כללי עזרה| עבודה יצאה זוועה, מי אשם

• הוסף לסימניות
הלקוח הזמין סטיקרים לרכב
סגר עם דפוס מסויים שנראה לו, ואני רק עיצבתי ושלחתי לדפוס.

הבעיות:
העבודה יצאה ממש לא כמו הסקיצה, צבעים מוזרים וכהה מדי.

אחד הסטיקרים (לגמרי באשמתי) הודפס בטעות הסקיצה אחת לפני הסופית במקום הסופית (בסגירה סגרתי בטעות את הקובץ הלא נכון, וכנראה מרוב מהירות לא שמתי לב).

אחרי שהעבודה נשלחה דיברתי עם הדפוס, שאלתי אם זה נראה בסדר, שאני רוצה לוודא שהצבעים טובים וכו' (כי זה נעשה באימייל) ואמרתי למזכירה כמה פעמים שאני בשמחה אסגור את הקובץ שוב אם יש צורך, חשוב לי שהעבודה תצא טוב (והיא הודתה לי מאוד אבל לא נשמעו תלונות מצידם על מה ששלחתי)

הם לא שלחו ללקוח שום קובץ לאישור
(אם היו שולחים הוא בטוח הי'ה שם לב לטעות ולא היו מדפיסים את זה, כמובן)

מי לדעתכם צריך לשאת בתוצאות הגרועות של ההדפסה? :(

אגב, זה הודפס בדפוס משי, האם באמת אמורים להיות הבדלים כ"כ גדולים בין המסך להדפסה בדפוס משי???

• הוסף לסימניות
בדפוס משי תמיד יכול להיות הבדל ניכר לעומת דפוס רגיל, אבל לפי דבריך זה נשמע יותר מידי.
לא התבקשו לאשר העתק שמש?

• הוסף לסימניות
לדעתי אל תדקדק עכשו דקדוקי עניות בענין תשובות המזכירה, שלא אמורה לדעת איך ומתי הצבעים טובים ואיך ומתי לא, ואם אתה מרגיש שעשית עבודה חפוזה-שא בתוצאות. בעסקים צריך לפעמים להפסיד כדי להרוויח.

• הוסף לסימניות
למה שא בתוצאות? הגרפיקאי הוא גם המגיה? הוא מקבל כסף על ההגהה? הוא מאשר עבודות?

הלקוח צריך לאשר עבודה לדפוס ולשאת בתוצאות.

אני כמעט תמיד כותב במייל האחרון שאני שולח לדפוס (עם עותק ללקוח!) שאין לי שום אחריות על טעויות מכל סוג, ועל הלקוח לבדוק היטב את העבודה ולאשר אותה לדפוס.

• הוסף לסימניות
אצלי זה עובד כך: מי שלא מדפיס דרכי, שישלח הוא בעצמו לדפוס, ויבדוק שהכל בסדר, ולא מעניין אותי אם הוא לוקח העתקי שמש או לא.

תכל'ס, בעניין זה, הפאשלה היא שלך.

• הוסף לסימניות
בענין הדפסה משי, יש שינויים גדולים מאוד, הפתרון לשלוח קובץ לתצוגה, קובץ מופרד לשכבות ש"ל לביצוע כידוע, ומלבד זאת להגיד ללקוח שיכול להיות שינויים ולכן לשלוח איתו הדפסה אפילו צבעונית ממדפסת פשוטה ששם הצבעים נראים לו בסדר, ואת זה הוא מביא דוגמא לדפוס, לדעתי בסקיצה ששלחת והיא לא בסדר- אשמתך, בשאר הדברים ברגע שהוא התעסק עם הדפוס באופן ישיר, זבש"ו, תמיד יש שינויים, אפילו מהדורה שניה יכול לצאת צבעים קצת שונים.

• הוסף לסימניות
לא לשכוח! לא לשכוח! הגהה אחרונה של הלקוח מזמין העבודה ואף פעם לא של הגרפיקאי. שיבוא אפילו באמצע הלילה, יבדוק הכל, גם צבעים, יתקן ויאשר כולל חתימה לאחר כל התיקונים. רק קובץ כזה שולחים אח"כ לדפוס. ומי שהתפשל - משלם עכשיו שכר לימוד (רעבע געלט) ובטוח שבפעם הבאה הוא לא יעז. וכמובן - לא לוותר על הגהה לפני הדפסה בדפוס. (פלוטר, העתק שמש, hp וכו')

• הוסף לסימניות
בוודאי!
אצלנו לא מוציאים עבודה לפני שהלקוח חותם
ואם הוא מאשר עבודה אז זו הבעיה שלו/שלך
והם ישאו בתוצאות בלבד.

• הוסף לסימניות
הלקוח לא חתם, הכל נעשה במייל, ולא הוציאו ללקוח הדפס שמש.

אני מבחינתי אמרתי לו שאשא בעלות ההדפסה של הקובץ השגוי, אם יש צורך. כרגע העבודה כל כך גרועה שהם לא יכולים להשתמש בה, גם אם הי'ה הקובץ הנכון.
לפי מה שהוא תיאר לי הרשתות זזו, הלוגו והפרטים יצאו כפולים בגלל זה, בחלק מהמדבקות הצבע כהה בצורה מוגזמת (ירוק כהה הפך ממש שחור) ועוד כל מיני. נשמע כאילו שפכו טונה צבע למכונה, ולא ממש שמו לב מה יוצא ממנה.
בקיצור, זה נשמע מאוד גרוע.

• הוסף לסימניות
עיצבתי פעם ללקוח פרוספקט, את הקובץ הסגור הוא קיבל בדיסק ועם זה הוא הלך לדפוס. יצאה עבודה זוועה והוא חזר אלי בדרישה שאשא בנזק. הצעתי לו שילך עם אותו דיסק לדפוס אחר, והפעם דפוס שאני בוחר. אם הבעיה חוזרת - כל הנזק עלי. לאחר ויכוחים הוא נכנע. ההדפסה יצאה יפהפיה, אלא מה, הכי קל להאשים את הגרפיקאי.

• הוסף לסימניות
גם לי יצא פעם הדפסה מזעזעת....
עד שלמדתי שעם הדפוס המסויים שאני עובד הכל חייב להיות הרבה הרבה יותר בהיר ממה שנראה, כי אחרת הכל הופך לשחור....
לגבי הנזק - אצלי בסוף הדפוס לקח את זה על עצמו

• הוסף לסימניות
לדעתי הלקח צריך להיות 'העתק שמש'

אסור להוציא עבודה בלי חתימה של הלקוח על המוצר שאת זה הוא הולך לקבל ועל זה הוא הולך לשלם (אצלי זה לקח מכמה פעמים שנפלתי בפח כמו הנ"ל)

• הוסף לסימניות
אשכול ישן בנושאי לקוחות. ופה ההודעה שלי עם הטופס שאני מוציא לכל לקוח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה