- הוסף לסימניות
את שואלת אותי?זה באמת מוגזם לבנות על עזרה ונקיון לפסח?
אני בהחלט חושבת שאידיאלי וראוי לבנות עליהם.
אבל אם מישהו שאל מה ששאל, כנראה שאל לא סתם.
וגם אם אנחנו חושבים שעולם מתוקן מתנהל אחרת.
מן הסתם שלא, עם עלתה שאלה כזו.
את שואלת אותי?זה באמת מוגזם לבנות על עזרה ונקיון לפסח?
את שואלת אותי?
אני בהחלט חושבת שאידיאלי וראוי לבנות עליהם.
אבל אם מישהו שאל מה ששאל, כנראה שאל לא סתם.
וגם אם אנחנו חושבים שעולם מתוקן מתנהל אחרת.
מן הסתם שלא, עם עלתה שאלה כזו.
אני נותנת לאופטימיות לומר שבשביל האשה הם יעשו הכל.זה מייאש...
אמא למתבגרים צעירים יותר, שכבר לא אוהבים לעבוד.
מה יהיה כשיהיו בעלים -
פתאום כן יתחילו לעבוד בבית?
שיממנו לעצמם, כחלק מחינוך מינימלי ללקיחת אחריות.אגב, עלתה לי מחשב שלממן טיול לחו"ל זה רעיון פצצה. מתנה לבינה"ז, שיחזרו לליל הסדר. - כולם יצאו מורווחים.
כנראה שלא זו נקודת ההבדל.אמת.
אבל כנראה אין לכם או שלא הכרתם רווקים זקנים מקרוב...
בטוח לא 60%?אני חושבת ש50% מהגברים לפחות ישאירו את הפיג'מה שלהם כמו שלולית על הרצפה ואת הארונות מטבח פתוחים.
אני נותנת לאופטימיות לומר שבשביל האשה הם יעשו הכל.
או שהאחריות תבנה אותם.
שיממנו לעצמם, כחלק מחינוך מינימלי ללקיחת אחריות.
אני חושבת שחינוך זה בדיוק עם המתבגרים הצעירים.אני נותנת לאופטימיות לומר שבשביל האשה הם יעשו הכל.
או שהאחריות תבנה אותם.
בעיניי פה בדיוק יש מקום לחינוך(לא בגיל 25) ולא לאמירה 'ככה זה בנים'.זה לא בא ממידות גרועות. בכלל.
אני חושבת ש50% מהגברים לפחות ישאירו את הפיג'מה שלהם כמו שלולית על הרצפה ואת הארונות מטבח פתוחים.
ועם זאת הם אחלה בעלים (לא נסיון שלי - אצלי הפוך)
ואם הוא היה בת גרועה בהתארגנות?צריך להכיר את הסוג.
הבן שלי למשל, גרוע מאוד בהתארגנות, לא היה מצליח לבנות תכנית לחיסכון והשתכרות.
ואם הוא היה בת גרועה בהתארגנות?
מניסיוני, לבנות עם הפרעת קשב וקושי בהתארגנות הסביבה לא מוותרת.הוא היה אני.
הרבה יותר גרוע.
לדעתך מי שילדיו לא לוקחים אחריות על עצמם, זה בשל העובדה שהוא לא חינך אותם לכך?שיממנו לעצמם, כחלק מחינוך מינימלי ללקיחת אחריות.
ערכתי תסתכלי.מניסיוני, לבנות עם הפרעת קשב וקושי בהתארגנות הסביבה לא מוותרת.
ולבנים כן.
ובעיניי השליחות שלנו כאימהות זה לתת להם כלים של התארגנות והטמעת הרגלים ולדעת שזו מתנה לחיים.
באופן כללי , אני לא חושבת שמי שילדיו לא עושים משהו כראוי זה בהכרח בגלל שהוא חינך לא טוב.לדעתך מי שילדיו לא לוקחים אחריות על עצמם, זה בשל העובדה שהוא לא חינך אותם לכך?
לו יצויר שאותו בחור בן 25 היה נשוי, האם גם אז ההורים שלו היו מנסים למצוא לו תעסוקה? או שמא אשתו?!
די, יש גיל שהבחור אחראי לעצמו )זה לא מתחיל בגיל 25...)
הבנתי שזה יביא הרבה תגובותלגזור ולשמור
נראה לי מתאים גם למתבגרים
העברתי למשפחה עם בחורים בגילאי 25-32אשתף ביוזמה של הורים במשפחה שהיו בה עד לפני שנה 4 בחורים בגילאי 26-34
(ב"ה 4 חתונות מסיון תשפ"ג עד שבט תשפד. גם השתמשו בסגולת הזרוע , ביקשו ממשפחות צעירים שלא היו צריכים את הסגולה)
מחמאות קצרות ומתדלקות על כל יוזמה ועשייה [כולל תפילה במניין וברכת המזון מהכתב]
ארוחות מלאות ומשביעות עד בדיקת חמץ
יצאו עם המשפחה לטיולים עד יום יב ניסן
לא ביקשו מהילדים עזרה לחג אבל כל עזרה הביאה מחמאות ושי נוסף
הארוחות המגוונות היו עם מאכלים ומשקאות שהבחורים אוהבים כולל שירים וכדו'
בסעודות השבת והחג לא האריכו הרבה וההקשבה וההשתתפות היתה מלאה
ההורים היו פתוחים עם הילדים בכל תחום ונושא ללא שום דחייה או ביטול או עיכוב
בשעה או בדקות שבחור נח - השתדלו לא להרעיש. [את הניקיון לחג התחילו כבר בחודש שבט כדי לימנוע לחץ בחודש ניסן]
ביקורי משפחות בחג או לפני ואחרי - רק בשיתוף הילדים ובהסכמתם
וכל זה גרם לכבד את ההורים בכל צעד ובכל שיתוף
חלק מהציטוט: לא ביקשו מהילדים עזרה לחג אבל כל עזרה הביאה מחמאות ושי נוסף.מה יהיה כשיהיו בעלים -
פתאום כן יתחילו לעבוד בבית?
הראיתי את ההודעה לכמה בוגרים [יותר מ100] מעל גיל 25יוזמות מעין אלו נשמעות לי מוזר ואולי אפי' לא מכבדות את גילו ואופיו של אדם בוגר ומצמקות ומגמדות אותו!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים