כללי עזרה נפשית דחופה לאינדיזיין

• הוסף לסימניות
תודה שנכנסת לאשכול, אשמח לקבל את עזרתך!

אינדיזיין פשוט לא ממושמעת. אני מעמדת ספר והשורות... אוי... השורות...

כבר עשיתי חיפוש ופתחתי את כל האשכולות המדברים על הנושא, פעלתי עפ"י ההוראות, אבל כנראה שהאינדיזיין שלי עקשנית יותר משלכם.

הבעיה שלי היא מתבטאת ב-2 דברים, אבל יש לי הרגשה שפשוט משהו לא מוגדר טוב בתוכנה וזאת בעצם בעיה אחת.

הבעיה הראשונה: השורות הלא מקבילות בטורים. אני מוכנה להתפשר שרק השורות העליונות והתחתונות יהיו ישרות.
הבעיה השניה: נתתי הגדרה של BALANCE COLUMNS בשביל שהמלל שנשאר בסוף הפרק יתפזר על פני שני הטורים בצורה יפה. אבל הוא עושה את זה באופן גרוע ממש.

צרפתי תמונות.

יהודים רחמנים! אני נואשת, והלקוח מתקשר כל חצי יום לשאול אם זה גמור...

קבצים מצורפים

• שורות.PNG
    KB 40.5 · צפיות: 15
  • שורות2.PNG
    KB 37.2 · צפיות: 16
  • שורות3.PNG
    KB 34.6 · צפיות: 15
  • הוסף לסימניות
איך מיישרים טקסט?

קודם כל יש להחליט מראש את המרחק בין כל שורה לשורה בטקסט. [לידינג]
רק אח"כ אפשר לסדר את הכל בצורה מושלמת.
ב ctrl+k,[אפיריינס] יש ללכת ללשונית הגריד ולציין שהטקסט יהיה מיושר לגריד .יש לתת שם הגדרות מדויקות לפי הלידינג שקבעת שיהיה בטקסט בין שורה לשורה. יש לשים לב שזה יהיה בדיוק הערך שנתת [חשוב מאוד לשים לב שזה לפי pt ולא לפי mm].
אח"כ לציין בחלון הפרגרף סטייל align to grid בלשונית של ה [indent and spacing].
ואז הטקסט יושב כמו בובהלה' בצורה יפה ומיושרת.

הרבה הצלחה!

• הוסף לסימניות
אני מעדיף להגדיר זאת כלפי תיבת הטקסט המדוברת (בהגדרות אובייקט, וכך להחיל על כל השאר, כך אפשר לשנות בין סוגי תיבות שונים), התהליך כמו שכתב קודמי, רק שאני נותן חצי מגודל המרחק בין השורות (בנקודות), לשם דוגמה - שורה של 14 נקודות, אני נותן גריד של 7 נקודות, המדידה היא מראש תיבת הטקסט (כל ההגדרות מופיעות בCTRL B, לשונית שניה בתחתית). הענין פשוט, שליטה יותר נוחה במרחקים בין פסקאות ועוד ועוד...

• הוסף לסימניות
תודה, כבר ניסיתי את זה...

למישהו יש פתרון לבעיה השניה? זה יותר דחוף!!!

• הוסף לסימניות
יכול להיות שגם הבעיה השניה נובעת מאותה נקודה... האם הגדרת גוף קבוע לשורות (כלומר לא אוטומאטי שמשתנה לפי גודל האות [שזו הב. מחדל])? אם לא תגדירי, וכן את הגריד לפי זה.

• הוסף לסימניות
control+B
יישור ללמעלה TOP

יכול להיות שזה מיושר אצלך justify
ואז כשנשאר רווח, זה מנסה להתיישר ללמטה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;845533:
control+B
יישור ללמעלה TOP

יכול להיות שזה מיושר אצלך justify
ואז כשנשאר רווח, זה מנסה להתיישר ללמטה.

justify לא פתרון מוצלח. הוא לא מיישר את הטקסט ויוצר בעיות בריווח בין שורה לשורה...
זהירות!

• הוסף לסימניות
אבל יכול להיות שמוגדר לה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ואגב, לפעמים אני כן משתמשת בג'סטיפיי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;845582:
ואגב, לפעמים אני כן משתמשת בג'סטיפיי
כן, אבל אז אין שום ערך להגדרות הריווח בין שורה לשורה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה