עזרה עם מטבח!!!

• הוסף לסימניות
שלום :)
(זה לא הניק שלי, זה רק בינתיים עד שיאשרו לי את הניק החדש)
זה פעם ראשונה שאני מתכננת מטבח, ועכשיו אני עומדת בפני מטבח שנראה לי ממש לא פשוט. אשמח לעזרתכן!
אז ככה: אין אפשרות להזיז קירות, נקודות מים או גז (הגז טיפונת גמיש, וגם המים אפשר להזיז טיפה ימינה ושמאלה אבל לא שינויים דרסטיים).
התלבטתי מאוד לגבי מיקום המקרר ופינת הישיבה.
במצב הקיים פינת הישיבה היא המצוי ולא הרצוי, כי בעלת המטבח רצתה שלא ישבו מול הקיר, וגם העדיפה שולחן שיושבים סביבו.
את המקרר ניסיתי בקיר שעכשיו יש פינת ישיבה, על הקיר הארוך ועכשיו ניסיתי את זה והיה נראה לי יחסית הכי טוב. מדובר במקרר SBS שרוחבו 85 ס"מ ועומקו 67 ס"מ.
אני תקועה עם התנורים. אפשר לשים אותם בפינה? שיפתחו מכיוון השיש?
הערות? הארות? תובנות?
תודה

קבצים מצורפים

• prog.PNG
    prog.PNG
    KB 2.5 · צפיות: 66
  • הוסף לסימניות
ועוד אופציה:

קבצים מצורפים

• פרוג.PNG
    KB 7.7 · צפיות: 36
  • הוסף לסימניות
מטבח מאתגר בהחלט!

האם אפשר להוסיף קיר?

הייתי חושבת אולי להאריך את הקיר של 147 כדי שיספיק גם למקרר וגם לתנורים (עוד כ-10 ס"מ)
קשה לדעת בלי כל המידות המדויקות, אבל אולי אפשר לבנות על הקו הזה קיר גם מהצד השני שיתחום את המטבח, ועליו לעשות ספסל עם פינת אוכל. זה אומנם קצת יחסום את הכניסה, אבל זה יכול להיות קיר בגובה חלקי שישאיר מעבר אור ואוויר, אבל יתן עוד קיר שאפשר להשתמש בו.

לגבי הכיור הקטן - האם הוא אפשרי בכלל? מה גודלו? יכול להיות שהשקעה בפינה (מחיר כפול בעלות ותמורה לא מלאה בניצול) לא תהיה מוצדקת ועדיף לסיים את השיש בקו ישר.
שוב, צריך לבדוק עם המידות המדויקות איזה מהאופציות אפשרית ויעילה יותר.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דודוס;2009864:
מטבח מאתגר בהחלט!

האם אפשר להוסיף קיר?

הייתי חושבת אולי להאריך את הקיר של 147 כדי שיספיק גם למקרר וגם לתנורים (עוד כ-10 ס"מ)
קשה לדעת בלי כל המידות המדויקות, אבל אולי אפשר לבנות על הקו הזה קיר גם מהצד השני שיתחום את המטבח, ועליו לעשות ספסל עם פינת אוכל. זה אומנם קצת יחסום את הכניסה, אבל זה יכול להיות קיר בגובה חלקי שישאיר מעבר אור ואוויר, אבל יתן עוד קיר שאפשר להשתמש בו.

לגבי הכיור הקטן - האם הוא אפשרי בכלל? מה גודלו? יכול להיות שהשקעה בפינה (מחיר כפול בעלות ותמורה לא מלאה בניצול) לא תהיה מוצדקת ועדיף לסיים את השיש בקו ישר.
שוב, צריך לבדוק עם המידות המדויקות איזה מהאופציות אפשרית ויעילה יותר.

בהצלחה

תודה על התגובה!

אני אשקול את הרעיון של להאריך את הקיר (אהבתי את הרעיון). הבעיה היא שזה יאריך את האיזור הצר (מאוד) במטבח, ולא רק יחסום את כניסה.

להאריך ולעשות איזור ישיבה - בדקתי וזה לא מעשי, גם כי זה ממש קרוב לדלת הכניסה.

הכיור הקטן - אפשרי, אולי לא שרטטתי את זה טוב, אבל 30*40 - ראיתי כזה כיור ומי שמשתמשת בו אמרה שהיא מאוד מרוצה.

אגב, לגבי פינת ישיבה ככה עם ספסל בפינה, היא פרקטית לאנשים מבוגרים? כי נראה לי שהיא מתאימה בעיקר לילדים. מה אתן אומרות?

• הוסף לסימניות
על פניו שתי התוכניות נראות נחמדות מאוד (במיוחד הראשונה) - הבעיה היחידה היא שרווח של 90 ס"מ במטבח ללא מוצא - זה לא מספיק - ככה שחייב להשאיר את הקיר המקביל לקרי הארוך - ריק... :(

הסיבה לכך - שבמידה ומישהו עושה כלים לדוגמא בכיור הקטן ובמקביל מישהו אחר פותח את המגירה שמימין לכיריים - מי שעושה כלים פשוט "נתקע" במקום ולא יכול לעבור עד שהמשתמש השני יסגור את המגירה ויפנה לו את הדרך...
(מגירה היא בעומק 60 ומקום העמידה של האדם הפותח את המגירה הוא לפחות 30 ס"מ - כך ש-90 ס"מ זה המינימום שצריך רק בשביל לפתוח את המגירה - וצריך שישארו עוד כ-50 ס"מ מאחורי האדם שפותח את המגירה - כדי שיוכלו לעבור מאחוריו ושהמטבח לא "ייחסם" כל אימת שמישהו פותח בו מגירה...)
דוגמא יותר קריטית היא במידה ובמטבח זה אמור להשתלב גם מדיח כלים.
מדיח כלים - הוא מכשיר שפתוח לזמן ממושך - כך שאם הוא ימוקם במטבח שרוחבו 90 ס"מ בלבד - הכניסה למטבח תהיה חסומה עד להודעה חדשה (או עד שייסיימו למלא/לפנות את המדיח).

פתרונות? קשה לתת במסגרת האילוצים הרבים, אבל יש לי רעיון אחד, לא יודעת עד כמה מוצלח - אבל לפחות מאפשר התנהלות ומעבר במטבח...

הרעיון הוא כזה:
על הקיר הארוך לעשות 3 יחידות גבוהות.
יחידה 1 - ברוחב 60 ס"מ - תכיל שולחן/דלפק משיש - שישמש כמשטח עבודה נוסף וכפינת אכילה. בפינת האכילה הזו יכנסו 3 סועדים, 2 מול הקיר ואחד בראש השולחן (אפשר להוריד את הארכת הקיר - מספיק רוחב של 135 ל-3 סועדים בתצורת הישיבה לעייל).
בפינה שמתחת לשולחן יכול להיות ארון לדברים פחות שימושיים. מעל השולחן - ארון תריס - למכשירי חשמל - שיאפשר הוצאה ועבודה עליהם על שולחן המטבח. ומעל - ארונות גבוהים נוספים.
יחידה 2 - ברוחב 60 ס"מ - תכיל את 2 תנורי הבילד-אין זה מעל זה ומעליהם ארון מיקרוגל וארון נוסף.
יחידה 3 - ברוחב 95 ס"מ - תכיל מקרר ברוחב 85 ס"מ (5 ס"מ מכל צד לאוורור ולהוצאת המקרר לצורך שטיפה וכו') - וארון עליון רחב.
אחרי 3 היחידות האלו יתחיל שיש ברוחב של 60 ס"מ, אחריו כיור כפול, משטח עבודה שממשיך בר' - והכיריים - יעברו למיקום הכיור הקטן.

יתרונות: אפשרות להתנהל ולהשתמש במטבח ללא חסימת מעברים ועם מינימום התנגשויות בין אלמנטים, משולש עבודה תקני ונוח לעבודה, משטחי הנחה לכל האלמנטים במטבח (מקרר/תנורים/מיקרוגל/כיורים), פינת אכילה ל-3 סועדים.

חסרונות: התנגשות בין כסאות הישיבה למיקום התנורים. פיתרון: לרכוש כסאות שנכנסים מתחת לשולחן (כדוגמת שרפרפים, כסאות בר ללא משענת/עם משענת קטנה וכו'). החיסרון מצטמצם רק לזמן שבו יושבים ואוכלים במטבח - שאז צריך להקים את הסועדים שיושבים מול הקיר כדי לפתוח את התנורים. חיסרון...

צריך לשקול במכלול הנתונים על מה מוכנים להתפשר ועל מה לא.
המטבח הזה מחייב פשרות - ורק בני המשפחה יוכלו לומר היכן הם מוכנים לעשות את הפשרות שלהם...

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;2009976:
על פניו שתי התוכניות נראות נחמדות מאוד (במיוחד הראשונה) - הבעיה היחידה היא שרווח של 90 ס"מ במטבח ללא מוצא - זה לא מספיק - ככה שחייב להשאיר את הקיר המקביל לקרי הארוך - ריק... :(

הסיבה לכך - שבמידה ומישהו עושה כלים לדוגמא בכיור הקטן ובמקביל מישהו אחר פותח את המגירה שמימין לכיריים - מי שעושה כלים פשוט "נתקע" במקום ולא יכול לעבור עד שהמשתמש השני יסגור את המגירה ויפנה לו את הדרך...
(מגירה היא בעומק 60 ומקום העמידה של האדם הפותח את המגירה הוא לפחות 30 ס"מ - כך ש-90 ס"מ זה המינימום שצריך רק בשביל לפתוח את המגירה - וצריך שישארו עוד כ-50 ס"מ מאחורי האדם שפותח את המגירה - כדי שיוכלו לעבור מאחוריו ושהמטבח לא "ייחסם" כל אימת שמישהו פותח בו מגירה...)
דוגמא יותר קריטית היא במידה ובמטבח זה אמור להשתלב גם מדיח כלים.
מדיח כלים - הוא מכשיר שפתוח לזמן ממושך - כך שאם הוא ימוקם במטבח שרוחבו 90 ס"מ בלבד - הכניסה למטבח תהיה חסומה עד להודעה חדשה (או עד שייסיימו למלא/לפנות את המדיח).

פתרונות? קשה לתת במסגרת האילוצים הרבים, אבל יש לי רעיון אחד, לא יודעת עד כמה מוצלח - אבל לפחות מאפשר התנהלות ומעבר במטבח...

הרעיון הוא כזה:
על הקיר הארוך לעשות 3 יחידות גבוהות.
יחידה 1 - ברוחב 60 ס"מ - תכיל שולחן/דלפק משיש - שישמש כמשטח עבודה נוסף וכפינת אכילה. בפינת האכילה הזו יכנסו 3 סועדים, 2 מול הקיר ואחד בראש השולחן (אפשר להוריד את הארכת הקיר - מספיק רוחב של 135 ל-3 סועדים בתצורת הישיבה לעייל).
בפינה שמתחת לשולחן יכול להיות ארון לדברים פחות שימושיים. מעל השולחן - ארון תריס - למכשירי חשמל - שיאפשר הוצאה ועבודה עליהם על שולחן המטבח. ומעל - ארונות גבוהים נוספים.
יחידה 2 - ברוחב 60 ס"מ - תכיל את 2 תנורי הבילד-אין זה מעל זה ומעליהם ארון מיקרוגל וארון נוסף.
יחידה 3 - ברוחב 95 ס"מ - תכיל מקרר ברוחב 85 ס"מ (5 ס"מ מכל צד לאוורור ולהוצאת המקרר לצורך שטיפה וכו') - וארון עליון רחב.
אחרי 3 היחידות האלו יתחיל שיש ברוחב של 60 ס"מ, אחריו כיור כפול, משטח עבודה שממשיך בר' - והכיריים - יעברו למיקום הכיור הקטן.

יתרונות: אפשרות להתנהל ולהשתמש במטבח ללא חסימת מעברים ועם מינימום התנגשויות בין אלמנטים, משולש עבודה תקני ונוח לעבודה, משטחי הנחה לכל האלמנטים במטבח (מקרר/תנורים/מיקרוגל/כיורים), פינת אכילה ל-3 סועדים.

חסרונות: התנגשות בין כסאות הישיבה למיקום התנורים. פיתרון: לרכוש כסאות שנכנסים מתחת לשולחן (כדוגמת שרפרפים, כסאות בר ללא משענת/עם משענת קטנה וכו'). החיסרון מצטמצם רק לזמן שבו יושבים ואוכלים במטבח - שאז צריך להקים את הסועדים שיושבים מול הקיר כדי לפתוח את התנורים. חיסרון...

צריך לשקול במכלול הנתונים על מה מוכנים להתפשר ועל מה לא.
המטבח הזה מחייב פשרות - ורק בני המשפחה יוכלו לומר היכן הם מוכנים לעשות את הפשרות שלהם...

בהצלחה!

תודה רבה על התגובה המושקעת!
כן, זה ברור שהמטבח הזה מחייב פשרות. השאלה איזה. בעלת המטבח רוצה הכל... :)
התוכנית שהצעת ממש יפה, כי היא משאירה את המרחב שמול השיש פנוי, הבעיה שהיא מקטינה מאוד את השיש (נשאר 290, שמזה צריך להוריד את הכיורים ואת הגז). זה לא ילך :(, אבל אולי זה יכוון אותי הלאה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחל;2010731:
תודה רבה על התגובה המושקעת!
כן, זה ברור שהמטבח הזה מחייב פשרות. השאלה איזה. בעלת המטבח רוצה הכל... :)
התוכנית שהצעת ממש יפה, כי היא משאירה את המרחב שמול השיש פנוי, הבעיה שהיא מקטינה מאוד את השיש (נשאר 290, שמזה צריך להוריד את הכיורים ואת הגז). זה לא ילך :(, אבל אולי זה יכוון אותי הלאה.

אם את מורידה מ-290 ס"מ, 90 לכיור כפול ו-60 לכיריים - נשאר לך 140 שיש כמשטח עבודה, וזה לא כולל את הפינה - שגם בה אפשר לעבוד.
הרעיון הוא שגם השולחן יהיה משיש וישמש כמשטח עבודה נוסף.
הייתי מנסה לשרטט את זה...

• הוסף לסימניות
כך התכוונת?

קבצים מצורפים

• prog.PNG
    KB 8.1 · צפיות: 41
  • הוסף לסימניות
השולחן אמור להיות בעומק 60 - כדי לאפשר ישיבה גם בראש השולחן, ובאורך של 135 ס"מ - כדי לאפשר ישיבה של 3 סועדים (2+1).
מבחינת העומק, זה גם ייצא יותר יפה לדעתי וגם יאפשר משטח עבודה נוסף, עמוק ואמיתי.

לגבי הכיריים - כדאי למרכז - ומתחת לעשות 3 מגירות רחבות - לסירים וקופסאות.
לגבי הכיורים - אם אמור להיות מדיח - צריך להשאיר לו 60 ס"מ בין המקרר לכיורים.
אם לא אמור להיות מדיח, תשאירי 40 ס"מ (מגירות סכו"ם, ששת ומגבות), ואז תעשי ארון/מגירה 90 לכיורים, ומגירות 70 לאחסון ומעל בעצם נהיה משטח עבודה של 70 + הפינה + 15 מהצד של הכיריים.

אפשר מראש לייעד את שולחן המטבח כמשטח עבודה חלבי (עם המיקסר...) + ה-40 ס"מ שליד המקרר שישמשו כעמדת קפה - ומשטח העבודה שבין הכיור הבשרי לכיריים יהיה המשטח הבשרי.

• הוסף לסימניות
מבחינת ארונות עליוניים:
אם יש מיקרוגל - התנורים צריכים להתחיל מלמטה - ללא מגירה מתחת - כדי שגובה המיקרו יהיה נגיש (בעצם התנור התחתון יוצא בגובה כמו של תנור רגיל משולב).
בכל מקרה, יהיה יפה לדעתי לחלק את החלק העליון שמעל התנורים לשני ארונות בגובה שווה, ולהמשיך בקווים רוחביים אלו גם את הארונות בצד ימין וגם את התריס.
כדי לתת עוד מקומות אחסון - הייתי עושה קלאפות על כל קיר הכיורים - עד גובה הארונות הגבוהים (לדוגמא, אם עושים את הארונות הגבוהים עד גובה 240, אפשר לתכנן 6 קלפות ב-3 טורים, כל קלאפה בגובה 45 ס"מ - כ-60 ס"מ מעל השיש).

בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה