עזרה- "מונו" עם חולשה לא נגמרת!!!

• פותח הנושא b.m
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י ggg;581267:
הדבר היחד שעזר לי הוא ויטמין C (של סולגאר) אם את רוצה אומר לך את הכמויות הממולצות.
אשמח לשמוע.
האם דווקא של סולגאר?

• הוסף לסימניות
אצלי ההשפעות חלפו אחרי שנה בערך. (לחלוטין אני מתכוונת, זה כל הזמן הולך ונהיה טוב יותר)
אבל שמעתי הרבה פעמים את המילים 'חצי שנה'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;581311:
אצלי ההשפעות חלפו אחרי שנה בערך. (לחלוטין אני מתכוונת, זה כל הזמן הולך ונהיה טוב יותר)
אבל שמעתי הרבה פעמים את המילים 'חצי שנה'.
שירי, מה עשית בינתיים? יש בית, ילדים ועבודה ב"ה, הדורשים את
שלהם. (בעלי גם באמצע ללמוד מקצוע, ותיכף המבחנים.)
היית מושבתת שנה שלמה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י b.m;581271:
אשמח לשמוע.
האם דווקא של סולגאר?
אני ראיתי תוצאות מסולגאר בכל הויטמינים שלהם ובלי תופעות לוואי!
מינון - שלשה ימים ראשונים 5 כדורים ביום וכל יומיים לרדת בכדור ולהשאר עם כדור אחד עד שיעבור בעז"ה.
אה ונזכרתי שאני חליתי לפני שנה בדיוק (יום לפני חג השבועות) הגיעה כתופעת לוואי אחרי תרופה ...ועבר לי אחרי חצי שנה לגמרי ב"ה.
וד"א אם הוא שוכח מה דיברתם לפני שניה או שנרדם באמצע דיון לוהט, אל תיקחי ללב ככה זה! (לי קרה שהאכלתי את בני פעמיים ארוחת ערב:))

• הוסף לסימניות
לי היה בגיל 4, בתקופה ש"מונו" לא היה באופנה. לא היו מודעים, ולפי דיווחי אימי, החולשה על שלל סימניה התמשכה כשנה.
אני תוהה איזה לחץ נפשי כבד היה לי בגיל ארבע. (זה גיל שאני בהחלט זוכרת את עצמי)

• הוסף לסימניות
דייקו שוב: מונו הינו וירוס. נקודה.
איזה לחץ נפשי כבד היה לי בגיל 20 + כשקיבלתי שפעת?

לדעתי, הוירוס הנ"ל קיבל את שמו, משום שבמגזרנו כידוע בעיות נפש על כל סוגיהן מטואטאות עמוק מתחת לשטיח, והיו לא מעט מקרים שאנשים נכנסו לדכאון, קליני ואמיתי, אבל במקום לספר בכל השכונה ש"פלוני בדיכאון" העדיפו לספר ש"לפלוני יש מונו". למראית עין בלתי מקצועית זה עלול להראות דומה. שניהם שוכבים במיטה, לא?
מה שקרה בעצם הוא נזק בלתי הוגן לחולי המונו האמיתי. הם קיבלו וירוס, אלים ואגרסיבי, שמתוצאותיו קשה מאד להתאושש, ובתור בונוס לא הוגן חלק מהאוכלוסיה מתייחס אליהם ביחס חשדני ובלתי אוהד.
חשוב מאד להבין את ההבדל. דיכאון הוא משהו נפשי, וגם בלוקים בו אין שום סיבה לזלזל, אבל מונו איננו נפשי. זה משהו פיזי טהור.

(לא סותר את הקשר בין גוף לנפש בכל מחלה שהיא ובלה בלה בלה)

• הוסף לסימניות
לבן שלי בן 5 אובחן מונו, ממש לפני כשבוע, ואנו יודעים שהוא מאוד בלחץ, כי הוא צריך לעבור ניתוח שבר ( ז"א כבר היה צריך לעבור, רק כל פעם נדחה כי לא מרגיש טוב יום קודם) ויש לו פחדים שהוא לא ירדם בניתוח, ואז יכאב לו. (רק עכשיו הצלחתי להוציא את זה ממנו בצורה ברורה, ומקווה שההסבר שלנו הרגיע אותו).
אז תגידו לחץ נפשי או לא, אבל אצלו די ברור לי שיש בזה משהו.
אני מאמינה שלא אצל כולם זה מכך, רק רציתי להדגיש ששווה לבדוק את הכיוון הזה. בפרט אם הסבל כ"כ גדול.

• הוסף לסימניות
אוקיי, כל וירוס נתפס טוב יותר על רקע לחץ. גם הרפס, למי שמכיר.
זה עדיין לא סותר את העובדה שמונו הוא וירוס ולא בעיה נפשית....

• הוסף לסימניות
זו שפתחה את האשכול ביקשה עצה למונו, ואני שראיתי את מצוקתה ויודעת כמו כולם פה שאין לזה פתרון קונבנציונאלי כתבתי שיבדקו אם אפשר לטפל רגשית בנושא, אף אחד לא אמר לחץ נפשי כבד, אז במקום שכל אחד יספר את הסיפורים שלו וייאש אותה שזה לוקח שנה לצאת מזה, אני בין היחידים שנתנו עצה שיש בה אחוזי סיכוי רציניים שיעזרו לה אז אל תשתוללו שמישהו פה אמר שמונו קורה רק מלחץ נפשי כבד כי לא לזה היתה הכוונה למרות שנכון מה שכתבה קודמתי שהרבה שסובלים מדכאון נאלצים מפאת הלחץ החברתי לקרוא לזה מונו
אם מענין אותך באמת פותחת האשכול אני יכולה לשלוח לך באישי קישור לשיטה בינלאומית שיכולה לעזור לזה (אני לא יודעת ספציפי אבל אנשים יצאו מדברים הרבה יותר גרועים ומסוכנים בשיטה זו).
רפואה שלמה

• הוסף לסימניות
הקשר בין גוף לנפש הוא לא רק "מיסטי" אלא ביולוגי

במוח יש הורמון מסויים שהגוף משתמש בו במצבי לחץ, טראומה, מתח, דאגה, דיכאון וכו'
ההורמון הזה משמש לעוד תפקידים בגוף, ואחד מהם קשור למערכת החיסונית.
מאחר ולמוח יש "זכות קדימה" על שאר הגוף, במקרים שבהם המוח צורך אותו במינון גבוה, זה בא על חשבון שאר הגוף, ויכולות להתפתח מחלות שונות ל"ע.
(ההורמון הזה הוא קורטיזול, ורואים באמת שהוא משמש לטיפול בהמון מחלות)

ולגבי קשר נפשי -
הכל הרי בהשגחה פרטית, וכנראה לא סתם הקב"ה נותן לאדם אחד התמודדות עם בעיות נשימה (צריך ללמוד להיפתח, להתרחב, להתבטא) לאחר התמודדות עם בעיות גב (ללמוד לעמוד זקוף, לא להתקפל) לעוד אחד - בעיות עיניים (ללמוד לראות טוב, להסתכל בעין ימין, לראות את חצי הכוס המלאה)
לדעתי הקשר הוא לא נפשי אלא נשמתי -
לכל אחד יש משהו אחר להתמודד איתו, כדי לתקן משהו בנפש שלו ולהגיע לתכלית שבשבילה הקב"ה הוריד אותו לעולם הזה.

• הוסף לסימניות
גם חוסר ברזל מפריע מאד להחלמה. (הכוונה גם המוגלובין נמוך וגם IRON נמוך)
אם חסר ברזל אפשר לקחת תוסף תזונה- קונבנציונאלי או טבעי
וכמובן לאכול הרבה בשר וכו'.
רפואה שלמה

• הוסף לסימניות
כשהיה לי הייתי ישנה 12 שעות רצוף וקמה עייפה... :) הייתי בלימודים וזה היה ממש מגוחך.
היתה לי תרופה הומאופטית מ"עקיבא אורצל" בבני ברק שממש הרימה אותי על הרגליים באמת משהו כמו חצי שנה זה לקח אבל זה קשה שאף אחד לא מבין את העייפות הנוראית והחולשה הייתי באה מאוחר ללימודים אחרי שישנתי ב-9 ונרדמת בשיעור... :(
והכי מעצבן שהיתה לי מורה שאמרה לי אז מה אם מונו גם לי יש רוצה לראות בדיקות? תתגברי!
נו, נעבך אז מה עושים???

בקיצור המון רגישות לשני זה לא היה קל ואני גם חושבת שזה הגיע על רקע של עומס נפשי לא משהו מיוחד אבל באמת עכשיו אני מקשרת במבט לאחור...

וסתם ככה שווה לבדוק את כל הויטמינים בגוף! יש ויטמינים "זניחים" שעושים הרבה מאד!

• הוסף לסימניות
מה שחשוב במיוחד: לנוח! לנוח! לנוח! לא להתאמץ להיות 'גיבור' כשהוא מרגיש חלש. אחד ממכרי, שהיה בעברו מפקד סטי"ל בחיל הים, לקה במונו וחש בושה 'לרבוץ במיטה ולהרגיש חלשוש' - זה ממש לא התאים לגבר כמותו. ברגע שהרגיש הטבה ולו קלה ביותר הוא התאמץ לצאת ולהראות כאילו 'הכל כרגיל' . מה שקרה, שהוא קרס ומשך את המונו כמה שנים!

• הוסף לסימניות
מינון - שלשה ימים ראשונים 5 כדורים ביום וכל יומיים לרדת בכדור ולהשאר עם כדור אחד עד שיעבור בעז"ה.
שכחתי להוסיף שזה 1000 מ"ג (כמה פשוט ככה עוזר)

ודרך אגב לגבי מאמץ - מחלת הנשיקה נקראת כך כי הטחול נושק לכבד (הטחול גדל) ובמאמץ אפילו לא גדול מידי הטחול יכול להתפוצץ ה' ישמור,

לכן אם גרים בקומה גבוהה כדאי ומומלץ לשים כיסא למטה וכל קומה לנוח. וגם לא להכריח לאכול זה פשוט מאמץ וכואב מאוד מאוד.
ועוד עיצה אם צריך משככי כאבים לא לגעת באקמול כי הוא מתפרק בכבד שגם ככה לא במצב טוב!

בברכת רפואה שלימה לכל חולי עמך ישראל

• הוסף לסימניות
הצטערתי כל כך לקרוא את הבשורה. בתור אחת שסחבה את הסיוט הזה ועוד בהריון רביעי ועוד בלי אבחון קונבנציונלי (הרופאים טענו שאין!!) - סבלתי קשות!!הצעתי היא אכן לבדוק את הצד הרגשי (לא נפשי- רגשי ויש הבדל) כיוון שהתופעות עליהן דובר בו לאורך האשכול הן בדרך כלל (ולא תמיד) דבר שנקרא "תשישות כרונית" שזה מן תוצר לוואי של הוירוס הזוועתי הזה. וזו הסיבה שיש אנשים שסוחבים שנים ויש חצי שנה וכו'..
הגוף והנפש קשורים זה בזה נקודה! יש מקום לקחת פסק זמן (שנכפה עליו ממילא) לנוח המון ולעשות בירור עם עצמך פנימה- וכמובן לטפל. אני אישית טופלתי אצל שושנה שטייף מירושלים וגם אצל מטפלת ממודיעין עילית (טלפונים אצלי) . פשוט מדובר במצב שהגוף בוגד בך ואומר לך "תטפל בי, אני לא ממשיך ככה". מה שאומר שיש במה לטפל.
מי שסבל- יודע. מונו זו עייפות פיזית ונפשית כאחד, ובדרך כלל מגיע לאנשים בעלי מעמסה רגשית של שנים. נכון, גם לבני בן ה4 היה מונו אבל ברוך השם אצלו זה לא הפך לתשישות ועל זה בדיוק אני מדברת!
לא להזניח ולהבין שרק בעלך ומי שעבר את זה יכול להבין. רחמי עליו ועשי הכל כדי לאפשר לו מנוחה מלאה ולא להיות גיבור. כולי תקווה שאצל בעלך זה יסתיים בקרוב בלי הסחבת של "אחרי"
רפואה שלימה.

• הוסף לסימניות
גם אני מכירה את הענין מקרוב מאד! החולשה אחר כך המשיכה עוד 4 חודשים. אחרי נסיונות רבים של כל מיני ויטמינים למיניהם הדבר שעזר ב"ה היה אומגה 3 מצמח המרוה. תוך שבועיים בהדרגה ראינו שיפור מדהים! בהתחלה 6 כדורים ליום ובהמשך הורדנו עד שהפסקנו לגמרי (לאחר 3 חודשים)
אין אפשרות להשיג בחנויות טבע רק אצל פרטיים . למי שמעוניין אני קניתי בטל: 0527698501 אישה בשם בלה. רפואה שלמה

• הוסף לסימניות
קראתי שוב את התגובות והפעם יותר בעיון. אני רוצה להבהיר כמה דברים למי שכותב כאן.
1. נכון, מונו זה וירוס אבל ההשלכות שלו הן לא קלות בכלל. להגיד מונו על אדם בדיכאון? אולי הפוך???
בדרך כלל הסובלים מתשישות כרונית שלאחר מונו (כי הוירוס עצמו זה לא הבעיה) מייד מקבלים תווית של דיכאון. מניסיון- אני נאלצתי להלחם כמעט בכל מי שהיה סביבי על מנת להוכיח שהעובדה שאני נשארת בפיג'מה בבוקר זה לא כי "אני בדיכאון ואין לי חשק להתלבש" אלא בפשטות לא היה בי טיפת כח פיזי לעשות זאת. ההפך הוא הנכון. כל ימי הסיוט הזה רק רציתי להתלבש להתאפר לצאת, לקנות וכו' (ממש לא מאפיין אשה בדיכאון) ונאלתי להתמודד מלבד הסבל של "זקנה בגיל מוקדם" (כך אני מגדירה את התחושה) עם בורות של המשפחה ושאר האנשים שסביבי. איש איש ועצותיו הקלוקלות.
היו ימים שלא יכולתי לדבר מחולשה, והיו ימים שלא יכולתי להושיט יד לכוס מים. אבל כשאני מדברת על רגשי אני ממש אבל ממש לא מדברת על דיכאון כי אם על משהו רגשי (איש איש ועניניו) שגורמת לגוף להגיד "דיי".
הדבר הקשה מכל היה חוסר ההבנה מסביבי,ותחושת ה"איש לא מבין אותי" האיומה. (היתי בהריון רביעי כאמור והתאוריות של בני המשפחה לגבי היו שונות ומשונות)אני לא מאחלת לאף יהודי לחוות זאת.
2.ההצעות בנוסח- 1000 גרם ויטמין כזה וכו' לדעתי אינן נכונות על בעלך לגשת דחוף למומחה למחלה הזו (הומאופת, נטורופת מומחה וכו')ולקבל טיפול ספציפי- אישי!!
בעזרת השם הכל יתהפך לטובה, חלקי עליו תהילים כאן בפורום . אני מוכנה בלי נדר להיות הראשונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י היוצרת81;581821:
2.ההצעות בנוסח- 1000 גרם ויטמין כזה וכו' לדעתי אינן נכונות
וכי מנין לך?
נכון שמפה לא לוקחים לקחים גדולים, אך היא ביקשה עיצה וכל אחד תורם מנסיונו האישי. וכשמקבלים כיוונים אפשר להבין יותר ולגשת עם יותר חומר לרופא.

וד"א כשהייתי חולה במונו קשה ולקחתי את הויטמין C (שקיבלתי בהמלצת הרופא משפחה) פתאום ניהיה לי תאבון, פחות כאבים וחולשות, וההחלמה ב"ה החלה לרוץ.
וזה עזר לי גם בדלקת ריאות חריפה, ובכלל כשלמיהו מבני מישפחתי מתחיל צינון, כאב גרון... עוד לפני האנטביוטיקה אני מנסה ליום יומיים ויטמין C ולבינתיים לא היו צריכים להמשיך לאנטיביוטיקה.

• הוסף לסימניות
למי שכתבה לגבי תשישות כרונית.
חולשה שנסחבת עוד כמה חודשים אחרי מונו עדיין לא מאובחנת כ"תסמונת התשישות הכרונית". למונו יש ספיחים לא נעימים בכלל והחולשה בגלים יכולה להמשך כמה חודשים טובים.
כשזה נמשך יותר מזה ומאובחן בעוד תופעות מתוך הרשימה הבאה כמו בעיות בעיכול, בעיות בריכוז, כאבי שרירים ועוד, יש לזה אבחון אצל רופאים קונבנציונליים, מומחים למחלות זיהומיות.
התסמונת נמשכת שנים רבות בד"כ מהכרות אישית שלי- כבר 7 שנים. אז אל נא תכללו חולשה שבאה בעקבות מונו בתסמונת הנוראה הזו.

מה שכן, במקרה של מונו-
צריך לנוח, אין ברירה. לאכול בריא, ולא פיצה והמבורגר ומטוגנים וכו', מומלץ ללכת לנטורופת לקבלת תפריט מתאים, ולהתפלל לד', לפני כל מה שכתבתי.

• הוסף לסימניות
בהריוני הראשון היה לרופאה חשש לגבי מחלת הנשיקה (דמתקריא מונו), כשבררתי איך נגרם הווירוס הנ"ל, קראתי שהוא נוצר כתוצאה ממגע עם רוק של אנשים זרים.
עד היום לא ברור לי איך אינסטניסטית כמוני שכמעט לא נוגעת באוכל מתועש, נדבקה גם היא :eek:

מונו = חולשה. הריון = חולשה. ביחד זה שידוך קטלני. וכהזיווג הנ"ל עולה יפה, נולד גם דיכאון... מאד הגיוני.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה