עזרה מקצועית

• הוסף לסימניות
דיברתי עם חברתי בשבת והיא סיפרה לי על בעיה אצל ביתה.
יש לה בת, בת 15, שתמיד היתה כוססת ציפורניים. לאחרונה היא רואה שהיא עסוקה בזה הרבה יותר והבעיה החמירה לכסיסות של עור מסביב לציפורניים וחיטוט בעור הפנים (סליחה על התיאורים המגעילים), במשך כל שעות היממה.
היא ניסתה לעשות לה מבצע עם פרס משתלם והבת לשמחתה עמדה בהצלחה בתנאים ומספר שבועות פרשה לחלוטין מכל הנ"ל.
איך שנגמר המבצע, תוך מספר ימים הכל שב לקדמותו.
היא מניחה שיש פה איזו בעיה שלא טופלה בשורש ולכן רק בשילוב כוח רצון עז במסגרת המבצע היא הצליחה לעמוד בזה ולשלוט בעצמה.
מה שמטריד אותה בעיקר זה החילול שבת שבענין. הבת מודעת לענין חילול השבת ולא מצליחה לשלוט בעצמה!
האם מישהו התנסה פעם עם בעיה דומה ויודע להמליץ לי בשבילה על דרך טיפול מתאימה?

• הוסף לסימניות
ייתכן והילדה פשוט....לחוצה? לפתור בעיות מהשורש זה לא "אינסטנט",
שהאמא תשב עם הילדה בשיחה מלב אל לב ותשאל אותה "חמדתי, משהו מציק לך?"
זה מהשאני הייתי עושה בתור אימא... בייחוד שאת אומרת שזה החמיר לאחרונה.
אגב, יש לק בשם "לק המרה," שהוא מיוחד לבעיות כאלה. זה עושה טעם מר בפה ברגע שמכניסים את קצה האצבע....

• הוסף לסימניות
זה או לחץ, או בעיה של וויסות חושי, אם זה לחץ אז צריך אולי פסיכולוג, אם זה וויסות חושי, אז צריך מרפאה בעיסוק

• הוסף לסימניות
אפשרות נוספת, זה שהילדה שזה תופעת לוואי של תרופה כמו קונצרטה או ריטלין (זה מאותה משפחה של תרופות) או ריספונד יש גם אפשרות למרוח מעין לק רק אכיל שיהיה מר כדי שלא יהיה לה נעים לקצוץ, אבל עדיף לטפל בדרכים יותר אלמנטריות

• הוסף לסימניות
מחשבות - וד"ל

• הוסף לסימניות
זה אולי אובססיביות?(OCD)
שיבדקו בכיוון הזה.

• הוסף לסימניות
את מתארת תסמין של לחץ.
הייתי מטפלת בזה בCBT. זו שיטה שרואים בה פלאים!

• הוסף לסימניות
CBT מאוד עוזר במקרים כאלו, כמובן רק אם הילדה רוצה בעצמה לצאת מזה ולא רק אמא שלה.

• הוסף לסימניות
נשמע מלמעלה כפיתיות,
אכן CBT ידוע כמוצלח בתחום.

• הוסף לסימניות
CBT עוזר לתסמינים, ולכן יעיל במקרה של טראומה חד פעמית.
אם יש בעיה עמוקה יותר, היא תתפרץ בדרכים אחרות כשהתסמינים העכשוויים ייעלמו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י וויני פו;1288398:
CBT עוזר לתסמינים, ולכן יעיל במקרה של טראומה חד פעמית.
אם יש בעיה עמוקה יותר, היא תתפרץ בדרכים אחרות כשהתסמינים העכשוויים ייעלמו.

ממש לא.
CBT זה טיפול שפותר את האובססיה מהעומק שלה.
אני יודעת על הרבה שטופלו בשיטה ולא מפסיקות להלל אותה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1288486:
ממש לא.
CBT זה טיפול שפותר את האובססיה מהעומק שלה.
אני יודעת על הרבה שטופלו בשיטה ולא מפסיקות להלל אותה!
זו שיטה נהדרת, יעילה ומומלצת כשמדובר בהפרעה נקודתית.
אם הכסיסה היא תוצאה של קושי רגשי מסוים, הקושי לא ייפתר - רק התסמינים (הכסיסה, הגרוד) ייעלמו. מדובר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי שלא פותר דברים מהשורש.
כך שאם הטיפול יהיה יעיל מדי, הבעיה תמצא לה אפיק ביטוי אחר, אולי גרוע יותר.

• הוסף לסימניות
תודה על התגובות.

הקראתי לה את השרשור ותגובתה הראשונית היתה שהילדה 100% לא לחוצה. ילדה מוכשרת וחכמה שמצליחה בכל תחום בלי להילחץ. היא ממש לא רואה כל סיבה שזה יהיה מלחץ. מי שהיה יודע באיזו ילדה מדובר לא היה חולם שהיא סובלת מהבעיה הזו.
היא יותר הולכת בכיוון של הרגל לא נכון, כפייתיות.

כמה שאלות לאור תגובות שהועלו פה:
1. מה זה וויסות חושי? ומהי דרך הטיפול של מרפאת בעיסוק?
2. תופעת לוואי של תרופה כמו קונצרטה או ריטלין - היא לא לוקחת שום תרופה ב"ה.
3. אולי אובססיביות?(OCD) מה יש לבדוק בכיוון הזה ואיך?
4. הייתי מטפלת בזה בCBT. זו שיטה שרואים בה פלאים. מה זו השיטה וצורת הטיפול?
5. נשמע מלמעלה כפיתיות - אכן כן.
6. CBT - נשמח לשמוע צדדים לכאן ולכאן.

רוב תודות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ריקי;1288624:
הקראתי לה את השרשור ותגובתה הראשונית היתה שהילדה 100% לא לחוצה. ילדה מוכשרת וחכמה שמצליחה בכל תחום בלי להילחץ. היא ממש לא רואה כל סיבה שזה יהיה מלחץ. מי שהיה יודע באיזו ילדה מדובר לא היה חולם שהיא סובלת מהבעיה הזו.
היא יותר הולכת בכיוון של הרגל לא נכון, כפייתיות.

כמה שאלות לאור תגובות שהועלו פה:
1. מה זה וויסות חושי? ומהי דרך הטיפול של מרפאת בעיסוק?
2. תופעת לוואי של תרופה כמו קונצרטה או ריטלין - היא לא לוקחת שום תרופה ב"ה.
3. אולי אובססיביות?(OCD) מה יש לבדוק בכיוון הזה ואיך?
4. הייתי מטפלת בזה בCBT. זו שיטה שרואים בה פלאים. מה זו השיטה וצורת הטיפול?
5. נשמע מלמעלה כפיתיות - אכן כן.
6. CBT - נשמח לשמוע צדדים לכאן ולכאן.

רוב תודות.

זה שהאמא אומרת שהבת 100% לא לחוצה עדיין לא אומרת דבר, אולי היא בכלל לחוצה מהאמא?

• הוסף לסימניות
לא הבנתי, היא מחפשת עזרה מהמקצוענים כאן?

אנחנו מקצועיים בתחומים אחרים, בתחום הנפשי אנחנו די 'עמך'...

בכל אופן, אם הילדה לא תרצה מעצמה להפסיק העסק קצת אבוד. זה לא גיל שהאמא יכולה להכתיב או לנווט את כל המהלכים אלא רק את חלקם.

אחרי הכל לא חייבים ללכת מיד לטיפולי עומק, כדאי לשלול קודם את האפשרויות הקלות- אם היא הצליחה בתקופת המבצע- הבעיה אינה חמורה כל כך.

רק דבר אחד חשוב לא לעשות: לא להתחיל לשטוף אותה בנושאי יראת שמים ושמירת שבת, היא בודאי יודעת כל זאת.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
מה הפכתם את הבעיה הקטנה הזאת כ"כ מהר לבעית נפש, לא הבנתי.
אני דווקא חושבת שיש פה סוג של מאבק כח של הילדה מול האמא, כמובן בתת מודע
יש לי מישהי מיוחדת להמליץ לך, שהיא בעצם יועצת מקצועית עפ"י שיטת שפר.
פרטים נוספים באישי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1288694:
לא הבנתי, היא מחפשת עזרה מהמקצוענים כאן?

אנחנו מקצועיים בתחומים אחרים, בתחום הנפשי אנחנו די 'עמך'...

בכל אופן, אם הילדה לא תרצה מעצמה להפסיק העסק קצת אבוד. זה לא גיל שהאמא יכולה להכתיב או לנווט את כל המהלכים אלא רק את חלקם.

אחרי הכל לא חייבים ללכת מיד ללכת לטיפולי עומק, כדאי לשלול קודם את האפשרויות הקלות- אם היא הצליחה בתקופת המבצע- הבעיה אינה חמורה כל כך.

רק דבר אחד חשוב לא לעשות: לא להתחיל לשטוף אותה בנושאי יראת שמים ושמירת שבת, היא בודאי יודעת כל זאת.

בהצלחה!

היא סיפרה לי על הבעיה ואני הצעתי לה שאשאל פה אולי מישהו נתקל בניסיון דומה.

וכל הכיוון הזה מאוד נשמע לה בגלל שהנושא של חילול שבת בא מהילדה עצמה והיא אמרה לאימה בדמעות בשבת, חיללתי שבת! אני לא מצליחה לשלוט בעצמי! תעזרי לי! ואז האמא עשתה לה את המבצע ועכשיו הכל חזר.

• הוסף לסימניות
לפי דעתי הילדה הזו צריכה טיפול מיידי ואין מקום להגיד לאם תעשי לה מבצע וזה יפתר
יש בפעולה זו מוטיב אובססיבי
ושיטת ה-CBT מתאימה לפתור ביעילות אובססיות
גם אם מסתתר מאחורי זה קושי רגשי הרי שמיגור הסימפטומים יש בו לפתור את רב הבעיה ומחקרים הוכיחו שזה לא בהכרח מופיע בצורה שונה
חשוב לבת הזו שהתופעה תיעלם ומה שיותר מהר כי היא מזיקה לה בחיי היום יום שלה ולתדמית האישית שלה

• הוסף לסימניות
מציעה שיפנו לטובה העניג (שמה הספרותי ב. מנחם עורכת מדור נווה ב"משפחה")
היא עוסקת בייעוץ וטיפול הן בילדים והן במבוגרים, ואפשר לסמוך עליה ועל עצתה מאוד.

• הוסף לסימניות
א. עיבוד חושי הוא תהליך נוירולוגי התפתחותי נורמלי, בו מערכת העצבים שלנו קולטת מידע חושי מקולטנים בעור ובגוף והמוח מארגן את המידע ומפרש אותו לכדי פעולה. יכולות העיבוד החושי שלנו עוזרות לנו בתקשורת חברתית, התפתחות הכישורים המוטוריים שלנו, וכן ריכוז וקשב ללמידה.
קושי בעיבוד וויסות חושי הוא למעשה הפרעה בתגובות לגירוי חושי מסוים, כיצד הגירוי נקלט, מאורגן, מעובד, גורם לגוף להיות מוכן ללמידה, לתזוזה ולויסות דרגות עוצמה ורגשות. הפרעה זו פוגעת בהתפתחות לימודית, פיזית, נפשית ואפילו התנהגותית.
ההפרעה מוכרת גם בשמות "רגישות יתר/תת רגישות חושית".
איך זה קשור אלייך? גירוי יתר בנקודות מסויימות זה גם יכול להיות השלכה של וויסות חושי, את יכולה להתייעץ עם נורולוג
ב. יכול גם להיות שהילדה עברה טראומה ואין לה את הביטחון עצמי לספר
ג. אם זה כתוצאה מלחץ, היה עדיף שחברה טובה שלה תשאל אותה במקום האמא, כדי לוודא שזה לא לחץ מהאמא

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה