו לדעת שהוא נשאר לעשות בהפסקה את מה שאנחנו בשיעור, והוא עשה לעצמו בשיעור הפסקה,
אבל הוא ציך לדעת שלכל דבר יש מחיר... ולכל מעשה שלו- יש השלכה.
לטוב ולמוטב.
לגבי 4 פעמים בחודש- מקוה שיקראו לך יותר. בהצלחה.
לגבי השאלה של החומר- ברור שאל תעשה חשבון ועדיף דברים לחיים.
מחנכים/מורים קבועים תמיד עושים חזרה על החומר שהשאירו לממלא מקום...
ככה שתהיה רגוע, אפילו אם אתה לא מכיר את החומר/ לא מצליח להסביר...
תספר סיפור/משחק/ כישורי חיים /משו אחר יעיל,
במקום זה. כמובן לא תמיד, אבל מידי פעם.
ככה גם ילדים אוהבים גיוונים, ויאהבו אותך.
שלום. בוקר טוב!נשמע שיש לך נסיון.
אם אתה קוצר הצלחות ובאמת מצליח למשמע את הילדים, לך עם האינטואציה שלך.
זה יותר חזק מכל דבר אחר.
יז בתמוז האחרון או י' בטבת?
אני מנוי אבל כמעט מעולם לא יצא לי לקרוא את הכתבות והסיפורים שם, ממש נדיר!
אבל עכשיו שווה לי להציץ להכיר אותך לפחות מעל דפי העיתון
וְהַמִּתְנַשֵּׂא לְכֹל לְרֹאשׁ אָמַר רַב חָנָן בַּר רָבָא אָמַר רַב אֲפִילּוּ רֵישׁ גַּרְגּוּתָא מִשְּׁמַיָּא מוֹקְמִי לֵיהּ
כנראה הגיע הזמן. לך בכוחך זה והושע את ישראל!
שלום וברכה…מהנסיון שלי -
לא העונש עיקרולא ההסבר עיקר
אלא הפנמת הגבולות
.
ואדרבה, ענישה שלא בצורה הנכונה מביאה נזק.
הכללים חייבים להיות ברורים וחתוכים. ולתלמיד שלא מבין אומרים בנחת ומפורש את הכלל ומה מצופה ממנו.
העונש הוא כלי יעיל כדי לקבוע את גבולות הגיזרה ולהבהיר את סיווג הגבול.
(שהרי לא יעיל לומר: הגבול הזה הוא קו אדום וזה כתום אם אין שום הבדל בתוצאה למי שחצה את הגבולות. לכך בא העונש להבהיר את הקו - לתלמיד הנענש ולכל הכיתה).
(לא) נעים להכיר- הענשה.מעבר לכך, עדיף מאוד שהעונש יהיה "שלילת הטבות" - לדוג': ילד שמפריע בשיעור, ירוויח ביושר ובאוטומט התעלמות מהצבעותיו בהמשך השיעור. (-וכן, זה מאוד קשה, כי בדרך כלל כשהמפריען הראשי סוף סוף התחבר לנושא אנחנו ממהרים לסלוח לו ולענות לו בשיא).
כממלא מקום יתכן שזה לא רלוונטי כי אתה בא והולך.
אני מניח שכולנו בתחילת דרכנו השתמשנו ב״המן תלוי/איש תלוי״…1. הקשבה מלאה כממלא מקום: להביא סיפור מתח לסוף השיעור / חידות.
משתדל בע״ה!2. נושאי השיעורים: כמדומני רוב המלמדים ישמחו מאוד שתלמד נושא אחר מהנושא הכיתתי. ואדרבה, תמצא נושא שיעיר אותם שיחכו מאוד לפעם הבאה שתבוא, וכך גם תרוויח הקשבה מוחלטת.
אז מסתבר שלא רק אני חושב ככה…. (האמת שכתבתי את זה רק כדי לא לפגוע במי שמלמד…ואגב חשבון, אצלי לא היית... תבוא ותשתכנע שכדאי לדעת...
)
יישר כח!3. טיפים: כתבת בעצמך: אשתדל להקשיב לטיפים אך אני לא מתחייב שאקשיב לכולם. זה הטיפ החשוב ביותר - תבוא עם ראש פתוח, תפרגן לעצמך לשאול ולהתענין, ובסוף תבחר לעשות מה שמתאים לאופי שלך.
אמן ואמן!המון המון הצלחה!
תשמעי אני בהלם!אז ככה לא בתור מורה אלא בתור אחת שהיתה תלמידה
אף אחד לא אוהב הענשה אבל לפעמים אין כל כך מה לעשות וצריך להעניש
לפי דעתי הדרך הכי נכונה זה לקרוא לילד להסביר לו את המצב ולומר לו מה הוא בתור מורה היה עושה בנושא הזה ולגרום לו להרגיש שהוא עשה משהו לא בסדר כלומר להתייעץ איתו ככה הילד מבין מה הוא עשה בצורה הטובה ביותר והוא ישתדל להפסיק עם השטוית כיוון שלא יהיה לו נעים להמשיך איתם
בהצלחה רבה במקצוע ובעזרת ה' שלא תבוא שום תקלה על ידך
שלום וברכה!מה הכוונה מבחינתך עונש? תפרט
בד״כ אומרים תלמד חשבון למשל, אבל אז אני מעדכן שאם אני יכול ללמד משהו אחר..5. לדעתי כן אלא אם כן הוא ממש העביר לך חומר או ביקש שתלמד רק משהו מסוים.
יישר כח גדול!6. כל הכבוד, הניסיון שלך בנוסף לטיפים שתשמע ממורים טובים בסביבתך זה אוצר.
שלום וברכה!התלמידים יותר אוהבים ומעריכים את המורים שלא מחפשים כבוד מהתלמידים
וכן את המורים שיורדים אל הדור ומבינים את התלמידים
לא התכוונתי להוריד מהרמה כי בכל אופן מורה הוא מורה אבל מורה שמתנהג ככה התלמידים מעצמם מכבדים אותו ומעריכים אותו!!
שלום וברכה!אני חושבת שיש לעונש מטרה אחת והיא להסביר לילד שאת זה הוא לא עושה יותר ועל ידי העונש הוא יבין את זה,
כן אני אוהבת לומר להם מדי פעם שזה עצוב לי שאני צריכה לעניש אבל הם גם יודעים שדיבור לא מכבר יורד זה וכוו....
לא חשבתי על זה!שזה מהמם בגבול הנכון,
כי בסוף ילד יודע מה מותר לו ומה אסור לו,
ואם כל פעם שהוא עושה משהו שאסור והוא יודע שזה אסור אז כאילו אני מתנצל וכוו
אז לפעמיים כן צריך להגיד אתה יודע שזה הגבול בחיידר ולכן אני צריך לעניש אותך בלי קשה לי להעניש וכוו
״תלמידים הריי הם כבנים״ כך לימדונו רבותינו- מסכים איתךלחלוטין!בסוף זה לא כייף להעניש ילד וזה הגיוני שאתה ככה מרגיש אבל תכלס זה מה שצריך לעשות.
לראות את הילד בוכה שזה לא מגיע לו וכוו למרות שאתה בטוח במאה אחוז כי הוא עשה 123 וכוו זה קשוח מאוד ולא קל.
המשפי הראשון של בכיתה:בתור אחת שהרבה זמן משלימה, דבר ראשון להראות שליטה, בטחון וחוסר פחד מהם.
כבר מהעמידה הם מזהים מה עליך מה אתה, ולכן העמידה של הבטחון משדרת עליהם שאיתך לא מתחילים.
בהתחלה להכנס בקשיחות חד משמעית ורק אחרי שיש משמעת לשבור אותה ולשחרר כדי שיהנו ממך ולא רק יפחדו ממך
יישר כח! נכון מאוד!בעקרון אם זה מה שבקשו ממך לעשות אז הגיוני שזה בעיה
אבל עם בא לך לשנות את יכול לאמר להם חצי שיעור זה וחצי שיעור סיפור או משהו אחר תלוי איך אתם לומדים.
לדעתי תשאל כל פעם את מי שאתה מחליף.
הרי במערכת שלהם יש גם וגם וגם נכון אתה נכנסת ללמד חשבון אבל את הנכון לחיים הם מקבלים מהשיעורים האחרים וגם חשבון בסיסי זה נצרך...(ואני לא מורה לחשבון)
אמן תודה על המילים החמות!בהצלחה רבה רבה ומקווה שהובנתי!!
שלום וברכה!1. אין מענישים לפני שמזהירים - עונש אסור שיפתיע וצריך להיות לילד ברור לפני על מה ולמה הוא מקבל את העונש. החוויה בפועל של העונש צריכה להיות כשברור לו על מה זה ושלא יהיה פסק זמן בזמן העונש עצמו ואחר כך עד ההסבר שבה הוא מפרש לבד למה ועל מה.
רעיון חכם מאוד!2. כשאתה מרגיש רע עם העונש או מצפון (וזה נכון לכל הורה) מה שעובר לילד כמסר לא מילולי זה "אני עושה משהו לא בסדר" וזה מה שהילד חווה. כשעונש מגיע עם ביטחון של "אני עושה לילד את הדבר הכי טוב בשבילו בעולם כרגע" אז זו החוויה והתחושה שמתקבלת אצל הילד! תנה לדייק את התחושות ולשים לב שכאב שאתה חווה על הילד לא מתלווה למקום לא בטוח ומקום שמרגיש שאתה עושה עוול אלא מתלווה לביטחון ואהבה ונתינה וזה יכול להתקיים במקביל לכאב שאתה חווה עם הילד על עצם החוויה הפחות נעימה. ובלי קשר כדי לדקדק בתחושות ולעשות את ההפרדה בין החוויה שלך כילד לחוויה של הילד מולך.
פשיטה שכך.גם שנותנים עונש שהוא יהיה תואם למעשה וחס וחלילה לא יותר ממנו
אוהו כמה שזה נכון…לא תמיד זה מציאותי
ממממ לעיתים זה ענישה אם המעשה חמור מאוד.להגיב מידית זה לא עונש זה בדרך כלל נקרא גערה
שלום וברכה!לשמוע את הצד של הילד לוקח בד"כ חצי דקה
לדג’ ”שמעתי נכון שאמרת .....”
”ראיתי נכון שהרמתה יד....”
ואז הילד יכול לדייק
לאו דווקאמן הסתם הילד מבין לבד שאם הוא הרביץ או במשך חצי שיעור מפריע ואני אומר לו להפסיק ומזהיר אותו מספר פעמים-ולאחר מכן מעניש… מניח שהוא יודע על מה העונש…
תובנה לא שלי, וזה מעבר לחכם זה mind blowing לדעתי. ההבנה שיש את המישור המילולי ויש את מהישור הלא מילולי שהוא קירטי לא פחות וצריך ממש לשים לב מה אנחנו מרגישם בכל תקשורת.רעיון חכם מאוד!
כל הכבוד על ההגעה לתובנה הזו!
נכון.
בשלבי הענישה אני דוחק את הלב-אבל זה לא אומר שאני לא מרגיש אותו…
אבל כמובן שהכל צריך להיות מתוך מחשבה נפרדת למעשה ולעבר…
תןדה רבה והמון בהצלחה!
להביא מישהו נוסף עם סמכות זה טוב מאד להתחלה וכממלא מקום לא קבוע, גם אני תקופה ארוכה הייתי קוראת למנהלת כמעט בקביעות לכיתות מסוימות, כדאי לך בהמשך או אפילו עכשיו לתרגל עם עצמך ולשדר לילדים שאתה מספיק 'מפחיד', אבל כממלא מקום לא קבוע זה לא תמיד עוזר.שלום וברכה!
בעיקרון אני מניח שאם ילד לכלך את הכיתה לסדר אותה זה לא עונש אלא פשוט ״שברת-תשלם״
אישית אני נגד העונש של ״תכתוב חמישים פעם״ זה העונש שהכי לא מועיל,
אני נותן הרבה הזדמנויות ושאין ברירה כבר
או מביא רב נוסף מהתלמוד תורה שיודע לצעוק… בשונה ממני…
ושאין ברירה- שמע. אתה כנראה לא מבין שכאן זה כיתה ג׳ אז אולי אם תעלה לכיתה ד׳ ותראה איך הם מתנהגים- תבין איך אנחנו צריכים להתנהג… או הפוך-לך לכיתה ב׳ ותראה שצריך להקשיב אפילו בכיתה ב׳… אז כמובן שגם כאן…
(כמובן שלא מילה במילה. אבל לפחות ככה אני חושב ומשתדל להסביר)
לאחר מכן לוקח את הילד לחדר ריק וגורם לו להבין. מעצמו-אני רוצה שהוא יגיע למסקנה המתבקשת,
למה נהגתי כפי שנהגתי…
שאני אוהב אותו ומחבב אותו אבל יש כיתה שצריך לשמור על סדרה…
לעיתים מביא צ׳ופר קטן לאחר מכן.
בד״כ אומרים תלמד חשבון למשל, אבל אז אני מעדכן שאם אני יכול ללמד משהו אחר..
וידוע שממלאי מקום לא ממש מלמדים לצערנו… אז מנצל את הבמה ללמד דברים חשובים באמת…
(בשונה משבר עשרוני…)
יישר כח גדול!
המון בהצלחה!
מה ענישה? לגעור בילד?ממממ לעיתים זה ענישה אם המעשה חמור מאוד.
(אלימות למשל)
בכייףשלום וברכה!
תודה על ההודעה הארוכה והמפורטת!
נכון מאוד. פשיטה שכך.
אממלא חשבתי על זה!
נכון מאוד!
תודה רבה!
״תלמידים הריי הם כבנים״ כך לימדונו רבותינו- מסכים איתךלחלוטין!
המשפי הראשון של בכיתה:
(אחריי שהם מכירים אותי מעט ויושב איתם כמה דקות שהם אוכלים וכו׳)
״שלום לכולם אני הרב שלמה.
אני יכול להיות הרב הכי ״חברהמ׳ן״ בעולם,
אבל זה תלוי בכם…
אם תהיה אלימות הכי קטנה-אתם לא תכירו אותי… וחבל מאוד שזה יקרה!
ואז משחרר את האווירה… (אגב לגבי האלימות זה נכון מאוד! באלימות לא מכירים אותי…)
אמן!יישר כח! נכון מאוד!
אמן תודה על המילים החמות!
שנזכה להגדיל תורה ולהאדירה מתוך בריאות איתנה!
לצערי לא הסברתי את עצמי נכון.בקשר לעונש להעביר כיתה זה גם דבר מקובל ויעיל אבל העניין של לשים ילד בחדר לבד זה נשמע בעייתי (נראה לי שזה גם לא חוקי)
שניה אבל אין אופציה באמצע השיעור שכל אחד מציק להתחיל לשמוע למה הוא עשה את זהתשמעי אני בהלם!
בכנות. זה מה שאני עושה. לא לומר לו באמצע השיעור מה העונש שאתה בוחר, כי זה לא רלוונטי,
אלא פשוט מבקש ממנו הסבר למה עשיתי מה שעשיתי וכו׳…
ורואים ב״ה שיפור רציני!
אמן ואמן.
תןדה על המילים החמות!
לדעתי רב מחליף פחות צריך להגיע למקום של הענשה מאחר שזה פחות אפקטיבי...רציתי לברר מספר דברים:
מה דעתכם על הענשה?
באנחה שיש פה רבנים כן....אני אישית סבור שלא העונש עוזר אלא ההסבר,
לצערי יצא לי להעניש אבל לאחר מכן לקחתי את הילד למקום שקט וגרמתי לו להבין למה נהגתי כפי שנהגתי… ב״ה ראיתי תוצאות טובות מכך, וכן שמעתי מחבריי לצוות החינוכי…
רציתי לברר-
1.מה דעתכם על כך?
2.בתור רבנים שכבר שנים בתחום האם אני נוהג נכון בכך או לא?
בכו"א אם כבר הענשתה ...3. האם הדבר הגיוני שכאשר אני מעניש ילד-אני יודע שאני עושה את הדבר הנכון,
אבל אני מרגיש שאני מעניש יותר את עצמי ומרגיש כאב פיזי על הילד?
לנו היה רב מחליף שהוא היה עושה שיעור חוץ לקונספט4. איך מגיעים להקשבה מלאה בכיתה בתור רב מחליף?
אנני איש מקצוע5. האם נכון לעיתים בתור רב מחליף לשנות את השיעור למשהו יותר אמיתי ונכון לחיים?
(ביננו, חשבון לא הכי רלוונטי לחיים-יש מחשבון. לעומת זאת (במחילה מכל הרבנים שמלמדים חשבון. וגם לי יצא ללמד…) כבוד רבו וכבוד אביו- במחילה. אבל לעניות דעתי מעט יותר חשוב…)
6. אשמח לקבל טיפים ללימוד יותר טוב ואיך להיות יותר טוב.
7. כמובן המטרה שלי רק לעשות טוב, אשתדל להקשיב לטיפים אך אני לא מתחייב שאקשיב לכולם.
יישר כח גדול!
ש.ס.ל.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אוראל סולטן, RIVKA W, Yael Mor ועוד 20 משתמשים23 //