עזרה - מוסר השכל מבעלי חיים.

• הוסף לסימניות
מחפשת רעיונות של מוסר השכל שניתן ללמוד מבעלי חיים.
אשמח לשמוע על כל רעיון.
(אם יש מקור, נא לכתוב.)

תודה רבה!!!

• הוסף לסימניות
חוץ מלמידת הצניעות מהחתול וכולי?

• הוסף לסימניות
בשליפה רגעית.

יהודה בן תימא אומר: הוי עז כנמר וקל כנשר ורץ כצבי וגיבור כארי לעשות רצון אביך שבשמים (אבות ה', לא זוכרת איזו משנה)

אלמלא ניתנה תורה היינו למדים צניעות מחתול וזריזות (?) מנמלה.

מדוע נקרא שמה חסידה? שמתחסדת עם חברותיה (יש כאן גם עניין לגנאי, אבל...)

"כאיל תערוג על אפיקי מים"- כשהעולם זקוק למים מתכנסות כל החיות ומגיעות אל האילה שתתפלל בעדם. והיא תוקעת קרניה בחול ומתפללת. ואינה זזה משם עד שהקב"ה מוריד גשמים.

מקורות? קצת יותר מסובך לי כרגע.
אם לא תמצאי אחפש עבורך את המקורות למה שכתבתי.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
"לך אל הנמלה עצל"
(זה מה שעלה לי מיד בראש כשביקשת מקור)

• הוסף לסימניות
חוץ מלמידת הצניעות מהחתול וכולי?
אשמח לקבל הכל.
מקורות? קצת יותר מסובך לי כרגע.
אחפש בעצמי. תודה לך. בעניין ציון המקורות התכוונתי לכאלו שאינם דווקא יהודיים או מוכרים.

• הוסף לסימניות
כלב - עזות פנים (ישעיהו נו)
מה מקור הביטוי "עקשן כפרד"?
חמור - נושא בעול (יששכר חמור...ויט שכמו לסבול)
חזיר - צביעות (פושט טלפיו ואומר "כשר אני")
יונה - נאמנות ("עיניך יונים")
עורב - אכזריות ("לבני עורב אשר יקראו"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה