כללי עזרה עם סיגנונות באינדיזיין

• הוסף לסימניות
אני עובד עם סגנונות כבר הרבה זמן
אבל תמיד התעצלתי לשאול

הסגנון ( character style ) מגדיר לי את סוג הפונט, צבעו וגודלו.
אבל אני רוצה יותר מזה
אני רוצה שהסגנון יקבע גם את מספר העמודות בתיבת הטקסט.
(שבלחיצה על הסגנון המבוקש תיבת הטקסט תתפצל לשני טורים)
בנוסף אני רוצה שהסגנון יקבע גם את היישור (לימין / לאמצע...)

עד היום השתמשתי בסגנון כדי לבחור את סוג הפונט ואת הגודל , ומשם המשכתי ידנית (שיניתי את מספר הטורים, ואת היישור)

על העוזרים תבוא ברכה (או שלא... לפחות אני אברך...)
תודה מראש

• הוסף לסימניות
סגנון תו character - זה שינוי מקומי לאות, מילה, או כל טקסט נבחר.
הסגנון הבסיס צריך להיות סגנון פיסקה - paragraph
בו ניתן לשנות את כל מאפייני הפיסקה: ישור, מרווח בין פסקות וכו' + כל שינוי התו: צבע, הדגשה, גודל, רווח בין שורות ועוד.
שינויים אלו יחולו על כל הפיסקה בה נעמיד את הסמן ונסמן את סגנון הפיסקה שהגדרנו.
ואם נרצה למילים בודדות מתוך הפיסהק סגנון אחר, לזה נכין סגנון תו ונחיל עליו.

אין אפשרות להגדיר בסגנון פיסקה טור אחד או שני טורים לתיבת טקסט, את זה צריך להגדיר במאפייני תיבת טקסט.

• הוסף לסימניות
שני טורים אפשר להגדיר בסגנון אובייקט כנראה ויש להחיל את סגנון האובייקט על תיבת הטקסט.

• הוסף לסימניות
תודה למגיבים, באמת מסתדר קצת יותר.
אבל ניסיתי להגדיר סוג טקסט (פונט) בסגנון הפיסקה - הוא מתעלם ממני,
הוא משאיר את אותו פונט, רק משנה את היישור וכל השאר.

• הוסף לסימניות
בעקרון- לעיצוב טקסט רץ משתמשים בסגנון פסקה (paragraph style) ולא בסגנון תו בו השתמשת עד היום.

לשינויים מקומיים בתוך הטקסט הרץ כגון אות פותחת, מילה מודגשת וכדו' מומלץ ליצור סגנון תו.
בברירת המחדל, סגנון התו יופיע כשכל השדות ריקים. שום נתון לא יהיה.
זה אומר, שכל מאפיין שלא תשנה פה, יהיה בדיוק כמו סגנון הפסקה בו התו (האות) מונח.
לכן, אם לדוגמא יש צורך ליצור סגנון תו למילה מודגשת באמצע טקסט רץ, אין צורך להכניס את כל המאפיינים כמו סוג הפונט והגודל אלא רק את המשקל. מה שיגיד לו לקחת את כל המאפיינים מהסגנון פסקה ורק מה שהשתנה בסגנון התו ישתנה לפי סגנון התו.
שימוש בסגנון תו בדרך הזו ימנע מסימון ה+ האדום להופיע על הסגנון פסקה בשינוי מקומי.

• הוסף לסימניות
תשובה לשאלה ששאלת עכשיו-
סגנון תו "דורס" סגנון פסקה.
זה אומר, שאם יש לך סגנון פסקה על טקסט שלם ומעליו על מילה מסויימת (או מילים מסויימות) סגנון תו, הוא מקשיב לסגנון התו קודם ועיצוב התו יהיה כמו סגנון התו ולא כמו סגנון הפסקה.
לכן, בחר את המילים "שלא מקשיבות לך כרגע" ובחלונית ה-character style בחר בסגנון none.
מיד תראה שהם כבר מקשיבים לסגנון הפסקה.

• הוסף לסימניות
ריקי, הסבר מעולה!

• הוסף לסימניות
ריקי,
לא יכולת להסביר את זה יותר טוב...
תודה, אני אבדוק ואגיב.

• הוסף לסימניות
מקסים.
בדקתי וזה אכן פותר את הבעיה.
תודה רבה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראלה;375655 אין אפשרות להגדיר בסגנון פיסקה טור אחד או שני טורים לתיבת טקסט:
כעת בCS5 אפשר להגדיר בפסקא טורים!

• הוסף לסימניות
מתי הספקת לבדוק את ה CS5 ?
הוא עדיין חם מהתנור ...

• הוסף לסימניות
בCS5 הדבר שיעזור להרבה גרפיקאים, זה כותרת שפרוסה לאורך הטקסט , יחד עם טקסט מחולק לעמודות בהגדרות סגנון פסקה.

תחשבו איך זה לעמד מודעת ברכה, כשבסוף חתומים כמה משפחות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה