עזרה עזרה על מנת לקבל דתות- לזכאי פטור לבני 26 טרם פקיעת החוק!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הם כבר כמה שנים לא מוציאים מסמך פטור בפועל
אני כן ראיתי מסמך פטור מהתקופה האחרונה.

ברור גם שיש נייר, זה חייב להיות כמו כל מסמך רשמי של המדינה, ולא רק סטטוס באתר כלשהו.

• הוסף לסימניות
בלת"ק.
העובדות הם שבמצב המתואר כאן, למרות שבאדם פטור מגיוס כי ביום פקיעת החוק היה בן 26, כיון שעד אותו יום לא הוזנה עבורו הגדרת "פטור" במערכת של הצבא, הוא מוגדר כחייב גיוס ושלול תקציב דתות.
הדבר הזה לכאורה אינו חוקי כי באמת האזרח פטור מגיוס ורק בגלל מצב בירוקרטי הוא לא מוגדר ככזה.
דיברתי עם מומחים ונאמר לי שיתכן מאד ובבג"ץ הסיפור הזה יפתר.
בנוסף, מכיר מקרים בודדים של אברכים במעמד כזה שפנו לצבא והסבירו את המצב ו"הלך להם" והם אכן הוגדרו כפטורים וקיבלו תקצוב מאותו יום מהדתות, למרות שכמדיניות הצבא לא מגדיר יותר פטורים על רקע כזה.
אשמח מאד לעצות או התאגדות ממי שיכול לעזור בעניין.
יש גם משמעות גדולה לעניין המעונות.
אשמח לתגובות.

• הוסף לסימניות
בלת"ק.
העובדות הם שבמצב המתואר כאן, למרות שבאדם פטור מגיוס כי ביום פקיעת החוק היה בן 26, כיון שעד אותו יום לא הוזנה עבורו הגדרת "פטור" במערכת של הצבא, הוא מוגדר כחייב גיוס ושלול תקציב דתות.
הדבר הזה לכאורה אינו חוקי כי באמת האזרח פטור מגיוס ורק בגלל מצב בירוקרטי הוא לא מוגדר ככזה.
בנוסף, מכיר מקרים בודדים של אברכים במעמד כזה שפנו לצבא והסבירו את המצב ו"הלך להם" והם אכן הוגדרו כפטורים וקיבלו תקצוב מאותו יום מהדתות, למרות שכמדיניות הצבא לא מגדיר יותר פטורים על רקע כזה.
אשמח לתגובות.
אני אשמח מאוד לארגן התאגדות.
באיזה דרך נוכל לעשות זאת?
יש לדעתי כמה מאות ואלי יותר שנפגעו מהבירוקרטיה הזו.
אולי אפשר לתפוח עצומה או משהו בסגנון...
בעבר פניתי לחכי"ם חרדים בעניין, ולא זכיתי למענה.

• הוסף לסימניות
בלת"ק.
אשמח לתגובות.
אני אין לי בעיה של פטור מכיוון שזה על רקע רפואי ''קיבלתי פטור'' כבר אבל היה תוקפה שלא היה לי את הפטור שהפסקתי לקבל דתות ושלחנו את הפטור למשרד החינוך ועדיין אני לא חזרתי לקבל דתות

• הוסף לסימניות
אני אשמח מאוד לארגן התאגדות.
באיזה דרך נוכל לעשות זאת?
יש לדעתי כמה מאות ואלי יותר שנפגעו מהבירוקרטיה הזו.
אולי אפשר לתפוח עצומה או משהו בסגנון...
בעבר פניתי לחכי"ם חרדים בעניין, ולא זכיתי למענה.
עצומה אני ספקן אם יועיל. יש המון עצומות בהמון נושאים.
מה גם שלהערכתי המקרה הטוב מדובר על כמה אלפי אברכים בבעיה זו כך שנתקשה להגיע למספרים גבוהים.
הפתרון לדעתי צריך להיות דרך פעולה של החכ"ים/ ועד הישיבות/ עתירה לבג"ץ.
בשביל כל אלו צריך לערוך רישום מסודר בכמה אברכים מדובר ומי הם, ואח"כ להתקדם עם זה הלאה.
מי שיוכל להרים את הכפפה יזכה לסייע לאלפי אברכים במאות שקלים בחודש.
עצתכם?

• הוסף לסימניות
אם מתקשרים לצבא לברר אם יש פטור והם רואים שלא, זה לא מסבך יותר???
שישלחו צו מאסר או משהו?
זה בהחלט יכול לסבך במקרה שהוציאו צו התייצבות והמלש"ב לא רוצה להתייצב, אם הוא בדק את המצב שלו שם זה יכול להיות עילה להוצאת צו 12 שאומר שאפשר לעצור אותו כמשתמט.
והוא גם לא יוכל לומר לא ידעתי וכו'
עצם הבדיקה לא גורמת להוצאת צו התייצבות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה